Kend indvirkningen af ​​nuklear stråling på kroppen

, Jakarta - Sidste februar var beboere i Batan Housing, Serpong, South Tangerang, Banten chokerede på grund af opdagelsen af ​​radioaktivitet i dette område. Denne hændelse havde været et mysterium indtil nu endelig at finde et lyspunkt for kilden til årsagen. Det er vigtigt at vide, at radioaktive stoffer fra nuklear stråling er forbindelser, der er skadelige for mennesker og andre levende ting.

Virkningen af ​​nuklear stråling skader ikke kun menneskets DNA, men kan også forårsage kræft. Virkningerne af nuklear stråling kan beskadige atomer i kroppen og beskadige DNA. Eksponering for meget høje niveauer af stråling, såsom at være i nærheden af ​​en atomeksplosion, kan forårsage akutte helbredseffekter såsom hudforbrændinger og akut strålingssyndrom.

Læs også: 5 vaner, der udløser hjernekræft

Hvordan nuklear stråling kan skade kroppen?

Der er nogle beviser for, at radioaktivt jod og cæsium blev frigivet til miljøet fra defekte atomreaktorer i Japan. Når radioaktivt materiale henfalder eller nedbrydes, har den energi, der frigives til dets omgivelser, to måder at skade den krop, den udsættes for. Det kan direkte dræbe cellen, eller det kan forårsage mutationer i DNA'et. Hvis mutationen ikke kan repareres, kan den blive til kræft. Omvendt, hvis mutationen kan repareres, bliver den ikke til kræft.

Radioaktivt jod har en tendens til at blive absorberet af skjoldbruskkirtlen og kan forårsage kræft i skjoldbruskkirtlen. Dog citeret fra siden National Cancer Institute , radioaktivt jod er kortvarigt og eksisterer kun omkring to måneder efter ulykken. Hvis eksponering for luft sker efter en strålingsbegivenhed, udgør radioaktivt jod således ingen sundhedsrisiko.

Børn er aldersgruppen med risiko for kræft i skjoldbruskkirtlen, fordi deres skjoldbruskkirtel er 10 gange mindre end voksne. Radioaktivt jod vil være mere koncentreret i det.

På den anden side kan radioaktivt cæsium forblive i miljøet i mere end et århundrede, men er ikke forurenet i en del af kroppen som radioaktivt jod. Børn vil blive udsat for radioaktive materialer hovedsageligt fra at spise forurenede bladgrøntsager og mejeriprodukter. Der blev dog ikke påvist sundhedsmæssige effekter af eksponering for radioaktivt cæsium efter ulykken.

Læs også: Phenylketonuri opstår på grund af genetiske mutationer hos børn siden fødslen

Lær Strålesyge at kende

En persons risiko for at blive syg efter udsættelse for stråling afhænger af, hvor meget stråling kroppen optager. Mennesker, der er udsat for høje niveauer af stråling, omkring 200 rem (2000 millisieverts) kan udvikle strålingssyge. Mennesker kan blive udsat for stråling på omkring 0,24 rem (2,4 mSv) om året fra naturlig baggrundsstråling i miljøet.

Strålesyge er normalt dødelig og kan give symptomer som blødning og udskillelse af slimhinden i fordøjelseskanalen. Du kan opleve Jeg strålesyge efter udsættelse for radioaktivitet på mere end 70 rad, kommer radioaktivt ind i kroppen eller udsættes for en varighed på flere minutter. Denne tilstand er dødelig og forårsager symptomer, såsom:

  • Blødning og afskalning af slimhinden i fordøjelseskanalen.
  • Kvalme, diarré og opkastning.
  • Føler sig utilpas eller svag.
  • Hovedpine
  • Hjerteslaget er hurtigt.
  • Nedsat hvide blodlegemer.
  • Nerveceller er beskadiget.
  • Nedsat appetit.
  • Midlertidigt hårtab forekommer.

Symptomer, der opstår på grund af virkningerne af nuklear stråling, kan forekomme afhængigt af typen af ​​radioaktiv eksponering, hvor meget og ofte en person er udsat for nuklear stråling, og hvor længe en person er udsat for nuklear stråling.

Du skal være opmærksom på, at børn og fostre er meget følsomme over for stråling. Celler hos børn og fostre kan dele sig hurtigt, hvilket giver stråling større mulighed for at forstyrre processen og forårsage celleskade.

Læs også: Skal være opmærksom på komplikationer på grund af kronisk diarré

Hvis der er helbredsproblemer på grund af strålingseksponering fra noget, skal du straks tale med din læge gennem ansøgningen at få ordentlig behandling. Interaktion med læger kan nu kun ske når som helst og hvor som helst gennem applikationen . Kom nu, skynd dig Hent appen nu!

Reference:
Live Science. Hentet 2020. Hvordan skader nuklear stråling kroppen?
EPA Gov. Tilgået 2020. Radiation Health Effects
Atomarkivet. Tilgået 2020. Strålingseffekter på mennesker