Den rigtige måde at give paracetamol på, når et barn har feber

, Jakarta – Paracetamol (acetaminophen) er et lægemiddel, der ofte bruges til at behandle feber hos børn. Ligesom andre smertestillende midler er paracetamol nyttig til at lindre symptomer og forebygge feberkramper.

Men før du giver nogen medicin til børn, inklusive paracetamol, rådes forældre til at diskutere det med deres læge først. Derudover bør administrationen af ​​lægemidlet ikke være vilkårlig. Se den rigtige måde at give paracetamol til et barn med feber her.

Læs også: Gå ikke i panik, her er hvordan du overvinder høj feber hos børn

Om paracetamol til børn

Paracetamol er et almindeligt anvendt smertestillende middel til børn. Dette lægemiddel bruges ofte til at behandle hovedpine, mavepine, ørepine og forkølelsessymptomer. Paracetamol kan også gives for at reducere feber hos børn.

Børneparacetamol fås i tablet- eller sirupform. Til børn, der har svært ved at synke tabletter eller sirup, eller som er alvorligt syge, findes paracetamol også i form af et stikpille, som er et lægemiddel, der gives gennem barnets balder.

Børn, der kan og ikke kan tage paracetamol

Børn i følgende alder kan få paracetamol:

  • Paracetamol i form af flydende sirup kan gives til børn fra 2 måneders alderen.
  • Paracetamol i enhver form (inklusive opløselige tabletter) kan gives til børn fra 6 års alderen.
  • Paracetamol i form af stikpiller kan gives til børn fra 2 måneders alderen.

Du bør først tale med din læge, hvis du ønsker at give paracetamol til et barn med følgende tilstande:

  • Alder mindre end den anbefalede minimumsalder for administration af paracetamol.
  • Har haft lever- eller nyreproblemer.
  • Tager epilepsimedicin.
  • Tag medicin mod tuberkulose (TB).
  • Tag blodfortyndende medicin (warfarin).

Husk, giv ikke paracetamol til spædbørn under 2 måneder, medmindre lægen har anbefalet det.

Læs også: Kan paracetamol tages sammen med anden medicin?

Hvordan man giver paracetamol til børn

Paracetamol børn kan tages med eller uden mad. Her er den rigtige måde at give paracetamol til børn:

  • Sådan giver du paracetamolsirup

Ryst flasken godt i mindst 10 sekunder og hæld den rigtige mængde medicin på den plastikske, der normalt følger med medicinen.

  • Sådan giver du Paracetamol Tablet

Paracetamol tabletter skal sluges med et glas vand. Fortæl barnet ikke at tygge tabletten. Hvorimod opløselige paracetamol-tabletter skal opløses i mindst et halvt glas vand. Rør rundt for at sikre dig, at tabletten er helt opløst, og giv den derefter til barnet at drikke.

  • Sådan giver du paracetamol-stikpiller

Paracetamol stikpiller er lægemidler, der gives ved at blive indsat og skubbet forsigtigt gennem barnets balder. Følg brugsanvisningen på lægemiddelemballagens etiket.

Et barns feber begynder normalt at forbedre sig omkring 30 minutter efter indtagelse af paracetamol-tabletter eller sirup. I mellemtiden tager paracetamolstikpiller op til 60 minutter at virke korrekt.

Ting at være opmærksom på, når du giver paracetamol til børn

Der er flere ting, som forældre skal være opmærksomme på, når de vil give paracetamol til et barn, der har feber:

  • Børneparacetamol fås i forskellige typer med forskellige styrker. Dosis af paracetamol, der kan gives til børn, afhænger af barnets alder og styrken af ​​lægemidlet. Så sørg for altid at læse brugsanvisningen omhyggeligt.
  • Hvis du har givet paracetamol, skal du undgå at give anden medicin, der indeholder paracetamol, også til børn, såsom noget hoste- og forkølelsesmedicin. Så tjek sammensætningen af ​​lægemidlet omhyggeligt.
  • Paracetamol er en hverdagsmedicin, men det kan være farligt, hvis dit barn tager for meget. Så hold medicinen utilgængeligt for børn.
  • Sørg for, at moderen venter 4 timer, før du giver den næste dosis til barnet, og giv ikke paracetamol til barnet mere end 4 gange dagligt.

Læs også: Disse er 7 tegn på feber hos børn, der begynder at være farlige

Det er den rigtige måde at give paracetamol til et barn, der har feber. Er du i tvivl om den rigtige dosis paracetamol til dit barn eller vil du spørge om den rigtige medicin til dit lille barn, skal du blot kontakte lægen via ansøgningen. . Mor kan tale med lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået i 2021. Paracetamol til børn (inklusive Calpol).
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Sikker brug af paracetamol hos børn