Er det farligt at få koldsved om natten?

, Jakarta - Sved er en væske, der kommer ud af den menneskelige krop efter at have lavet aktiviteter, især træning. Hvis en person sveder, betyder det, at hans krops biologiske funktioner stadig er normale og sunde. Men hvad nu hvis nogen oplever koldsved? Lidelsen opstår, når kroppen er kold, men sveder.

Lidelsen opstår på grund af panik og stress. Så kan koldsved, der opstår, især om natten, være et tegn på, at kroppen oplever et farligt problem? For at finde ud af flere detaljer om lidelserne forbundet med koldsved om natten, læs mere her!

Læs også: Pas på, koldsved kan markere disse 5 sygdomme

Farer ved koldsved om natten

En person, der oplever nattesved med koldsved, kan være to forskellige ting. Hvis du lider af nattesved, vil du, når du vågner, indse, at hele din krop, tøj, lagner og tæpper kan være våde af koldsved. Derudover opstår denne lidelse kun, når en person sover.

Hvis en person lider af koldsved, er den del, der føles våd, normalt ikke hele kroppen. Dette sker kun på håndflader, fodsåler og armhuler. Derudover kan koldsved opstå når som helst, selv om natten. Men kan en person, der oplever koldsved om natten, være direkte forbundet med en farlig lidelse?

En af årsagerne til, at nogen oplever koldsved, er hyperhidrose. En person, der har denne lidelse, vil finde sig selv at svede meget efter træning eller varmt vejr. Hyperhidrose forbundet med koldsved kan dog forekomme uden forudgående advarsel eller aktivitet.

Men det, man skal bemærke, er forstyrrelsen af ​​koldsved, hvis det opstår sammen med andre symptomer. Nogle sygdomme, der anses for at være alvorlige nok til at få den syge til at miste livet, kan forårsage symptomer på koldsved. Her er nogle farlige sygdomme, der kan opstå, når nogen ofte oplever koldsved:

  1. Sepsis

En af grundene til, at en person oplever koldsved og måske om natten, er fordi kroppen har en infektion eller sepsis. Dette er forårsaget af bakterier eller vira, der angriber kropsvæv. Et af symptomerne på sepsis er forekomsten af ​​koldsved, nemlig høj feber og ledsaget af svedtendens. Andre symptomer er hurtig vejrtrækning, vejrtrækningsbesvær og bevidsthedstab. Hvis du oplever det, er det en god idé at få dig tjekket.

Læs også: Hyppig koldsved, er det farligt?

  1. Hjerteanfald

Du kan også opleve koldsved som et symptom på et hjerteanfald. En person kan opleve denne sygdom til enhver tid, herunder om natten. Nogle andre symptomer, man skal være opmærksom på for at afgøre, om nogen har et hjerteanfald, er åndedrætsbesvær, brystsmerter og en følelse af at besvime i kroppen. Dette problem er meget fatalt, derfor er det vigtigt at få det tjekket tidligt.

Det er nogle ting at vide om koldsvedsforstyrrelser, der opstår om natten. En person, der lider af koldsved, har mulighed for at være forårsaget af et dødeligt helbredsproblem. Det er således vigtigt at bestemme den lidelse, der opstår, ved at se på andre symptomer.

Læs også: Genkend årsagerne til overdreven svedtendens om natten

Derudover kan du spørge om den koldsvedslidelse, der opstår hos lægen fra . Det er meget nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone bruges dagligt. På den måde får du ubegrænset adgang til sundhedspleje.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager koldsved, og hvad kan du gøre ved det?
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Årsager og behandling af koldsved.