Blå mærker på grund af fald, kompresser med varmt eller koldt vand?

, Jakarta - Alle risikerer at få blå mærker, når de kolliderer med hårde genstande under aktiviteter. Den del af kroppen, der er forslået, vil generelt være blålig rød, hævet og også smertefuld.

Blå mærker heles af kroppen ved at nedbryde dem og genabsorbere blodet. Hvis du oplever smerter, blå mærker og hævelser, vil det gøre det svært for din krop at bevæge sig og udføre aktiviteter. At tvinge dig selv til at bevæge dig kan faktisk gøre din krop værre.

Smerter er en meget ubehagelig tilstand for alle. Alle vil forsøge at lindre smerten på forskellige måder. Den mest almindelige måde er at komprimere med varmt eller koldt vand for at lindre klagen.

Hvornår er det rigtige tidspunkt at bruge en varm kompres og også en kold komprimering? Varme kompresser bruges til at lindre muskel- eller ledsmerter, der har varet i lang tid eller er kroniske. Varme temperaturer kan udvide blodkarrene, så blodgennemstrømningen og iltforsyningen lettere kan nå det berørte område. Dette afslapper musklerne og reducerer smerter.

Temperaturen, der bruges til at komprimere med varmt vand, er omkring 40-50 grader Celsius. Komprimer mindre end 20 minutter, medmindre lægen anbefaler det. Selvom det kan bruges til at reducere smerte, skal det stadig bemærkes, at varme kompresser ikke anbefales til nye blå mærker eller mindre end 48 timer.

Dette vil forværre tilstanden af ​​såret på grund af ophobning af væske på stedet for blå mærket og øge smerten. Varme kompresser bør heller ikke bruges på åbne sår og blå mærker, der stadig ser hævede ud.

Derudover bruges koldtvandskompresser normalt til forslåede områder. Kolde kompresser bruges generelt til blå mærker, der er opstået inden for 24-48 timer efter stødet. Det har til formål at minimere forekomsten af ​​betændelse.

Dette skyldes, at kompresser med koldt vand kan stimulere blodkonstriktion og bremse blodgennemstrømningen til blå mærket. I det forslåede område er der en inflammatorisk proces og beskadigelse af blodkarrene, der får blodceller til at komme ud af blodkarrene og får huden til at blive blålig rød.

Prøv at den kolde temperatur ikke berører huden direkte, pak kompressen med et håndklæde. Koldtvandskompresser bør ikke vare mere end 20 minutter. Fjern kompressen efter 20 minutter og giv den en 10-minutters pause, før du begynder at komprimere igen.

Det anbefales ikke at bruge varmt eller koldt vand kompresser til dem, der har taktile nervelidelser. Folk, der har denne lidelse, kan ikke mærke, om kompressen er for kold eller for varm, så den skader huden og de omkringliggende strukturer.

For at fremskynde helingen af ​​blå mærker og blå mærker, der er svære at forsvinde, betyder det desuden, at du skal indtage masser af K-vitamin.

Men ifølge forskning bremser isterninger faktisk helingsprocessen og reducerer kun midlertidigt smerte. Fordi betændelse, når en skade forårsager smerte, er det første skridt i helingsprocessen, når en skade opstår. For at reparere kropsvæv, der er beskadiget af en skade, skal der opstå betændelse, og kolde kompresser forstyrrer kun den inflammatoriske proces.

Hvis du har blå mærker, der ikke heler og er forvirret over at komprimere med varmt eller koldt vand, er det en god idé at konsultere en læge gennem applikationen . Nyd funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald at diskutere med sagkyndige læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!

Læs også:

  • Disse er 7 årsager til pludselige blå mærker
  • Pludselig forslået hud, pas på disse 5 sygdomme
  • Betydningen af ​​farven på blå mærker, der pludselig vises på kroppen