Leukocytniveauer stiger, måske er dette årsagen

, Jakarta – Stigende niveauer af leukocytter aka hvide blodlegemer er noget, der ikke bør tages let på. Årsagen er, at denne tilstand kan være et tegn på, at der er noget galt med kroppen. Leukocytter stammer fra knoglemarven og cirkulerer derefter i hele blodbanen, som er en vigtig del af immunsystemet. Leukocytter har evnen til at producere antistoffer.

De producerede antistoffer spiller en rolle i at undgå og bekæmpe fremmede organismer, såsom bakterier, parasitter og vira som et forsvar mod infektion, reagere på allergier og understøtte immunfunktionen. Under normale forhold er niveauerne af voksne leukocytter 3.500-10.500 pr. mikroliter blod. Så hvad er årsagerne til øgede leukocytniveauer? Find ud af svaret nedenfor

Læs også: Almindelige symptomer på leukocytose Kondisi

Udløsere af høje leukocytniveauer og hvordan man overvinder det

Høje niveauer af leukocytter kan være et tegn på et problem med kroppens tilstand. Generelt kan øget produktion af leukocytter forekomme, når kroppen forsøger at bekæmpe infektion, bivirkninger ved at tage visse lægemidler, forstyrrelser i immunsystemet, til mulig knoglemarvssygdom. Høje leukocytter findes ofte hos mennesker med sygdomme som leukæmi eller blodkræft.

Infektioner kan også udløse en stigning i produktionen af ​​leukocytter, for eksempel kan luftvejsinfektioner, fordøjelsesinfektioner, urinvejsinfektioner, hudinfektioner eller endda tumorer også være årsag til høje leukocytter. Der er andre faktorer, der også kan udløse denne tilstand, såsom alvorlig stress, allergier, psykiske problemer og rygevaner.

Læs også: Leukocytose kan være et tegn på denne sygdom

Den dårlige nyhed, høje leukocytter går ofte ubemærket hen, fordi det sjældent forårsager særlige symptomer. Ændringer i produktionen af ​​hvide blodlegemer kan dog karakteriseres ved uforklarligt vægttab, snurren i arme, ben og mave. Denne tilstand kan også udløse svimmelhed, bevidsthedstab, blå mærker, blødning, åndedrætsbesvær og nedsat koncentrationsevne.

Men husk, at disse symptomer ikke kun er et tegn på, at leukocytniveauerne stiger. Derudover vil ikke alle, der oplever denne tilstand, vise de samme symptomer. Derfor er det meget vigtigt altid at tjekke med en læge, hvis du oplever symptomer eller ændringer i kroppens tilstand.

Det er vigtigt at vide, hvad der forårsager stigningen i leukocytniveauer i kroppen. Fordi måden at kontrollere og genoprette leukocytniveauer er at finde ud af årsagen. På den måde kan årsagen til høje leukocytniveauer behandles korrekt og udløser ikke andre komplikationer, der kan forværre kroppens tilstand.

Hvis det høje leukocyttal er forårsaget af en infektion, så er en måde at behandle det på at give antibiotika for at behandle årsagen til infektionen. Det vil også hjælpe med at sænke niveauet af hvide blodlegemer. I mellemtiden, hvis stigningen i leukocytter er forårsaget af betændelse, så skal inflammationen behandles. Hvis der opstår høje leukocytter på grund af malignitet i blodet, er kemoterapi nødvendig, så sygdomstilstanden kan kontrolleres.

Læs også: 3 Undersøgelser til påvisning af leukocytose

En ting at huske, jo hurtigere et sundhedsproblem behandles, jo hurtigere vil det heles. Derudover kan risikoen for fremkomsten af ​​andre sygdomme alias komplikationer forebygges. Hvis du er i tvivl om de symptomer, der opstår og har brug for ekspertrådgivning, kan du prøve at bruge applikationen . Formidle helbredsklager til læger i kun én ansøgning.

Læger kan kontaktes når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak. Få information om sundhed, triggere for høje leukocytniveauer og måder at håndtere det på fra en betroet læge. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvad er leukocytose?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Højt antal hvide blodlegemer.
Journal of Clinical Excellence. Tilgået i 2020. Signalerer et højt antal hvide blodlegemer infektion?