Ansigtet har mange modermærker, er det normalt?

, Jakarta – Muldvarpe kan forekomme på alle dele af kroppen, inklusive ansigtet. Disse små brune eller let sorte pletter er dannet af grupper af melanocytter, som er celler, der producerer hudfarve. I nogle tilfælde har de modermærker, der vises, samme farve som huden.

Generelt vil en person kun have en til to modermærker på visse kropsdele. Men hvad nu hvis de muldvarpe, der dukker op, er meget talrige og vokser i ansigtet? Er det normalt?

Ud over hænder, fødder og ryg opstår der også ofte modermærker i ansigtet, for eksempel under hagen eller over kinderne. Muldvarpe, der vokser på huden, er normalt runde, ovale og hævede eller flade. Overfladen varierer også, lige fra glat, ru til bevokset med pels. Desværre får modermærker i ansigtet ofte en person til at føle sig usikker og betragtes som forstyrrende udseende.

Der er muldvarpe på huden, der er farlige, og nogle er uskadelige. Farlige modermærker vises normalt på huden som et symptom på melanom, som er en ondartet type hudkræft. Faktisk er det ret nemt at kende forskel på disse hudkræftformer. Udseendet og formen af ​​melanom modermærker er normalt anderledes end normale modermærker, med ru og ujævne kanter, asymmetrisk form, større størrelse og har normalt mere end én farve.

Ikke kun det, melanom modermærker udløser normalt kløe og kan bløde. En person er i risiko for at udvikle melanom, hvis han har et meget stort antal modermærker, for eksempel mere end 50 stykker, ofte er udsat for solen, har en familiehistorie med samme sygdom, har haft melanom og har følsom hud og er tilbøjelig til at blive solskoldet.

Med andre ord, at have flere modermærker i ansigtet er faktisk ganske normalt. Så længe de muldvarpe, der vises, stadig er i normal form, naturlige og ikke bliver større. Årsagen er, at en muldvarp, der fortsætter med at vokse og ændre farve, kan være et tegn på fare.

Hvordan man behandler og forebygger melanom modermærker

Som udgangspunkt er de fleste modermærker, der er på huden, ikke noget at bekymre sig om og kræver ikke særlig medicinsk behandling. Behandling er kun nødvendig, hvis muldvarpen på huden begynder at være ubehagelig eller kræftfremkaldende.

En måde at behandle modermærker på huden på er at fjerne dem gennem en mindre operation. I denne procedure vil lægen fjerne muldvarpen og gøre den flad på hudoverfladen. Behandlingsmetoden vil dog være anderledes, hvis muldvarpen viser sig at være melanom, også kendt som kræft. I tilfælde af hudkræft vil behandlingen blive tilpasset efter tilstandens sværhedsgrad.

Faktisk er der flere måder, man kan gøre for at forhindre forekomsten af ​​melanom modermærker. Hvis du har mange modermærker på kroppen, bør du undgå overdreven udsættelse for solen, især solen klokken 11.00 til 15.00.

Forsøg altid at beskytte dig selv og din hud ved at medbringe en paraply og brug altid solcreme. Vær altid opmærksom på ændringer, der opstår i modermærker, og kontakt din læge med det samme, hvis du oplever abnormiteter.

Du kan også bruge applikationen at spørge lægen om modermærker på huden. Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få tips til en sund livsstil og sundhedsoplysninger fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Genkend 9 symptomer på hudkræft, der sjældent er realiseret
  • Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?
  • Er muldvarpe farlige?