Højt blod vs lavt blod, hvilken fare

Jakarta - Blodtryksproblemer er de mest almindelige og hyppige lidelser. Enten blodtryk, der er for højt, kaldes hypertension eller omvendt, blodtryk, der er for lavt eller hypotension. Men hvad er farligst af de to tilstande?

Blodtryksforstyrrelser, der opstår hos en person, er ofte forbundet med kropssygdomme. Fordi blodtryksabnormiteter ofte har en indflydelse på ydeevne og kropstilstand. For eksempel for meget tryk på væggene i arterierne i hjertet på grund af cirkulation eller processen med at pumpe ilt til lungerne for meget. Dette er almindeligt hos en person, der har forhøjet blodtryk alias hypertension.

Mens hos mennesker, der har hypotension, er tilstanden den modsatte. Det vil sige, at trykket, som arterierne modtager, er for lavt, så det ikke kan levere ilt til kroppens organer. Som et resultat bliver kroppens organer ikke fungerende optimalt og potentielt endda skader.

Tidligere skal du være opmærksom på, at normalt blodtryk for voksne er omkring 120/80 mmHg. En person kan siges at have hypertension, hvis resultaterne af blodtryksmålinger er mere end 130/90 mmHg. I mellemtiden, når blodtrykskontrollen viser et tal mindre end 90/60 mmHg, kan det være et tegn på hypotension.

Resultaterne af blodmålinger vil dog være mere nøjagtige, hvis de måles, når kroppen er i hvile, eller ikke laver noget i 5-15 minutter. Ryg ikke før undersøgelsen og lav ikke anstrengende aktiviteter som motion og vrede. Fordi disse ting faktisk kan få organer til at arbejde hårdere, så blodtrykket kan vise højere tal.

Hvilket er mere farligt

Faktisk er både højt blodtryk og lavt blodtryk tilstande, der kan være lige så farlige. Så det kan ikke sammenlignes, hvilken der er farligst. Fordi disse to typer lidelser kan udløse en række dødelige sygdomme.

Hypertension og hypotension er begge i risiko for at forårsage komplikationer på lang sigt. Dette kan også have en negativ effekt på kroppens organer. Hos mennesker med hypertension er den type komplikation, der ofte opstår, skade på blodkar.

Skader og forstyrrelser, der opstår omkring blodkar, kan udløse hjerteanfald, hjertesvigt til nyreproblemer og andre sygdomme. En af de udløsende faktorer for stigende blodtryk er stress eller for mange tanker og usunde spisemønstre såsom at indtage for meget salt mad, der indeholder salt.

I mellemtiden, i hypotension, er en komplikation, der ofte opstår, en krop, der er for svag og har tendens til at være svag. Lavt blodtryk kan også få kroppen til at gå i chok, så den mister store mængder væske eller blod. Dette er selvfølgelig meget farligt og kan være livstruende.

Men både forhøjet blodtryk og lavt blodtryk kan forebygges. Nogle måder, der kan anvendes til at holde blodtrykket normalt, er at opretholde en ideel kropsvægt, fordi overvægt eller fedme har vist sig at udløse forskellige sygdomme.

Derudover bør man anvende en sund og afbalanceret kost og tilstrækkelig hvile. Regelmæssig kontrol af blodtryk og kropssundhed kan hjælpe med at forhindre angreb på grund af lavt blod eller højt blodtryk.

Det er nemmere at overvåge helbredet med appen som kan bruges til at kontakte læge. Hent nu for at begynde at snakke med lægen igennem Video/taleopkald og snak. Få en anbefaling om at købe medicin hos en læge, så du hurtigt kan komme dig og komme dig.