Myte eller fakta Tyfus kan forårsage død?

Jakarta - Er du bekendt med tyfus, også kendt som tyfus (tyfus)? Denne sygdom er ret almindelig i vores land. Cirka næsten 100.000 mennesker i Indonesien er smittet med denne sygdom hvert år. Stort set, ikke?

Tyfus er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion. De dårlige bakterier kaldes Salmonella typhi. Tyfus er en meget smitsom sygdom, den kan overføres gennem indtagelse af mad eller drikke, der er blevet forurenet med bakterier.

Spørgsmålet er, om det er rigtigt, at tyfus kan forårsage døden? Er det en myte eller et faktum?

Læs også: Har du tyfus, kan du holde tunge aktiviteter?

Kan være dødelig hos børn

Vil du vide, hvor alvorlig tyfus er globalt? Bliv ikke overrasket, ifølge data fra WHO anslås det, at 11-20 millioner mennesker får tyfus eller tyfus hvert år. Af disse døde 128.000 til 161.000 af denne sygdom. Hmm, gør dig nervøs ikke?

Hvad med i vores land? Selvom dataene ikke er blevet opdateret, kan vi få et overblik over sygdommen Salmonellose fra rapporten fra Generaldirektoratet for Lægetjenester i det indonesiske sundhedsministerium.

I vores land er en af ​​disse bakteriearter, der ofte forårsager vigtige sundhedsproblemer, Salmonella typhi. Det er denne bakterie, der forårsager tyfus.

I 2008 blev tyfus på andenpladsen ud af de 10 mest almindelige sygdomme hos indlagte patienter i Indonesien, med i alt 81.116 tilfælde med en andel på 3,15 procent. Den første orden er optaget af diarré med antallet af tilfælde 193.856 med en andel på 7,52 procent (Depkes RI, 2009).

I nogle tilfælde kan denne sygdom forårsage komplikationer, hvoraf en er rivning af fordøjelseskanalen. Så kan bakterierne, der forårsager tyfus, også spredes til bughulen (peritoneum) eller en tilstand kaldet peritonitis.

Tja, hvis infektionen spredes hurtigt gennem blodet til forskellige andre organer, kan påvirkningen være farlig. Denne tilstand kan få forskellige organer til at stoppe med at fungere og endda føre til døden, hvis de ikke behandles med det samme.

Den ting at huske, børn er en gruppe, der er modtagelige for tyfus. Årsagen er, at deres immunsystem ikke er fuldt dannet. Er du sikker på, at du stadig vil se ned på tyfus?

Læs også: Dette er grunden til, at hvis du får tyfus, skal du have sengeleje

Høj feber til blødning KAPITEL

Dybest set er symptomerne på tyfus hos børn ikke forskellige fra voksne. En anden ting at huske, tyfussymptomer kan være milde eller svære. Denne tilstand afhænger af patientens helbredstilstand, alder og vaccinationshistorie.

Hvad så med inkubationsperioden? Generelt er inkubationsperioden for tyfusbakterier 7-14 dage. Denne periode beregnes, når bakterier kommer ind i kroppen for at forårsage symptomer. Hvad så med symptomerne?

Nå, her er symptomerne på tyfus ifølge eksperter fra WHO og National Institutes of Health - MedlinePlus.

  1. Tidlige symptomer omfatter feber, utilpashed og mavesmerter. Høj feber (39,5 grader Celsius) eller svær diarré opstår, efterhånden som sygdommen forværres.

  2. Nogle mennesker udvikler et udslæt kaldet "rosepletter", som er små røde pletter på maven og brystet.

  3. Næseblod.

  4. Føler sig langsom, træg og svag

  5. Akut sygdom er karakteriseret ved langvarig feber, hovedpine, kvalme og tab af appetit.

  6. Forstoppelse eller lejlighedsvis diarré.

  7. Alvorlig træthed.

  8. Forvirring, delirium, at se eller høre ting, der ikke er der (hallucinationer)

  9. Besvær med at være opmærksom (opmærksomhedsunderskud).

  10. Blodig afføring.

Læs også: Denne dårlige vane udløser tyfus

Det man skal huske, symptomerne på tyfus er ofte uspecifikke. Faktisk er det klinisk umuligt at skelne fra andre febersygdomme. Søg derfor straks læge, hvis du oplever ovenstående symptomer. Især hvis feberen ikke går væk på tredje til femte dag. Senere vil lægen udføre en undersøgelse, eventuelt en blodprøve for at bekræfte diagnosen.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
Indonesiens landbrugsministerium - Direktoratet for Veterinær Folkesundhed. Tilgået i 2020. Indvirkning af salmonellose på sundhed, social og økonomi.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Hentet i 2020. Tyfusfeber.
WHO. Hentet januar 2020. Tyfusfeber.