Kan brystkræft helbredes uden fjernelse?

, Jakarta – Mennesker med tidlig brystkræft har lav risiko for komplikationer, så nogle gange er kemoterapi ikke nødvendig i visse situationer. Brystkræft i tidligt stadium, hvilket betyder, at kræften ikke har spredt sig ud over brystområdet, såsom lymfeknuderne og de omkringliggende områder.

Læs også: Lær 3 typer brystkræft at kende, der kan angribe

Hvis vi hele tiden tror, ​​at kuren mod brystkræft kun kan ske ved fjernelse, er det ikke helt sandt. Tjek diskussionen om helingsprocessen af ​​brystkræft nedenfor!

Forståelse af brystløftningsprocessen

Brystkræftkirurgi er en nøglekomponent i brystkræftbehandling, som involverer kirurgisk fjernelse af kræftceller. Kirurgi kan bruges uafhængigt eller i kombination med andre behandlinger, såsom kemoterapi, hormonbehandling eller strålebehandling.

For personer med meget høj risiko for brystkræft kan brystkræftoperation være en mulighed for at reducere risikoen for brystkræft i fremtiden. Brystkræftkirurgi omfatter en række procedurer, såsom:

  1. Kirurgi for at fjerne hele brystet (mastektomi).
  2. Kirurgi for at fjerne en del af brystvævet (lumpektomi).
  3. Kirurgi for at fjerne de omgivende lymfeknuder.
  4. Kirurgi for at rekonstruere brystet efter mastektomi.

Hvilken brystkræftoperation der er bedst for mennesker med brystkræft afhænger af kræftens størrelse og stadium. Behandlingsmuligheder konsulteres bedst med en læge.

Du kan få mere information om brystkræft med fjernelse eller ikke-fjernelse igennem . Du kan spørge en læge direkte igennem . Øve sig? Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play lige nu!

Læs også: 3 trin til at opdage brystkræft

Pas på tilbagevendende brystkræfttilstande

Tilsyneladende kan brystkræftceller gentage sig igen alias vokse, selv efter fjernelse. Dette kan ske i løbet af få måneder, det kan endda være år. Der er mange forklaringer på, at kræftceller kan gentage sig, det kan være, at kræftcellerne i behandlingen gemmer sig i andre områder.

Kræftceller er også i stand til at sove, også kaldet inaktive, så de opdages ikke under fjernelsesprocessen. Til orientering er der flere tilstande, der kan få brystkræft til at gentage sig, selvom den er blevet fjernet. Disse risikofaktorer er:

  1. Har en stor brystkræfttumor.
  2. Unge på 35 år og derunder har en tendens til at opleve tilbagefald af brystkræft.
  3. Eksisterende kræftceller har visse karakteristiske egenskaber.
  4. Modtager ikke maksimal strålebehandling, så der er områder, der ved et uheld bliver udsat for stråling, der forårsager spontan vækst, der får kræften til at komme tilbage

Sund kost for brystkræftoverlevere

Efter at have gennemgået behandling og pleje efter brystkræft skal overlevende revurdere anvendelsen af ​​deres ernærings- og sundhedsmønstre.

Der er ingen mad eller kosttilskud, der vil fungere som en kur for at forhindre brystkræft i at komme tilbage. ifølge National Cancer Institute For at forhindre brystkræft i at dukke op igen, er der flere retningslinjer for sund livsstil, der skal følges, nemlig:

  1. Øg dit indtag af frugt, grøntsager og fuldkorn.
  2. Reducer fedtindtaget.
  3. Minimer indtaget af syltede og røgede fødevarer.
  4. Oprethold en sund vægt.
  5. Alkoholforbruget bør stoppes for altid.

Læs også : Ingen BH-dag kan forhindre brystkræft?

Det er nogle sunde spisemønstre, der kan leves af brystkræftoverlevere. Derudover skal en sund kost også følges sammen med andre forebyggende foranstaltninger. For eksempel regelmæssig motion og vægtkontrol. At leve en sund livsstil ved at holde op med at ryge og alkoholforbrug er en anden rigtig måde at forebygge brystkræft på.

Reference:

MD Anderson Cancer Center. Tilgået i 2021. Brystkræftbehandling uden kirurgi.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Brystkræftkirurgi.
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2021. Ernæring til brystkræftpatienter og overlevende.
American Cancer Society. Tilgået i 2021. Kan jeg sænke min risiko for brystkræft?