Genkendelse af symptomerne på nyresten hos kvinder

"Nyresten kan give mange problemer, når de opstår. Derfor er tidlig behandling nødvendig. En måde er at bestemme symptomerne. Nå, du burde kende nogle af symptomerne på nyresten hos kvinder!"

, Jakarta – Nyresten er et problem, der ikke er relateret til køn. Alle, både mænd og kvinder, kan opleve dette problem. Når det opstår, er der mange tegn eller symptomer, som den syge kan mærke. Derfor bør du kende nogle af symptomerne på nyresten hos kvinder, så denne sygdom kan behandles med det samme. Find ud af mere her!

Symptomer på nyresten hos kvinder, som du skal kende

Nyresten er faste stoffer af salt og hårde mineraler, normalt lavet af calcium eller urinsyre. Når de er størknet og formet som en sten, kan disse genstande forårsage interferens med nyrerne og flytte til andre dele af urinvejene. Hvis det ikke er markeret, kan dette problem forårsage en masse problemer, der skal behandles med det samme.

Læs også: Dette er, hvad der sker med kroppen, når der opstår nyresten

Størrelsen af ​​de dannede sten kan variere, kan være små eller store. I større størrelser kan nogle nyresten blive meget store og endda fylde hele nyren. Med henvisning til Unair News oplyses det, at i Indonesien er forekomsten af ​​personer med nyresten 6 ud af 1000 indbyggere eller omkring 0,6 procent.

Derfor skal tidlig behandling udføres, så dette problem ikke forårsager farlige komplikationer. En af dem er at kende de symptomer, der kan opstå for at få en diagnose med det samme.

Følgende er symptomer på nyresten hos kvinder, der kan forekomme hos kvinder, nemlig:

1. Smertefulde følelser i mave- og rygområdet

Et af symptomerne på nyresten hos kvinder er en følelse af smerte eller smerte i mave- og rygområdet. Dette problem er også kendt som nyrestenssmerter eller nyrekolik. Smerten, der viser sig, gør ondt og beskrives som at føde eller blive stukket med en kniv. Denne tilstand kan gøre den syge nødt til at komme i behandling på skadestuen.

Smerten begynder, når stenen bevæger sig ind i den smallere urinleder. Når det forårsager blokeringen, kan der opstå tryk i nyrerne. Trykket får nerver i det område til at sende smertesignaler til hjernen. Symptomer på nyresten hos kvinder kan opstå pludseligt, og smerten ændrer sig, når stenene bevæger sig.

Læs også: Hvilke mænd eller kvinder er mere tilbøjelige til at få nyresten?

2. Smertefuld følelse ved vandladning

En smertefuld eller brændende følelse ved vandladning kan også være et symptom på nyresten hos kvinder. Dette sker, når stenen når krydset mellem urinlederen og blæren, også kendt som dysuri. Alligevel forveksles disse symptomer ofte med urinvejsinfektioner. Disse to lidelser kan forekomme samtidigt. Derfor er undersøgelse meget vigtig at foretage, når disse symptomer mærkes.

Du kan lave en undersøgelse relateret til de symptomer du mærker på flere hospitaler, som har samarbejdet med . Bestillinger til denne fysiske undersøgelse kan foretages pr Hent Ansøgning lige. Herefter kan du bestemme sted og tidspunkt efter dine ønsker.

3. Blod i Urin

Du kan også finde blod i urinen som et symptom på nyresten hos kvinder. Dette symptom er meget almindeligt at forekomme hos en person, der har dette problem og kaldes også hæmaturi.

Blodet, der kommer ud, kan være rødt, lyserødt eller brunt. Hvis du finder blod under vandladning, er det en god idé at fastslå årsagen, fordi det ikke kun er nyresten.

Læs også: Kend disse tidlige symptomer på nyresten

4. Urinen er uklar eller ildelugtende

Hvis du ser uklar urin ledsaget af en ubehagelig lugt, er det en god idé at være forsigtig. Dette kan være et symptom på nyresten hos kvinder. Faktisk er sund urin klar i farven og har ikke en stærk lugt. Problemer med nyrerne eller urinvejsområdet kan forårsage problemer med den producerede urin.

Uklar urin kan være et tegn, hvis der er pus i urinen, eller pyuri. Derudover kan ubehagelige lugte komme fra bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner eller urin, der er mere koncentreret end normalt. Hvis du oplever disse symptomer, skal du sørge for at kontakte din læge.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. 8 tegn og symptomer på nyresten.
Urologisk plejefond. Hentet 2021. Nyresten.