Ikke kun svaghed, det er 6 virkninger af dehydrering på kroppen

, Jakarta - Der vil være farer, hvis du ikke opfylder det væskebehov, din krop har brug for. Denne tilstand er kendt som dehydrering. Hvis kroppen ikke dækker sit væskebehov, kan der opstå flere helbredsproblemer. Hvilken påvirkning kan der opstå, hvis kroppen mangler væske?

Læs også: Pas på, dette er 5 tegn på din krop er dehydreret

Hvad er dehydrering?

Dehydrering er en tilstand, hvor kroppen mister mere væske, end den indtager. Dette kan forårsage, at balancen mellem sukker og salt bliver forstyrret, og som følge heraf kan kroppen ikke fungere normalt. Vandindholdet i den normale menneskelige krop er mere end 60 procent af den samlede kropsvægt.

Dette tilstrækkelige vandindhold vil hjælpe fordøjelsessystemet med at fjerne toksiner og urenheder fra kroppen. Kropsvæsker fungerer også som smøremidler og puder i leddene. Derudover fungerer kropsvæsker til at fugte vævene i ører, næse og svælg, samt som et medium til at transportere næringsstoffer til kroppens celler.

Læs også: Hvor meget vand har kroppen brug for for ikke at blive dehydreret?

Hvis en person er dehydreret, hvad er symptomerne?

De første tegn på dehydrering er mørkegul urin og tørst. Dehydrering opdeles normalt i 2, nemlig moderat og svær dehydrering. Moderat dehydrering kan helbredes uden lægehjælp, ved at drikke mere væske. Denne tilstand er karakteriseret ved følgende symptomer:

  • tørst.

  • Munden føles tør og klistret.

  • Farven på urinen er mørkere og mere koncentreret.

  • Let søvnig.

  • Bliv hurtigt træt.

  • Nedsat hyppighed af vandladning.

  • Forstoppelse.

  • Hovedpine.

Mens svær dehydrering er en medicinsk nødsituation og kræver lægehjælp. Nogle af de symptomer, der kan opstå, hvis en person er alvorligt dehydreret omfatter:

  • Svært at trække vejret.

  • Øjnene ser indsunkne ud.

  • Let vred og forvirret.

  • Pulsen er hurtig, men svag.

  • Feber.

  • Bevidsthedstab eller besvimelse.

  • Huden er ikke elastisk.

  • Lavt blodtryk .

Hvad er virkningerne af dehydrering på kroppen?

  1. Urin er mørkere i farven. Denne tilstand kan opstå, fordi kroppen mangler vand. På den måde forsøger nyrerne hårdt at spare på vandforbruget ved at stoppe urinproduktionen. Som et resultat bliver urinen mørk eller mørkegul i farven.

  2. Tør mund og let hævet tunge. Denne tilstand opstår, fordi kroppen giver et signal, hvis kroppen er dehydreret.

  3. Huden bliver uelastisk. Hvis du føler, at din krop mangler væskeindtag, kan du prøve denne praksis. Hvis din hudtilstand er normal, når du kniber huden på bagsiden af ​​din hånd, når du fjerner den, vil huden vende tilbage til normal. Men hvis du er dehydreret, når du kniber huden på bagsiden af ​​din hånd, vil huden være langsom til at vende tilbage til normal.

  4. Forstoppelse eller besvær med afføring. Når kropsvæsken er tilstrækkelig, vil den mad, der indtages, bevæge sig frit i fordøjelseskanalen. Tyktarmen vil optage vand fra den mad, du spiser, og vil så udskille den resterende mad i form af afføring. Men hvis din krop er dehydreret, vil din tyktarm spare på vandet og få din afføring til at blive hård og tør. Denne tilstand forårsager forstoppelse.

  5. Svimmel. Mangel på væske i kroppen kan også forårsage svimmelhed eller besvimelse. Kendetegnet er, at kroppen føles svævende, når du skynder dig at rejse dig fra siddende eller sovestilling.

  6. Hjertet bankede. Denne tilstand opstår, fordi hjertet har brug for en sund og normal krop for at fungere korrekt. Hvis der er en ændring i elektrolytniveauet på grund af dehydrering, udløser denne tilstand hjertet til at klappe.

Læs også: Undgå disse 7 fødevarer og drikkevarer, når de er dehydrerede

Fyld din krop med nok væske til at drikke, eller du kan spise nogle grøntsager og frugter, der indeholder masser af vand, såsom spinat, salat, vandmelon, gulerødder, appelsiner, æbler, vindruer, ananas og pærer. Har du et spørgsmål om dit helbredsproblem? kunne være løsningen. Du kan diskutere direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, så kan du også købe den medicin, du har brug for, og din ordre bliver leveret til dig inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!