Kendt som Jamu, disse er 4 fordele ved Temulawak for sundhed

Jakarta - Af de mange traditionelle ingredienser i Indonesien er temulawak en, der er blevet videnskabeligt testet. Temulawak eller cuccrcuma xanthorriza roxb har forskellige fordele for kroppen. Starter og øger immuniteten mod fedt afføringsmiddel.

Nå, her er nogle af fordelene ved ingefær for sundheden.

Læs også: Fordele ved Temulawak for Beauty

1. Overvinde problemer med fordøjelsessystemet

Fordelene ved ingefær kan stimulere produktionen af ​​galde i galdeblæren. Nå, det er det, der kan hjælpe fordøjelsen og metabolismen af ​​mad i kroppen. Ikke kun det, denne urteplante kan også overvinde luft i maven, øge appetitten og hjælpe en fordøjelse, der ikke er glat.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Klinisk gastroenterologi og hepatologi , eksperter i undersøgelsen bad en person med tarmbetændelse om at indtage ingefær hver dag. Hvad blev så resultatet? Nå, det viser sig, at de oplevede en hurtigere helingsproces end andre grupper, der ikke indtog ingefær.

2. Overvindelse af slidgigt

Udover at være godt for fordøjelsessystemet, kan andre fordele ved ingefær også hjælpe med at overvinde slidgigt. Slidgigt er en betændelse i leddene. Led, der lider af denne sygdom, vil føles ømme og stive.

Fordelene ved ingefær relateret til slidgigt er også blevet offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine. I journalen siges det, at effekten af ​​temulawak er næsten den samme som effekten af ibuprofen (smertestillende medicin) givet til personer med slidgigt.

Læs også: Forskellige naturlægemidler til kvinder

3. Oprethold leversundhed

Denne indfødte indonesiske urteplante indeholder æteriske olier, curcumin, kamfer, glykosider, phellandrene , turmerole , myrcene , xanthorizol , isofuranogermacreen , p-tolyl-methylcarbinol og stivelse. Ifølge eksperter fra afdelingen for hepatologi, afdelingen for intern medicin, FKUI/RSCM, kan forbindelserne i temulawak faktisk give beskyttelse til leveren. Derfor er temulawak god til indtagelse for at bevare sundheden og forebygge sygdom.

Temulawak er dog ikke egnet til at helbrede leversygdomme, såsom hepatitis. Fordi hepatitis er forårsaget af en virus, skal virussen behandles. Med andre ord, her giver funktionen af ​​temulawak kun beskyttelse til organet.

4. Nedbryd fedt

Andre egenskaber ved temulawak påvirker også lipid- eller fedtstofskiftet. Fedtstofskiftet er processen med at nedbryde fedtsyrer til energi til kroppen. Denne urteplante indeholder udover andre aktive ingredienser curcuminoider , som kan påvirke fedtstofskiftet.

Kan give bivirkninger

Selvom ingefær har mange fordele for kroppen, bør brugen af ​​denne urteplante ikke være vilkårlig. Årsagen er, at temulawak også kan forårsage bivirkninger for kroppen. Nå, her er betingelserne for en person, der ikke anbefales at indtage det:

  • Gravide og ammende kvinder. Selvom bivirkningerne af ingefær hos gravide og ammende kvinder ikke er kendt med sikkerhed, er det bedst at undgå at bruge ingefær. Fordi man frygter, at ingefær kan forstyrre fosteret i livmoderen og den baby, der er blevet født.

  • Patienter med lever- og galdeblærelidelser. Denne urteplante indeholder stoffer, der kan stimulere produktionen af ​​galde, hvilket kan forværre tilstanden.

Udover bivirkningerne skal du også være opmærksom på doseringen. Langtidsforbrug af ingefær anbefales faktisk ikke. Fordi det kan forårsage kvalme og forårsage maveirritation.

Indtag det derfor på kort tid, maksimalt 18 uger. Målet er at undgå bivirkninger, der kan give helbredsproblemer.

Læs også: Tættere på 5 fordele ved Rosella Tea

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!