2-årige græder uden grund? Sådan håndteres det

, Jakarta – Når din lille, der kun er 2 år, pludselig græder, kan det gøre moderen forvirret. Især på spørgsmålet ønskede den lille ikke at afsløre årsagen til, at han græd. Ikke at vide, hvorfor barnet græder, vil gøre det svært for moderen at finde måder at berolige hende på.

Men ligesom voksne græder som en måde at frigøre stress eller lindre angst, græder småbørn af en række forskellige årsager. At forstå den følelsesmæssige udvikling af et 2-årigt barn kan hjælpe mødre med at finde ud af, hvad der får deres lille til at græde, så mødre kan finde effektive måder at håndtere dem på.

Følelsesmæssig udvikling af 2-årige

Den følelsesmæssige udvikling af et 2-årigt barn er nogle gange svær at forstå. Dit lille barn kan være et muntert og venligt barn. Men på andre tidspunkter kan han buldre og græde og ofte uden nogen åbenbar grund. Disse humørsvingninger er dog en del af opvæksten.

I en alder af 2 år har børn det sjovt med at udforske verden og på eventyr. Han vil bruge det meste af sin tid på at udforske miljøet omkring ham, finde ud af, hvad han kan og ikke kan, og så videre. Desværre er hans evner stadig begrænset til at kunne gøre alt, hvad han vil, sikkert, og din lille har ofte brug for en mor til at beskytte ham.

Når moderen forbyder eller forhindrer den lille i at gøre noget, der er skadeligt for ham, kan han rynke panden, græde, blive sur, endda få et raserianfald. Dit barn kan også deltage i aggressive handlinger, såsom at slå, bide og sparke. Det skyldes, at han i denne alder endnu ikke har god kontrol over sine følelsesmæssige impulser, så den vrede og frustration, han føler, har en tendens til at blive forløst i form af gråd, slag og skrig.

Dr. Ashanti Woods, en børnelæge ved Mercy Familiepleje Læger Baltimore siger, at børn kan græde over mange ting, især fordi det er deres første form for kommunikation. Ifølge Woods udløses følelser og raserianfald hos småbørn i alderen 1-3 år normalt af at føle sig trætte, frustrerede, flov og forvirret.

Hertil kommer, ifølge Michael Potegal, adfærdsneuroforsker ved University of Minnesota Medical School , børn græder normalt, fordi de har brug for opmærksomhed, vil have noget, eller ønsker at løbe væk fra deres forældres krav.

Læs også: Dette er raserianfaldsfasen hos småbørn, som du skal kende

Tips til håndtering af grædende børn

At forstå følelserne og årsagerne bag dit barns gråd er et vigtigt første skridt for mødre at tage. Nu, efter at moderen ved, hvad der får barnet til at græde, kan moderen hjælpe barnet med at identificere, forstå og håndtere følelserne bag gråden.

Her er nogle tips til at håndtere et 2-årigt barn, der græder uden grund, nemlig:

1. Sørg for, at mor forbliver rolig

Før du håndterer en grædende baby, skal du sørge for, at moderen også er rolig. Hvis du føler dig følelsesladet, bør du først bevæge dig væk, tage en dyb indånding og berolige dig selv, før du taler med din lille. Især hvis moderen føler, at barnets gråd er for voldsomt.

American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler, at mødre placerer deres små på et sikkert sted, såsom i deres vugge, uden tæpper eller andre genstande. Derefter kan mødre forlade rummet i 10-15 minutter, mens de græder.

Tid pause dette øjeblik kan være nyttigt for mødre og små til at falde til ro. Men hvis din lille stadig græder, så tjek ham, men hold ham ikke, før han falder til ro.

Læs også: Tips til at bevare roen, når du håndterer raserianfald hos børn

2. Vær opmærksom på de anvendte sætninger

Efter at være faldet til ro, er det næste skridt, som mødre kan tage, at undgå ord, der bedømmer deres adfærd, såsom "kun babyen græder stadig" eller "hold op med at græde". Sådanne sætninger hjælper ikke med at berolige din lille, og kan faktisk gøre situationen værre.

I stedet for at sige det, kunne hun sige: ”Jeg ved, du græder, fordi du er ked af det. Kom nu, lad os tale om dine følelser sammen." Dette kan hjælpe børn med at genkende deres følelser og føle, at deres forældre ønsker at forstå dem.

3. Hjælp børn med at lære

Udover at berolige ham, skal mødre hjælpe deres børn med at lære at identificere, forstå og håndtere deres følelser, så de bedre kan kontrollere deres følelser, når de føler sig vrede og frustrerede.

4. Anvend en fast tidsplan for børn

Hvis dit barn græder af udmattelse, så sørg for at opmuntre ham til at følge en regelmæssig lurplan. Det er bedre, hvis børn ikke leger mere gadgets før sengetid og brug lidt tid før sengetid til at læse en bog.

Mødre skal også fastsætte en regelmæssig fodringsplan for deres små. Husk, at de fødevarer, de spiser, og hvor ofte de spiser, kan forårsage følelsesmæssige reaktioner hos børn.

5. Accepter, at mor ikke kan ordne alt

Uanset hvor tæt du er på din lille, vil der være tidspunkter, hvor du ikke ved, hvorfor de græder. Når det sker, kan du distrahere din lille ved at ændre scenen (som at gå udenfor) eller synge nogle gange mere for at hjælpe med at berolige ham.

Læs også: 4 tips til at bevare sundheden for 1-2 år gamle børn

Det er nogle måder, man kan gøre for at håndtere et 2-årigt barn, der græder uden grund. Nå, mødre kan også diskutere forældremønstre med læger gennem applikationen , du ved. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!



Reference:
Healthline. Hentet 2021. Hvorfor græder mit barn (igen) og hvad kan jeg gøre ved det?.
sunde børn. Tilgået i 2021. Følelsesmæssig udvikling: 2-årige.
Lev stærkt. Fået adgang i 2021. Toddler Crying: What Causes It, and How to Deal