Lær Milia at kende, der kan forekomme på babys hud

, Jakarta – Tro ikke, at kun voksne kan få acne, babyer kan også opleve disse hudproblemer. Milia omtales ofte som "baby acne", fordi denne hudsygdom, som er karakteriseret ved små hvide knopper, normalt optræder hos nyfødte. Milier er faktisk harmløse og kan gå væk af sig selv uden særlig behandling. Men hvis milia er begyndt at forstyrre din lilles komfort, bør du straks besøge en læge for at få behandling. Kom nu, lær milier hos babyer yderligere at kende, så mødre kan give den rigtige behandling til at håndtere dem.

Årsag til Milia

Milier omtales ofte som miliumcyster. En milium, som er en lille bump, som en bums, kan dannes på grund af et protein kaldet keratin eller døde hudceller, der bliver fanget under overfladen af ​​babyens hud. Milium, der optræder i grupper, kaldes også milia. Betegnelsen for milier hos nyfødte er neonatale milier.

Denne type milier optræder normalt på næse, kinder, hovedbund og op til øjenlågene. Hos nogle babyer optræder kun nogle få milier. Nogle gange kan der dog også forekomme milier i stort antal. Ud over ansigtet kan der opstå milier i hovedbunden og overkroppen. Denne tilstand forekommer hos næsten 50 procent af babyer i verden, så den anses for normal.

Læs også: Dette er et hudproblem, som babyer er tilbøjelige til

Symptomer på Milia hos babyer

Formen af ​​milia ligner acne, som er i form af små knopper, der måler 1-2 millimeter og hvid eller gullig hvid i farven. Men milia er forskellig fra acne, fordi det ikke forårsager betændelse. Milia optræder normalt i grupper på panden, øjnene, øjenlågene, næsen, kinder, til brystet. Milia forårsager ikke andre symptomer end små knopper på huden.

Læs også: Milier i øjenområdet forårsaget af overskydende hormoner?

Den rigtige måde at behandle Milia hos babyer

Milia hos spædbørn kan heles og forsvinde af sig selv uden særlig behandling eller pleje. Når først den døde hud under overfladen af ​​babyens hud knækker, forsvinder fregnen. Milia forsvinder normalt inden for 2-3 uger. For at forebygge såvel som lindre symptomerne på milia hos babyer, kan mødre opretholde sundheden for babyens hud ved at gøre følgende:

  • Rengør barnets ansigt regelmæssigt med varmt vand og speciel babysæbe.

  • Tør barnets ansigt ved forsigtigt at klappe hans ansigt med et blødt håndklæde.

  • Påfør ikke olie eller lotion på barnets ansigt.

  • Tryk eller gnid ikke milien, så barnets ansigtshud ikke bliver irriteret og inficeret.

Mødre behøver ikke at bekymre sig, fordi forekomsten af ​​milier i babyens ansigt ikke vil få din lille til at få akne, når han vokser op. Acne er mere forårsaget af hormonelle ændringer og genetiske faktorer. Teenagere er normal acne på grund af de drastiske hormonelle ændringer på det tidspunkt. Derudover er teenagere, der har tendens til at have plettede ansigter, normalt født af forældre, der også har akne.

Læs også: Skal vide! 6 måder at tage sig af nyfødt babys hud

Så mødre behøver ikke at bekymre sig, hvis de finder hvide eller gule pletter på barnets ansigt. Milia kan gå væk af sig selv uden særlig behandling. Men hvis din lille ens milier ikke forsvinder i flere måneder eller gør din lille utilpas, bør du straks kontakte en læge for behandling. Hvis din lille er syg, behøver mor ikke at gå i panik, bare brug appen . Mødre kan købe den nødvendige medicin til deres små uden besværet med at forlade huset. Det eneste du skal gøre er at bestille gennem applikationen og din mors medicin bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.