Har du brug for at vide, disse 5 sygdomme angriber generelt testiklerne

, Jakarta - Testiklerne eller testiklerne er en vigtig del af det mandlige reproduktive system. Testiklerne er to ovale organer på størrelse med en oliven. Begge organer er placeret i pungen, som er en pose med hud, der hænger bag hr. P. Testiklerne fungerer til at lave hormoner hos mænd, herunder hormonet testosteron, som fungerer til at producere sædceller og andre reproduktive celler hos mænd. Mænd har brug for at vide, nogle sygdomme, der generelt angriber testiklerne!

Læs også: Vær forsigtig med at opleve infertilitet, dette er måden at forhindre varicocele sygdom på

Mænd har brug for at vide, denne sygdom angriber ofte testiklerne

Testiklerne eller testiklerne er et organ, der er meget følsomt og udsat for skader. Tilstedeværelsen af ​​klumper i testiklerne er en af ​​de mest skræmmende ting for mænd. Fordi testiklerne spiller en meget vigtig rolle i en mands udvikling og seksuelle funktion. Følgende er nogle af de almindelige sygdomme, der angriber testiklerne, herunder:

  • Epididymitis

Epididymitis er en tilstand, hvor der er hævelse af røret bag testiklen, der fører sæd fra testiklen til urinrøret. Denne tilstand er normalt forårsaget af en bakteriel infektion eller seksuelt overført sygdom (STD). Epididymitis rammer normalt mænd i alderen 19-35 år.

Epididymitis forekommer karakteriseret ved symptomer på lavgradig feber, smertefuld og hævet epididymitis, hyppig og smertefuld vandladning, smerte i penis, smertefuldt samleje og tilstedeværelsen af ​​blod i sæden under ejakulation.

  • Testikel traume

Testikeltraume opstår normalt, fordi testiklerne er blevet såret, når de bliver ramt af en hård genstand eller sparket. Mænd med denne tilstand vil normalt føle kvalme i nogen tid. Mindre testikeltraume forsvinder normalt langsomt på mindre end et minut. Men hvis smerten ikke forsvinder på mere end en time, og testiklen er hævet eller forslået, er dette tegn på en alvorlig testikelskade og skal behandles med det samme.

Læs også: Fåresyge kan forekomme i testiklerne, er det farligt?

  • Testikelkræft

Testikelkræft er ikke en smitsom sygdom og kan helbredes fuldstændigt. Behandling af testikelkræft afhænger af kræfttypen og tumorstadiet. Denne sygdom opstår normalt hos mænd i alderen 30-35 år.

Testikelkræft viser symptomer på en tung pung, varme mave- eller lyskesmerter, smerter og ubehag i testiklerne eller pungen, rygsmerter og brystsmerter.

  • Varicocele

En varicocele er en hævelse af venerne i pungen. Tilstanden ligner åreknuder. Denne sygdom kan forekomme på den ene side eller begge sider af pungen. Varicoceles er også kendt som testikelåreknuder. Denne tilstand kan få testiklerne til at svulme og strække sig.

Varicocele er karakteriseret ved en klump, der pludselig opstår i en af ​​pungen, testiklerne er hævede og smertefulde, linjen af ​​blodkar i den øverste del af testiklen er forstørret, og der er smerter, der kommer og går og gentager sig i lang tid. tid.

  • Hydrocele

En hydrocele er en smertefri ophobning af vandig væske i en eller begge testikler. Denne tilstand får pungen og lyskeområdet til at hæve. Denne sygdom kan opleves af nyfødte og hos mænd, der er mere end 40 år gamle.

Denne tilstand forårsager ofte ingen symptomer. Symptomer, der opstår, er normalt smerter, hævelse og rødme i testiklerne eller en fornemmelse af tryk i området under penis. Hydrocele kan forekomme på den ene eller begge sider af testiklen.

Læs også: Effekt af Varicocele på mandlig fertilitet

Føler du, at der er noget galt med dine testikler? Du kan chatte direkte med ekspertlæger i applikationen igennem Snak eller Stemme/videoopkald om dit helbred . Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!