Minus øjne stiger altid, kan det helbredes?

, Jakarta – Nærsynethed aka nærsynethed er en synsforstyrrelse, der får øjet til ikke at kunne se en genstand klart. Denne tilstand, også kendt som minus øje, gør, at den syge ikke klart kan se genstande, der er lidt længere væk. For at hjælpe synet rådes personer med minus øjne til at bære briller.

Desværre er det ikke alle, der føler sig trygge med at bære briller, mens de er på farten. Derudover er der også information, der siger, at briller faktisk kan gøre minusøjne værre. Det har dog vist sig at være uafhængigt. Minus øjne kan blive værre, men ikke på grund af brug af briller. Så kan minus øje helbredes? For mere, læs diskussionen nedenfor.

Læs også: Årsager til nærsynethed, du skal kende og forebyggelse heraf

Overvinde minus øjenlidelser

Minus øjne aka nærsynethed kan blive værre. Der er flere faktorer, der kan gøre denne tilstand værre, hvoraf en er alder. Nærsynethed bliver mere modtagelig for at angribe mennesker, der er gået ind i alderdommen alias ældre. Men indtil nu vides det stadig ikke præcist, hvad der får denne tilstand til at angribe.

Denne tilstand bør ikke ignoreres for ikke at blive værre. En måde at behandle nærsynethed på er at bruge briller med linser, der er tilpasset øjets tilstand. Briller bliver et redskab til at se genstande, så de bliver klarere. Der er en myte, der siger, at briller faktisk kan forværre øjensygdomme og få minus til at stige.

Det er slet ikke sandt. Måske er der nogle mennesker med nærsynethed, som har svært ved at se tætte genstande efter at have brugt briller. Det betyder dog ikke, at øjet bliver mere beskadiget eller minus øges. Dette kan ske, fordi brillerne ikke passer godt, så måden at løse dette på er at tage brillerne af et øjeblik for at se på genstande tæt på.

Læs også: Tidlige øjentjek, hvornår skal du starte?

Der er også dem, der mener, at ikke at bruge briller kan få øjnene til at arbejde hårdere, så minusøjne kan overvindes. Igen er dette misinformation om nærsynethed. Formålet med at bruge briller eller kontaktlinser er at hjælpe med at forbedre øjets evne og udvide synsfeltet.

Indtil videre har der ikke været nogen bevist aktivitet til at helbrede denne tilstand. Men i nogle øjenforhold skal minus muligvis behandles med kirurgi, nemlig: laserassisteret in situ keratomileusis (LASIK). Denne procedure udføres for at hjælpe med at korrigere formen af ​​hornhinden hos mennesker med nærsynethed.

Tidligere var det nødvendigt at vide, minus øje opstår, fordi øjet ikke kan fokusere lys ordentligt på øjets nethinde. Dette udløser så de vigtigste symptomer, nemlig sløret syn, især når man ser på objekter, der er langt væk. LASIK-proceduren udføres for at hjælpe med at rette op på dette.

Formen af ​​hornhinden vil blive korrigeret, så indkommende lys kan fokusere lige på nethinden. Generelt efter denne procedure behøver en person ikke længere at bære briller eller kontaktlinser. Alligevel bør kontroller stadig udføres regelmæssigt, især hvis der opstår klager, såsom forværrede synsproblemer.

Læs også: 5 måder at bevare børns øjensundhed på

Få mere at vide om minus øje og hvordan du håndterer det ved at spørge lægen i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Nærsynethed.
Healthline. Hentet 2020. Nærsynethed (nærsynethed).
American Optometric Association. Hentet 2020. Almindelige myopimyter.