Rødt æble vs grønt æble, hvilket er sundere?

Jakarta - Regelmæssigt at indtage et æble hver dag kan faktisk opretholde den generelle kropssundhed. Faktisk kan indtagelse af et æble hver dag være med til at forebygge forskellige sygdomme, så kroppen holder sig i form, så den ikke behøver at gå til lægen ofte på grund af sygdomsbesvær.

Æbler kaldes en "super" frugttype, fordi de indeholder rigelige næringsstoffer og er gavnlige for kroppen. Derudover har æbler næsten intet fedtindhold og er lavt i kalorier, så der er ingen grund til bekymring, hvis du spiser æbler i store mængder. Derudover er der i ét æble mange antioxidanter, fibre, vand, vitamin A, C, K, pektin og folat.

Indhold i æbler

Et æble indeholder mindre end 100 kalorier. Denne type frugt er også fri for fedt, natrium og kolesterol. At spise ét mellemstort æble har dækket kroppens C-vitaminbehov op til 14 procent. Faktisk siger nogle, at æbler indeholder antioxidanter og fytokemikalier, der kan forebygge kroniske sygdomme, såsom Alzheimers sygdom, lungekræft, hjertesygdomme, brystkræft, diabetes og andre.

Æbler er en type frugt, der er ret nemme at finde på markedet, næsten over hele verden. Nogle æbler er røde og nogle er grønne. Af de to typer æbler, hvilken er egentlig sundere og rigere på næringsstoffer? Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Tjek fakta bag følgende sunde fordele ved røde æbler vs grønne æbler!

Rødt æble

Forskellen i æbleskallens farve har også indflydelse på de sundhedsmæssige fordele ved denne ene frugt. Alligevel indeholder både grønne æbler og røde æbler den samme mængde fibre og C-vitamin.

Røde æbler indeholder dog mere betacaroten end grønne æbler. Det høje indhold af betacaroten skyldes den røde farve i denne æbletype. Indholdet af betacaroten fungerer som en antioxidant, der beskytter kroppen.

Antioxidanter i røde æbler findes også fra anthocyaninpigmenter, der giver huden dens røde farve. Fordelene ved antioxidanter er at bekæmpe frie radikaler, forhindre inflammation, er antivirale og siges endda at reducere risikoen for kræftangreb.

Grønt æble

Selvom beta-carotenindholdet i grønne æbler er mindre end røde æbler, har denne type frugt stadig mange sundhedsmæssige fordele. Grønne æbler viste sig at have et antal kalorier og kulhydrater op til 10 procent lavere end røde æbler.

Grønne æbler har også polyfenoler, der fungerer som antioxidanter. Desuden kan næringsindholdet i grønne æbler være med til at øge de "gode" bakterier i tarmen. Mangel på gode bakterier, især hos overvægtige, kan øge risikoen for stofskifteforstyrrelser og betændelse. Regelmæssig indtagelse af grønne æbler kan hjælpe med at reducere risikoen for disse negative virkninger.

Så skal du vælge røde æbler eller grønne æbler?

Både røde æbler og grønne æbler har deres respektive fordele og sundhedsmæssige fordele. At vælge den type æble, der skal indtages, kan ske ud fra de behov eller mål, der skal nås. Hvis forbruget af æbler sigter mod at tabe sig og opretholde blodsukkerniveauet, så er grønne æbler det rigtige valg til forbrug.

Men hvis du vil øge antioxidantniveauet og forhindre aldring, så vælg røde æbler. Fordi begge giver sunde fordele, skader det ikke at lave variationer eller indtage disse to typer æbler i flæng.

Læs også: Her er 7 fordele ved æblecidereddike til sundhed

Hvis du har brug for mere information om sund mad, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på applikationen via funktionerne Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen, når som helst og hvor som helst, din medicin vil blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!