6 Kend hudproblemer, der kan opstå hos hunde

, Jakarta - Hudproblemer er almindelige hos hunde. Hudproblemer kan forårsage ubehag for din hund. Denne tilstand opstår normalt i varmt vejr, når allergier er tilbøjelige til at opstå. Hunde kan udvikle milde til svære hudsygdomme, hvoraf mange kræver behandling.

Hudsygdomme hos hunde kan blive værre, hvis de ikke behandles med det samme. For eksempel kan en allergisk hudreaktion inficere huden, eller en bakteriel infektion kan også være forårsaget af en svamp. Nogle af de mest almindelige hudproblemer hos hunde er bakterielle hudinfektioner, miljøallergier og parasitallergier.

Læs også: 6 enkle tips til behandling af insektbid

Følgende hudproblemer, der kan opstå hos hunde, nemlig:

  • Svampeinfektion

Hvis din hund ikke holder op med at klø sig i ørerne eller tygge sine tæer, så er det bedst at tage ham til dyrlægen for at tjekke for en gærinfektion. Symptomerne omfatter irriteret, kløende eller misfarvet hud.

Hudinfektioner kan påvirke fødderne eller ørerne, som er steder, hvor svampen har et behageligt sted at vokse. Svampeinfektioner er nemme at diagnosticere og ofte nemme at behandle med topiske cremer. I nogle tilfælde kan din læge ordinere oral medicin eller bademedicin.

  • Allergisk dermatitis

Hunde kan have allergiske reaktioner på plejeprodukter, fødevarer og miljøirriterende stoffer, såsom pollen eller insektbid. En hund med allergi kan klø sig uafbrudt.

Kortikosteroider eller anden medicin kan hjælpe med et kløende udslæt. Den mest effektive behandling er dog at identificere og undgå eksponering for allergener.

Læs også: Har du brug for at kende Lyme, en sygdom forårsaget af flåtbid

  • Folliculitis

Overfladisk bakteriel folliculitis er en infektion, der forårsager sår, knopper og sår på huden. Denne hudlidelse ses lettere hos korthårede hunde. Hos langhårede hunde er det synlige symptom, at pelsen ser mat ud, og der er skællende hud nedenunder.

Folliculitis opstår ofte i forbindelse med andre hudproblemer, såsom fnat, allergier eller skader. Behandlinger, der kan gives, er orale antibiotika og antibakterielle salver eller shampoo.

  • Impetigo

Denne hudtilstand er også mest almindelig hos hunde. Hudproblemet impetigo forårsager pusfyldte blærer, der kan briste og hærde. Blærerne udvikler sig normalt på den hårløse del af maven. Impetigo er sjældent en alvorlig lidelse og kan behandles med topiske løsninger.

  • Seborrhea

Dette hudproblem får hundens hud til at blive fedtet og skællet (skæl). I nogle tilfælde er seborrhea en genetisk sygdom, der opstår, når hunden er ung og varer hele livet. Men de fleste hunde med seborrhea udvikler komplikationer. Til det skal du straks behandle årsagen, så symptomerne ikke gentager sig.

Læs også : Giftige insektbid, der udløser allergiske reaktioner

  • Ringorm

Dette hudproblem er forårsaget af en svamp, der normalt forårsager cirkulære pletter, der kan forekomme overalt på huden. Denne tilstand opstår ofte på hundes hoved, poter, ører og forpoter. Betændelse, skællende pletter og hårtab omgiver ofte hududslæt. Hvalpe er særligt modtagelige for dette hudproblem, og infektionen kan spredes hurtigt til andre kæledyr.

For at forhindre hudproblemer, overvej at give din hund en oral eller topisk medicin. Forebyggende medicin kan også holde hunde fra hudproblemer.

Men hvis din yndlingshund ofte har hudproblemer, bør du tjekke med en dyrlæge gennem ansøgningen for at finde ud af årsagen. Hvis du kan identificere hovedårsagen til infektionen, vil det være lettere at forhindre gentagelse eller gentagelse.

Reference:
Gulf Coast veterinærspecialister. Tilgået 2020. Almindelige hudproblemer hos hunde og hvordan din dyrlæge kan hjælpe
WebMD. Tilgået 2020. Hudproblemer hos hunde
PDSA. Tilgået 2020. Hudproblemer hos hunde: en oversigt