Testserie for at påvise mavesyre

, Jakarta - Maven er et af de organer, der er nyttigt til at fordøje mad med væsken i den. Men hvis der er for meget mavesyre, forårsaget af flere ting, kan det få det til at stige op i spiserøret. Denne lidelse er også kendt som sur reflukssygdom eller sur reflukssygdom gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).

Dette kan forårsage symptomer, der ligner brystsmerter, så det forveksles ofte med en hjerterelateret sygdom. Derfor er det meget vigtigt at opdage mavesyre i kroppen. Her er en række kontroller til at opdage mavesyrelidelser!

Læs også: 4 typer mavesygdomme

Flere serier af undersøgelser til påvisning af mavesyre

Acid reflukssygdom er en lidelse forårsaget af stigningen af ​​mavesyre i spiserøret (spiserøret). Dette kan forårsage halsbrand og brystsmerter. Dette symptom kan forekomme mindst 2 gange om ugen, hvilket forårsager ubehag, så det forstyrrer aktiviteter.

Du vil også opleve en brændende følelse i brystet, som kan være værre efter at have spist eller lagt dig ned. Du kan også opleve andre fordøjelsesforstyrrelser, såsom kvalme og opkastning, sår og åndenød. Din mund kan også smage surt på grund af stigende mavesyre.

Hvad er de tests, der bruges til at påvise mavesyre? Generelt kan mavesyresygdom, der stadig er i et mildt stadium, heles af sig selv uden behandling. Men hvis du fortsat oplever symptomer på lidelsen, bør der foretages en undersøgelse. Der vil blive udført flere undersøgelser for at bekræfte den opståede sygdom, nemlig:

Grundlæggende kontrol

Indledningsvis vil lægen undersøge din tilstand på flere måder, såsom at tjekke mavens tilstand ved at trykke på maveområdet, kontrollere for oppustethed, indtil de smerter, der opstår. Derefter vil lægen bruge et stetoskop til at lytte efter lyde inde fra maven.

Hvis du har spørgsmål vedrørende hvordan du opdager mavesyre, kan lægen fra klar til at hjælpe. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone som du bruger! Derudover kan du også bestille online online til fysiske undersøgelser på flere hospitaler gennem ansøgningen.

Læs også: Kend forskellen mellem mavesyre og gastritis

Avanceret tjek

Derefter vil lægen også udføre billeddiagnostiske test, der er nyttige til at opdage forstyrrelser i maven ved hjælp af et værktøj. Her er nogle alternative tests, der vil blive udført for at opdage mavesyre:

  • Abdominal ultralyd: Denne metode bruger højfrekvente lydbølger til at producere levende billeder, der kan vise indersiden af ​​maven.

  • Røntgen: Denne undersøgelse foretages ved hjælp af røntgenbilleder, så lægen i detaljer kan se dele af kroppen, såsom spiserør og mave.

  • CT-scanning: Denne undersøgelse udføres ved at indsprøjte en kontrastvæske i kroppen for at producere detaljerede billeder af maven og opdage eventuelle forstyrrelser i tarmene.

Endelig kontrol

Det sidste trin i rækken af ​​undersøgelser til påvisning af mavesyre er en endoskopisk undersøgelse. Dette er en undersøgelse ved hjælp af et instrument kaldet et endoskop. Dette værktøj kan bruges til at diagnosticere og opdage lidelser, der opstår i fordøjelsessystemet. Denne metode udføres, hvis den tilstand, der opstår, rutinemæssigt udsættes for symptomer på mavesyrelidelser.

Læs også: 7 rigtige frugter til mennesker med mavesyresygdom

Endoskopi er ret almindeligt at udføre, men dette kan forårsage risici, selvom det er ret sjældent. De risici, der kan opstå, er blødning, organskade, hævelse i det skårne område. Hvis din læge anbefaler, at du laver en endoskopi, så spørg detaljeret hvorfor.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Alt hvad du behøver at vide om Acid Reflux og GERD
WebMD. Tilgået 2019. Hvilke tests bruges til at diagnosticere sur reflukssygdom?