Er latter godt for helbredet? Dette er Faktum

, Jakarta - Faktisk er latter faktisk den mest effektive medicin. Det virker ved at udløse sunde fysiske og følelsesmæssige ændringer i kroppen. Latter kan helt sikkert styrke dit immunsystem, forbedre dit humør, reducere smerte og beskytte dig mod de skadelige virkninger af stress.

Intet virker hurtigere eller mere for at genoprette balancen i sind og krop end latter. Humor vil lette byrden, forbinde dig med andre, holde dig jordet og altid fokuseret. Det hjælper dig også med at slippe din vrede og tilgive hurtigere.

Et barn eller teenager kan være vant til at grine hundredvis af gange om dagen, men som voksne har livet en tendens til at være mere seriøst og grine sjældnere. Faktisk kan du se efter flere muligheder for at grine for at forbedre følelsesmæssig sundhed. Husk, latter er også en god måde at styrke et forhold på, og det kan endda få dig til at leve længere.

Læs også: Latter kan hjælpe med at overvinde angst på grund af Corona, her er fakta

Sundhedsmæssige fordele ved latter

Her er de sundhedsmæssige fordele ved latter, som du skal kende:

Kortsigtede fordele ved latter

Latter har gode kortsigtede effekter. Når du begynder at grine, letter det ikke kun belastningen mentalt, men forårsager også fysiske ændringer i kroppen. Fordelene omfatter:

  • Stimulerer flere organer . Latter øger indtaget af iltrig luft, stimulerer hjerte, lunger og muskler og øger de endorfiner, der frigives af hjernen.
  • Aktiverer og eliminerer stressreaktioner. Latterlig latter slår ind og køler derefter stressreaktionen, og den kan øge og derefter sænke puls og blodtryk. Som et resultat vil du føle dig godt og afslappet.
  • Lindrer spændinger. Latter kan også stimulere cirkulationen og hjælpe med muskelafslapning, som begge kan hjælpe med at reducere nogle af de fysiske symptomer på stress.

Langsigtede fordele ved latter

Latter er også meget godt på lang sigt, for eksempel:

  • Forbedre immunsystemet. Negative tanker manifesterer sig i kemiske reaktioner, der kan påvirke kroppen ved at bringe mere stress ind i systemet og sænke immuniteten. På den anden side kan positive tanker faktisk frigive neuropeptider, der hjælper med at bekæmpe stress og potentielt mere alvorlig sygdom.
  • Lindre smerte. Latter kan lindre smerte ved at få kroppen til at producere sine egne naturlige smertestillende midler.
  • Øg personlig tilfredshed. Latter kan også gøre det lettere for dig at håndtere svære situationer. Det hjælper dig også med at komme i kontakt med andre mennesker.
  • Forbedre humør. Mange mennesker oplever depression, nogle gange på grund af en kronisk sygdom. At grine meget kan hjælpe med at reducere depression og angst og få ham til at føle sig gladere.

Læs også:Hvad sker der med hjernen, når du griner

Måder at grine mere på

Latter er en naturlig del af livet, for eksempel begynder babyer at smile i løbet af de første uger af livet og bryder ud i latter inden for få måneder efter at de er blevet født. Hvis du ikke voksede op i en familie, der plejede at høre latter, kan du også lære at grine på alle stadier af livet.

Start med at afsætte en særlig tid til at finde humor. Inkorporer humor og latter i livets stof, og du vil høste mange fordele.

Her er nogle måder at grine mere på:

  • Smil. Smil er begyndelsen på latter, og ligesom latter smitter et smil. Når du ser nogen eller ser noget lidt sjovt, så øv dig i at smile. I stedet for at se på din telefon, så kig og smil til den person, du passerer på gaden, den person, der serverer mad på en restaurant, eller den kollega, du deler elevatoren med. Vær også opmærksom på den effekt, det har på andre mennesker.
  • Tæl dine velsignelser. Lav en liste over simple handlinger, der bidrager til de positive aspekter af livet. Dette vil holde dig væk fra negative tanker, der kommer i vejen for humor og latter. Glem ikke at være taknemmelig for alt, hvad du har.
  • Brug tid med sjove mennesker. Det er mennesker, der let griner, både af sig selv og af livets absurditet, og som jævnligt finder humor i deres daglige aktiviteter. Husk, latter smitter. Selvom du måske ikke er munter og humoristisk i starten, kan du stadig grine, når du er sammen med sjove mennesker.

Læs også: At se komedier viser sig at lindre stress

Men hvis du vil vide flere måder at forbedre dit mentale helbred på udover at grine, kan du spørge en psykolog på . En psykolog vil altid være klar til at give dig de mentale råd, du har brug for.

Reference:
Community Reach Center. Tilgået 2020. Hvordan latter påvirker din fysiske og mentale sundhed.
Hjælpevejledning. Tilgået 2020. Latter er den bedste medicin.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Stressrelief fra latter? Det er No Joke.