Glat menstruation ved at indtage disse fødevarer

Jakarta – Menstruation er ofte et problem, der generer de fleste kvinder. Årsagen er, at ikke alle kvinder får normal menstruation, såsom perioder, der er jævne og uden væsentlige problemer såsom mavekramper til kvalme og opkastninger. Faktisk indrømmer nogle kvinder, at menstruation ofte er en plage, fordi smerterne kan forstyrre aktiviteter.

I tilfælde af forsinket menstruation menes hormonelle faktorer at være hovedårsagen. Men flere årsager som stress, overspisning, manglende fysisk aktivitet kan også påvirke menstruationerne.

Menstruationsudjævnende mad

Nogle kvinder beslutter sig for at tage medicin, så menstruationen kan komme til tiden. Du behøver dog ikke rigtig være afhængig af stoffer hele tiden. Der er flere sunde fødevarer, der kan hjælpe med at starte din menstruation. Hvad som helst?

  • Mandelnød

Mandler og valnødder er det rigtige mellemmåltid, hvis du ønsker at få en jævn menstruation uden ulidelige symptomer bagefter. Side NDTV mad viste, at begge typer bønner er rige på fibre og protein, hvilket er godt til at starte menstruation og øge fertiliteten.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, hvad skal man gøre?

  • Gurkemeje

Denne krydderiingrediens er faktisk meget rig på fordele. Udover at være en smagsgiver og smagsforstærker i madlavning, virker gurkemeje som en stimulator af blodgennemstrømningen i livmoderen og bækkenområdet. Dens krampeløsende virkning hjælper med at udvide livmoderen, hvilket er et tegn på menstruation. Indtagelse af gurkemeje med varmt vand eller mælk kan hjælpe med at starte menstruation.

  • Ananas

Ananas er en frugt, der indeholder enzymet bromelain, som menes at påvirke østrogen og andre hormoner. Undersøgelser offentliggjort i Journal of the Pakistan Medical Association viser, at bromelain hjælper med at reducere inflammation. Det betyder, at ananas hjælper med at bekæmpe årsagerne til manglende menstruation på grund af betændelse eller betændelse.

Læs også: Kvinder har brug for at vide, disse er 2 typer af menstruationsforstyrrelser

  • Vitamin C

C-vitamin eller ascorbinsyre kan hjælpe med at fremkalde menstruation. C-vitamin menes at være i stand til at øge østrogenniveauet og mindske progesteronniveauet. Dette vil få livmoderen til at trække sig sammen og udløse menstruation.

Du kan få dit C-vitaminindtag fra flere typer frugter, såsom appelsiner, citroner eller bær. Du kan også spise grøntsager som broccoli, spinat og tomater. Hvis du vælger at tage kosttilskud, skal du være varsom med at bruge for meget, fordi det kan føre til farlige bivirkninger.

  • Persille te

Rapporteret fra sundhedslinje, Persille har et højt indhold af C-vitamin og apiol, som kan være med til at stimulere livmoderens sammentrækninger. Apiol kan dog forårsage negative virkninger på gravide og ammende kvinder og har nyreproblemer, så det anbefales ikke at indtage det.

Læs også: Unormal menstruationscyklus, hvornår skal du gå til lægen?

Menstruation, der ikke er jævn, kan være irriterende og ubehagelig. Maven føles oppustet og mæt, så aktiviteten bliver ikke optimal. Hvis du allerede føler dig utilpas med forsinkelsen i menstruationen, og det ikke bliver hjulpet af indtagelsen af ​​disse fødevarer, er det på tide, at du tjekker din helbredstilstand.

Hvis du ikke har haft tid til at tage på hospitalet, kan du spørge lægen, hvilke behandlingstiltag der kan tages for at få menstruationen til at glide igen. Bare brug appen , så du kan snak med lægen til enhver tid uden at skulle forlade huset. Ansøgning Du kan også bruge den til at gøre det nemmere for dig at tage til det nærmeste hospital.

Reference:
NDTV mad. Tilgået 2020. Top 7 fødevarer, der fremkalder menstruation: Fremkalder perioder på den naturlige måde.
Healthline. Tilgået 2020. 12 naturlige måder at fremkalde en periode på.
Journal of the Pakistan Medical Association. Tilgået 2020. Terapeutiske anvendelser af ananas-ekstraheret bromelain i kirurgisk behandling.