Rynker under øjnene irriterende? Her er, hvordan du overvinder det

Jakarta – Ud over akne og fedtet hud, får rynker i øjnene ofte kvinder til at føle sig mindre selvsikre. Årsagen er klar, disse øjenrynker får dem til at se ældre ud.

Taler om øjenrynker, mange faktorer kan forårsage det. Startende fra genetik, rygning, til eksponering for UV-stråler. Nå, spørgsmålet er simpelt. Hvordan håndterer man øjenrynker? Ingen grund til at blive forvirret, overvej følgende tips til at overvinde rynker under øjnene.

1. Kokosolie

Rynker under øjnene kan overvindes ved at bruge kokosolie. Kokosolie indeholder E-vitamin og antioxidanter for at reducere rynker under øjnene. Det er nemt at bruge det, påfør olien under øjnene og massér delen. Gør det hver aften før du går i seng.

En anden måde er at bruge en maske lavet af kokosolie og gurkemeje. Bland 1 spsk kokosolie og en knivspids gurkemeje. Påfør resultatet på rynkerne under øjnene og lad det virke i 20 minutter og vask det derefter af med almindeligt vand.

Læs også: 10 makeup-tricks til at skjule rynker

2. Honning

Honning er en anden ingrediens, der kan bruges til at behandle rynker under øjnene. Indholdet i honning kan være med til at opstramme huden og også lysne huden. Hvordan man bruger det er enkelt.

Påfør rå honning under øjnene eller bland det med rismel for bedre resultater. Rismel indeholder antioxidanter, der er i stand til at fugte huden ordentligt.

3. Olivenolie

Ud over de to ovenstående ingredienser er en anden måde at håndtere rynker under øjnene på brugen af ​​olivenolie. Vitamin E og C i olivenolie kan fjerne rynker omkring øjnene. For maksimale resultater, brug olivenolie hver dag til at behandle rynker omkring øjnene.

Tricket er at blande 1 spsk olivenolie og 1 tsk frisk citronsaft. Påfør det derefter under øjnene og lad det virke i 15 minutter. Vask derefter med varmt vand. Gentag dette på bestemte dage for at opnå de ønskede resultater.

4. Yoghurt

Du kan også bruge yoghurt til at behandle rynker under øjnene. Mælkesyren i yoghurt hjælper med at fjerne døde hudceller og gør huden fast. Hvordan bruger man yoghurt til at behandle øjenrynker?

Tricket er at blande 1 spsk yoghurt, 1 spsk honning og et par dråber rosenvand i en skål. Bland alle ingredienserne og påfør på rynkerne under øjnene. Lad derefter stå i 15 minutter. Skyl derefter med rent vand. For maksimale resultater, gør denne ansigtsbehandling til en rutine.

Læs også: 6 måder at slippe af med rynker på panden

  1. Narkotika

Hvordan man håndterer øjenrynker kan være gennem stoffer. For eksempel ved at bruge en øjencreme ordineret af en læge. Disse cremer indeholder normalt anti-aging ingredienser, der er skånsomme mod huden.

Øjencremer indeholder også ingredienser som retinoider, C-vitamin, fugtgivende midler og peptider. Nå, disse ingredienser spiller en rolle i at udfylde rynkerne omkring øjnene.

Før du bruger disse typer lægemidler, kan du helst diskutere med din læge om den rigtige type medicin, du skal bruge. Nu kan du kontakte en hudlæge gennem appen . Mere praktisk, ikke?

  1. Brug solcreme

Der er interessante undersøgelser om forholdet mellem UV-stråler og hudens sundhed, herunder ansigtshud. Tja, i Nationalt Center for Bioteknologi – Miljøpåvirkninger på hudens aldring hedder det, at hudens ældningsproces på grund af UV-stråler faktisk er kompleks. En af dem kan reducere kollagensyntesen, selvom kollagen spiller en vigtig rolle for huden.

Kollagen er et protein, der findes i huden. I huden påvirker kollagen hudens styrke og elasticitet. Sammenfattende spiller kollagen en stor rolle i at få huden til at se ungdommelig, smidig og rynkefri ud. Styrken af ​​dette kollagen kan dog blive beskadiget ved overeksponering for UV-stråler.

Brug derfor solcreme før du laver udendørsaktiviteter. Målet er klart, at beskytte huden mod udsættelse for UV-stråler, så det kan mindske rynker i øjnene.

Læs også: 6 nemme måder at slippe af med pandas øjne

  1. Stop eller ryg ikke

Stadig med henvisning til undersøgelsen ovenfor, kan rygning også forårsage hudrynker, herunder øjenrynker. Ovenstående undersøgelse siger, at rygere har en tendens til at se ældre ud end dem, der ikke ryger. Hvorfor? Årsagen er klar, cigaretter indeholder giftige stoffer, der kan nedbryde kollagen og skade hudens elasticitet. Hold derfor op med at ryge for at mindske rynker i øjnene.

  1. Undgå luftforurening

Husk, at luftforurening ikke kun er et spørgsmål om lunger eller hjerte-kar-problemer. Ifølge National Center for Biotechnology undersøgelse ovenfor, kan hudproblemer såsom rynker under øjnene være forårsaget af luftforurening. Huden er kroppens yderste barriere med forskellige luftforurenende stoffer. Så bliv ikke overrasket, hvis huden får problemer, når den ofte udsættes for forurenende stoffer.

Nå, det er den måde, man kan gøre for at overvinde problemet med rynker på øjnene. Husk, at hudpleje udefra er vigtigt, men pleje indefra er ikke mindre vigtigt, ikke sandt.

Reference:
NCBI. Tilgået 2019. Miljømæssige påvirkninger på hudens aldring og etnisk-specifikke manifestationer. Dermato-endokrinologi.
WebMD. Tilgået i 2019. 23 måder at reducere rynker på.