Er det rigtigt, at "Ngehits"-hærkaptajnens elektriske terapi i Bogor er gavnlig for helbredet?

, Jakarta - Det er ikke længere nyt, at alternativ medicin ofte er den metode, indonesere vælger til at behandle forskellige sygdomme. For nogen tid siden var der et tumult om elektrisk terapi af et medlem af militæret, kaptajn Inf. Tatang Taryono, som gjorde tjeneste i Bogor.

Hans erfaring i militæret med at bruge elektrisk terapi som en alternativ medicin, anvendte han til miljøet og folk, der er interesserede i at prøve behandlingen. Den elektriske terapi har indtil videre haft held med at kurere klemte nerver, lammelser og andre helbredsproblemer.

Så hvad er de reelle fordele ved elektrisk terapi for helbredet? Transkutan elektrisk nervestimulation, også kendt som TENS, er en smertebehandlingsteknik, der bruger elektricitet til at lindre smerte.

TENS har været en almindeligt anvendt smertebehandlingsterapi næsten siden den først blev udviklet i slutningen af ​​1960'erne. Men ligesom nogle andre terapier er resultaterne af TENS ikke en garanti for helbredelse. TENS-behandling går ud på at placere små elektroder, en enhed, der leder elektricitet, på huden over den berørte kropsdel ​​og derefter holde den på plads med klæbemiddel.

Elektroderne er derefter fastgjort til en maskine, der frigiver bittesmå elektriske bølger, der sender bittesmå elektriske impulser gennem elektroderne til smertefulde led eller områder af kroppen. Det menes, at elektriske impulser forstyrrer beskeder om smerte, der sendes fra nerverne til hjernen.

Elektricitet blokerer aktiviteten af ​​smertereceptorer, som sender smertebeskeder. Hvis hjernen ikke får beskeder fra nerverne, mærker du ikke smertefornemmelsen længere. En anden teori bag TENS elektrisk nervestimulation er, at de elektriske impulser, der frigives under behandlingen, får kroppen til at producere mere naturlige smertelindrende endorfiner.

Den elektriske strøm, der udsendes af TENS, er meget lav. Der er generelt en let følelse af varme eller prikken, hvor elektroderne er placeret. Indtil videre er anvendelsen af ​​TENS brugt til at reducere smerte fra:

  1. Migræne og spændingshovedpine.

  2. Kræftsmerter.

  3. Gigt.

  4. Bursitis.

  5. Senebetændelse.

  6. Smertefuld kronisk skade.

  7. Smerter efter operation.

Selvom det menes at have mange fordele, sammen med disse fordele, er det mistænkt, at der er andre risici ved denne elektriske terapibehandling. Følgende, blandt dem:

  1. Forvirring

Umiddelbart efter behandlingen kan du opleve forvirring, som varer fra få minutter til flere timer. Det afhænger af, hvor lang varighed af el-terapi du modtager.

  1. Hukommelsestab

Nogle mennesker har svært ved at huske begivenheder, der opstod lige før behandlingen eller i ugerne eller månederne før behandlingen. Denne tilstand kaldes retrograd amnesi.

  1. Fysiske bivirkninger

Elterapibehandling kan forårsage fysiske bivirkninger såsom kvalme, hovedpine, kæbesmerter eller muskelsmerter.

Egnetheden af ​​alternativ medicin, herunder elektrisk terapi, afhænger af kroppens modstand og psykologiske beredskab hos personen. Komplikationer fra andre sygdomme kan få el-terapi til at have bivirkninger. Vi anbefaler, at før du prøver nogen form for terapi, skal du sørge for, at dine fysiske og psykiske forhold er stabile.

Hvis du vil vide mere om el-terapi og dens bivirkninger og sundhedsmæssige fordele, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Fysioterapi Den mest effektive måde at overvinde forstuvninger?
  • Hjemmebehandlinger for forstuvninger
  • Sjælden træning øger risikoen for muskelkramper