Har du brug for at kende 9 årsager til placenta previa hos gravide kvinder

, Jakarta - Moderkagen eller moderkagen er et organ, der dannes og hæfter på livmodervæggen, når en kvinde er gravid. Dette organ forbinder moderen med barnet gennem navlestrengen, som tjener til at distribuere ilt og næringsstoffer til barnet. Men efterhånden som graviditeten skrider frem, kan moderkagen opleve problemer og risikerer at forstyrre barnets vækst og udvikling. Et af de placentaproblemer, der kan opstå under graviditeten, er placenta previa. Find ud af årsagerne til placenta previa her, så du kan forhindre denne tilstand i at ske.

Hvad er Placenta Previa?

Efterhånden som svangerskabsalderen stiger, vil moderkagen også følge barnets vækst og udvikling. I begyndelsen af ​​graviditeten er moderkagen normalt stadig i en lav position i livmoderen. Så sammen med babyens vækst vil moderkagen bevæge sig op ad livmoderen. Indtil endelig i tredje trimester af graviditeten vil moderkagen udvide sig opad og væk fra livmoderhalsen eller livmoderhalsen. Ved placenta previa forbliver moderkagen dog i den nederste del af livmoderen eller nær livmoderhalsen, så der er risiko for at dække en del af eller hele barnets fødselskanal.

Hvis moderen oplever placenta previa i de tidlige dage af graviditeten, er denne tilstand muligvis ikke et problem. Men hvis moderen oplever placenta previa før fødslen, kan denne tilstand forårsage problemer, såsom blødning og andre komplikationer. Mødre med placenta previa vil normalt blive rådet til at begrænse aktiviteten, øge hviletiden og føde ved kejsersnit.

Årsager til Placenta Previa

Indtil nu har der ikke været nogen sikker forklaring på, hvad der forårsager placenta previa. Imidlertid menes følgende faktorer at øge risikoen for, at gravide kvinder oplever denne tilstand.

  1. Har haft placenta previa i en tidligere graviditet.

  2. Er blevet opereret i livmoderen, såsom fjernelse af fibromer eller curettage.

  3. Havde kejsersnit i en tidligere graviditet.

  4. Har haft en spontan abort.

  5. Aldrig født.

  6. At have tvillinger eller flere.

  7. Gravid i en alder af 35 år eller ældre.

  8. Rygning og indtagelse af kokain under graviditet

  9. Selvom årsagerne ikke er klare, har asiatiske kvinder større risiko for at udvikle placenta previa end kvinder fra andre etniske grupper.

Sådan forebygger du placenta Previa

Da det ikke vides præcist, hvad der forårsager placenta previa, er der ingen måde at forhindre denne tilstand i at opstå. Gravide kvinder, der har disse risikofaktorer, såsom kvinder over 35 år, kvinder, der har fået foretaget en livmoderoperation, asiatiske og afroamerikanske kvinder og kvinder, der har haft flere graviditeter, bør dog forblive opmærksomme på risikoen for moderkage previa. Derudover rådes mødre også til at holde op med at ryge under graviditeten, fordi rygning menes at udløse placenta previa.

Gravide kvinder anbefales også at få deres livmoder tjekket regelmæssigt, fordi placenta previa kan diagnosticeres gennem: ultralyd . For at diagnosticere placenta previa vil fødselslægen normalt udføre en kombination af: ultralyd mave og ultralyd transvaginal . Imidlertid, ultralyd transvaginal Man skal passe på ikke at forstyrre moderkagen eller forårsage blødning. De fleste tilfælde af placenta previa opdages under ultralydsundersøgelsen i andet trimester.

Gravide kvinder kan også tale om helbredsproblemer, der opleves ved at bruge applikationen , du ved. Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, mor kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Dette er forskellen mellem Placenta Acreta og Placenta Previa
  • Dette er den medicinske handling, der kræves for at behandle Placenta Previa
  • 3 typer af placenta lidelser og hvordan man overvinder dem