Dette er Babinski Reflex, et tegn på, at din baby gerne vil gå

, Jakarta - Babinski-refleksen eller også kendt som plantarrefleksen er en fodrefleks, der forekommer naturligt hos spædbørn og småbørn, indtil de er omkring 6 måneder til 2 år gamle. Denne refleks testes normalt af en læge ved at stryge fodsålen. Når storetåen bøjer op og tilbage til toppen af ​​foden, mens de øvrige fire tæer er spredt ud over hinanden.

Denne metode bruges normalt af læger eller børnelæger. Dens formål er at sikre, at voksnes og børns hjerneaktivitet, neurologiske reaktioner og nerveaktivitet er under normale forhold og ikke indikerer en underliggende abnormitet i hjernen eller nervesystemet.

Læs også: Vigtige stadier af babyvækst i det første år

Test af Babinski-refleksen hos babyer

For at teste Babinski-refleksen kan forældre bede en læge om hjælp under et barns vækstkontrolbesøg. Lægen vil normalt bruge en genstand, såsom en reflekshammer eller nøgle, til at stryge bunden af ​​foden fra hælen til storetåen. Lægen kan forsøge at skrabe genstanden lidt hårdt i bunden af ​​barnets fod, så din lille kan føle ubehag eller prikken.

Hos spædbørn under 2 år bør storetåens reaktion være at bøje sig op og tilbage mod toppen af ​​foden, mens de andre fire fingre er strakte ud. Normalt er dette svar også et tegn på, at barnet er klar til at gå. Dette svar er normalt og indikerer ikke et problem eller abnormitet.

Læs også: 27 måneders babyudvikling

Babinski-refleksen testes ofte sammen med andre reflekstests hos spædbørn i deres vækstperiode. Andre reflekstest omfatter:

  • Rodrefleks. I denne metode, gnider lægen en finger på hjørnet af barnets mund for at se, om barnet refleksivt bevæger hovedet mod fingerkærtegne for at finde en brystvorte eller flaske at fodre.

  • sugerefleks. Dette gøres ved at røre ved barnets mund for at se, om barnet begynder at sutte på fingrene, som om det fodrede på en brystvorte eller en flaske.

  • gribe refleks. Denne metode involverer at stryge barnets håndflade for at se, om barnet refleksivt vikler fingrene stramt omkring fingeren.

Denne refleks kan være normal hos børn op til 2 år. Nogle gange kan den udløbe efter 12 måneder. Hvis Babinskis tegn stadig er synligt ud over det, indikerer det sandsynligvis et neurologisk problem. Babinski-refleksen er aldrig et normalt fund hos voksne.

Tilstande, der påvirker Babinski-refleksen

Hos børn under 2 år, der er født med intellektuelle handicap eller andre psykiske tilstande, kan Babinski-refleksen tilbageholdes i længere perioder og er unormal. Hos børn under 1-2 år, som er født med en hvilken som helst tilstand, der har problemer med fleksibilitet (muskelspasmer og stivhed), kan Babinski-refleksen virke svag, og denne refleks forekommer måske slet ikke.

Læs også: Kend stadierne af babyens udvikling Alder 4-6 måneder

Babinski-refleksen viser typisk neurologisk funktion hos børn under 1-2 år. Hvis en positiv Babinski-refleks eller Babinski-tegn forekommer hos et barn over 2 år, kan dette indikere en underliggende neurologisk tilstand, såsom en lidelse i nervesystemet eller en hjernesygdom. Dette omfatter:

  • Øvre motorneuron læsion.

  • Cerebral parese.

  • slagtilfælde.

  • Hjerneskade eller hjernetumor.

  • Tumor- eller rygmarvsskade.

  • Multipel sklerose (MS).

  • Meningitis.

Her er hvad forældre har brug for at vide om Babinski-refleksen. Hvis mor og far vil vide, hvordan reflekserne opstår hos dit lille barn, skal du måske straks spørge lægen gennem ansøgningen . Mødre og fædre kan også planlægge en undersøgelse på hospitalet med den valgte læge. Kom nu, Hent appen nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Babinski-skilt
Medline Plus. Tilgået 2020. Babinski-refleks