Påvirket af Hydrocephalus, kan det helbredes?

"Hydrocephalus er et problem, der kan opstå hos nyfødte. Denne lidelse kan få barnets hoved til at blive større end normalt og har brug for øjeblikkelig behandling. Alligevel spørger mange mennesker, om hydrocephalus kan helbredes eller ej."

, Jakarta - Du må have set en baby, hvis hoved er unormalt forstørret. Nå, tilstanden er forårsaget af hydrocephalus på grund af en ophobning af væske i hjernen. Babyer, der lider af denne sygdom, skal have den rigtige behandling, så den ikke forårsager store problemer i hjernen og endda død.

Alligevel er der stadig mange mennesker, der spekulerer på, om hydrocephalus kan helbredes eller ej. Især hvis dette problem har stået på i lang tid, fordi de tror, ​​at kranieknoglen ikke kan skrumpe. Nå, for at finde ud af svaret på dette spørgsmål, kan du læse følgende anmeldelse!

Hydrocephalus kan ikke helbredes

Hydrocephalus er en tilstand, der opstår på grund af en ophobning af væske i hjernens hulrum, kendt som ventriklerne. Som et resultat af denne sygdom forstørres ventriklerne i hovedet og presser på hjernen. Væsken i det fortsætter også med at stige, så ventriklerne i hjernen forstørrer og komprimerer de omgivende strukturer og hjernevæv. Hvis det ikke behandles med det samme, beskadiger dette tryk væv og svækker hjernefunktionen.

Læs også: Gåvaner kan hjælpe med at bevare hjernens sundhed

I 2013 registrerede Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien, at der var omkring 18.000 børn med medfødt (medfødt) hydrocephalus. Denne tilstand kan opstå, fordi forældre er for sent til at tjekke deres børn til lægen. Sørg derfor for, at moderen tjekker barnets tilstand efter fødslen, især hvis du ser hans hoved, der fortsætter med at vokse unaturligt.

Normalt løber cerebrospinalvæske i hjernen som har til opgave at rense hjernens stofskifteaffald og strømmer gennem hjernen og rygmarven, og optages af blodkar. Under visse forhold øges cerebrospinalvæsken i hjernen af ​​forskellige årsager og kan også være en af ​​årsagerne til hydrocephalus, herunder:

  • Blokering i hjernen eller rygmarven.
  • Blodkar er ude af stand til at absorbere cerebrospinalvæske.
  • Hjernen producerer for meget cerebrospinalvæske, så det ikke kan optages fuldt ud af blodkarrene.

Læs også: 5 medfødte lidelser hos babyer

Næsten alle dele af et barns krop er påvirket af hydrocephalus, fra vækstforstyrrelser til nedsat intelligens. Derfor skal behandlingen ske, så der ikke opstår komplikationer. Nogle af disse komplikationer omfatter:

  • Koordinationsforstyrrelser.
  • Epilepsi.
  • Synsforstyrrelser.
  • Hukommelsestab.
  • Besvær med at lære.
  • Taleforstyrrelser.
  • koncentrationsbesvær og let distraheret.

Så kan nogen med hydrocephalus helbredes?

Faktisk er der ingen måde, der kan gøres for at helbrede hydrocephalus. Der er dog behandlinger, der kan gøres, så den syge kan leve et normalt liv på trods af denne tilstand. Jo langsommere behandlingen gives, jo sværere er det for den syge at leve normalt som en gennemsnitsperson.

I nogle tilfælde er det muligt, at den blokering, der får væske til at samle sig i hjernen, skal fjernes kirurgisk. Hvis blokeringen kan fjernes, vil barnet stadig have behov for yderligere undersøgelser for at overvåge cerebrospinalvæskeniveauer og muligheden for flere operationer i fremtiden.

Læs også: Ikke kun børn, voksne kan opleve hydrocephalus

Mødre kan også bestille babytjek på flere sygehuse, som har samarbejdet med . Kun med Hent Ansøgning , booking af plads til denne inspektion kan ske hvor som helst og når som helst kun via smartphone i hånden. Derfor skal du straks downloade applikationen nu!

Hydrocephalus behandlingstrin

Selvom det ikke kan helbredes, kan hydrocephalus behandles til det bedre. Et af de behandlingstrin, der kan udføres, er gennem kirurgi. Denne operation fjerner overskydende cerebrospinalvæske i hjernen. Derudover er en type operation, der anvendes til tilfælde af hydrocephalus, en shuntinstallation.

En shunt er en speciel enhed i form af et rør, der indsættes i hovedet (ventrikel) for at dræne hjernevæske til andre dele af kroppen, generelt til maven (peritoneal) eller hjertet.

Dette værktøj er udstyret med en ventil, der fungerer til at kontrollere væskestrømmen, så tilstedeværelsen af ​​cerebrospinalvæske i hjernen ikke trækker sig for hurtigt tilbage. Normalt skal denne shunt udskiftes, efterhånden som det lille barn vokser, og normalt vil to shuntinstallationsoperationer blive udført, før barnet fylder 10 år.

Andre typer kirurgi til behandling af hydrocephalus er: endoskopisk tredje ventrikulostomi (ETV). I modsætning til shuntoperationen fjernes cerebrospinalvæske i ETV-proceduren ved at skabe et nyt absorptionshul på hjernens overflade. Denne procedure anvendes normalt til tilfælde af hydrocephalus udløst af blokering af hjerneventriklerne.

Derfor skal alle forældre foretage en undersøgelse, når barnet bliver født og hver måned derefter. Hvis hydrocephalus hos børn diagnosticeres tidligt, er behandlingen relativt lettere, og farlige komplikationer kan undgås. Dette gøres også for det bedste for barnets sundhed og fremtid.



Reference:
UCLA sundhed. Besøgt 2021. Ofte stillede spørgsmål om hydrocephalus.
Hydrocephalus Association. Tilgået 2021. Kan hydrocephalus behandles?