Fysioterapiprocedurer til behandling af klemt nerveproblemer

Jakarta – Fysioterapi er en behandlingsproces, der udføres, så en person undgår fysisk handicap på grund af sygdom eller skade. Selve metoden udføres med en række forebyggende foranstaltninger, diagnosticering og behandling for at overvinde de oplevede fysiske lidelser. Hvad med en person, der har et nerveproblem? Kan det behandles med fysioterapi? Svaret er ja. Her er trinene til at overvinde en klemt nerve med fysioterapi.

Læs også: Skal vide, disse er behandlingstyperne i fysioterapi

Trin til at overvinde klemte nerver med fysioterapi

En klemt nerve har en anden medicinsk betegnelse, nemlig sygdom brok nucleus pulposus (HNP). Denne sygdom opstår, når hvirvelpuderne skifter og trykker på rygmarven. Hvis dette sker, vil en person, der oplever denne tilstand, være karakteriseret ved en række symptomer, såsom lændesmerter, øvre rygsmerter eller nakkesmerter. Smerten, der opstår, afhænger af placeringen af ​​den klemte nerve.

I milde tilfælde kan en klemt nerve helbrede af sig selv. Men sker det i flere måneder, så skal du finde de rigtige behandlingstrin, så dine daglige aktiviteter ikke længere bliver forstyrret. Så hvordan skal man håndtere klemte nerver med fysioterapi? Det første nødvendige skridt er aktiv involvering af terapideltagere og den anvendte disciplin.

Den pågældende disciplin er ikke kun tidsdisciplin i at lave fysioterapi, men også at ændre en sundere livsstil for at forkorte restitutionstiden. Følgende er en række metoder, der bruges til at behandle en klemt nerve med fysioterapi:

Læs også: 5 skader, der kræver fysioterapibehandling

1. Træningsprogram

Træningsprogrammet gennemføres med det formål at forbedre kropsholdningen, styrke musklerne, gymnastik eller sport samt udspænding af muskler.

2. Elektroterapiteknik

Elektroterapiteknik udføres ved hjælp af elektricitet. Selve typerne er opdelt i flere typer, nemlig:

  • Neuroterapi med elektrisk stimulation (TEN).
  • Elektrisk stimulationsterapi gennem fedtvæv (PENS).
  • EEPIS metode, der kombinerer akupunkturteknikker og elterapi.

3.Manuel Fysioterapi

Manuel fysioterapi udføres ved massage, strækøvelser og ledmobilisering. Dette trin har til formål at hjælpe med at slappe af, reducere smerte og øge fleksibiliteten af ​​de lemmer, der oplever klemte nerver.

4. Ergoterapi

Ergoterapi er også kendt som ergoterapi . Målet er at hjælpe en person med fysiske, sensoriske eller kognitive begrænsninger til at kunne udføre daglige aktiviteter godt.

Det er nogle fysioterapiprocedurer til behandling af klemte nerver. For flere detaljer om, hvad du skal gøre før, under og efter proceduren, kan du spørge lægen direkte på appen , Ja!

Læs også: Oplev kompartmentsyndrom, prøv fysioterapi

Ud over de allerede nævnte metoder kan mennesker med klemte nerver behandle deres helbredsproblemer med hydroterapi, ultralydsterapi, temperatur (varm eller kold) terapi, åndedrætsøvelser og akupunktur. Alle behandlingstrin, der tages, vil afhænge af årsagen og intensiteten af ​​de symptomer, der opstår.

Du kan også behandle en klemt nerve med fysioterapi udført derhjemme. Glem dog ikke at spørge terapeuten til råds for at vurdere din krops tilstand, så indgrebets type og hyppighed ikke er forkert. I bund og grund sker overvindelse af en klemt nerve med fysioterapi ved at lære at strække eller styrke musklerne i det klemte nerveområde. Målet er at reducere presset på nerverne og genoprette den fysiske funktion til normal.

Hent Hospital

Reference:
American Association of Neurological Surgeons. Hentet 2020. Diskusprolaps.
NHS UK. Tilgået i 2020. Fysioterapi.
Chartered Society of Physiotherapy. Tilgået i 2020. Hvad er fysioterapi?