Hvad er den normale kropstemperatur hos babyer?

Jakarta - Under normale kropsforhold kan kropstemperaturen svinge i løbet af dagen. Ikke kun hos voksne, disse ændringer forekommer også hos spædbørn og børn. Denne tilstand opstår, fordi kroppen er i stand til at ændre sin temperatur uafhængigt i henhold til årstiden og dets miljø.

Hos en rask person svinger kropstemperaturen omkring 0,5 grader på en dag, muligvis lavere om morgenen og stigende om eftermiddagen og aftenen. Dette afhænger naturligvis af typen af ​​aktivitet, der udføres i løbet af dagen. Kort sagt bliver ændringer i kropstemperaturen en naturlig proces af kroppens forsvar. Alligevel bør du vide, at kropstemperatur, der er ret op og ned, ikke forekommer på grund af en underliggende helbredstilstand.

Hvad er den normale kropstemperatur hos babyer?

Under normale forhold er babyens kropstemperatur i intervallet 36,5 til 37 grader Celsius. Når du har feber, stiger din kropstemperatur til mere end 38 grader Celsius med målinger gennem din endetarm eller endetarmstemperatur. Hvis målingen tages gennem munden, vil feberen hos barnet opstå ved en temperatur på 37,5 grader celsius, og hvis målingen tages gennem armhulen, vil feberen hos barnet opstå ved en temperatur på 37,2 grader celsius.

Læs også: Hvad der faktisk sker med kroppen, når det er varmt indeni

Det betyder, at det er hovedopgaven for mødre og fædre at kende barnets normale kropstemperatur, og også at vide, hvilken temperatur der indikerer, at den lille har feber. Ikke nok med det, så skal mødre og fædre kende den rigtige måde at måle barnets kropstemperatur på, så den normale temperatur ikke misfortolkes med temperaturen, når barnet har feber. Så når hans krop føles varm, betyder det ikke nødvendigvis, at han har feber, vel?

Faktisk er stigningen i kropstemperaturen, der opstår hos babyer, når de har feber, en form for modstand fra immunsystemet mod bakterielle infektioner, bakterier, vira og eksponering for fremmedlegemer, der kommer ind i kroppen. Det kan være, at han har feber, fordi hans tænder er ved at vokse, tøjet, han har på, er for tykt, og det omkringliggende miljø er ret varmt.

Læs også: Dette er den rigtige måde at måle kropstemperatur på, når du har feber

Som hos voksne kan babyers kropstemperatur falde. Hvis faldet i kropstemperaturen er lavere end 35 grader Celsius, skal moderen være på vagt, fordi barnet kan opleve hypotermi, udsættelse for temperaturer i omgivelserne, der er for kolde, kroppen nedsænket i koldt vand, træthed eller iført vådt tøj. Sørg altid for, at det er varmt, mens mor åbner appen og få en tid hos en børnelæge på hospitalet til behandling.

Læs også: Varmt vejr forårsager feber, dette er årsagen

Tag barnet til lægen, hvis...

Barnet har en stigning i kropstemperaturen, der når mere end 38 grader Celsius i en alder af mindre end 3 måneder eller feber, der fortsætter og fortsætter i op til 7 dage. Behandling er nødvendig, hvis barnet i alderen 3 til 36 måneder har en temperaturstigning til mere end 39 grader Celsius, og feberen varer mere end 3 dage, og feberen er ledsaget af åndenød, hududslæt, opkastning, bevidsthedstab, stiv nakke, og en nedsænket eller fremspringende krone.

Reference:
WebMD. Hentet 2019. Feber hos babyer.
NHS UK. Hentet 2019. Sådan tager du din babys temperatur.
Medine Plus. Tilgået i 2019. Feber.