Her er hvad du behøver at vide om bakterier og bakteriologi

, Jakarta – Bakteriologi er en gren og specialisering af biologi, der studerer bakteriers morfologi, økologi, genetik, biokemi og mange andre aspekter relateret til bakterier.

På grund af ligheden i at tænke og arbejde med andre mikroorganismer end bakterier, såsom protozoer, svampe og vira, er der en tendens til, at bakteriologiområdet udvides som mikrobiologi. Bakterier er enkeltcellede mikroorganismer, der kan leve som uafhængige organismer eller afhængigt som parasitter.

Bakteriologi er også en undergruppe af mikrobiologi, som omfatter studiet af bakterier, vira og alle andre typer mikroorganismer. Bakteriologer isolerer og identificerer patogene bakterier og svampe. Der blev kørt test for en række bakterielle patogener, herunder potentielle bioterrorismeagenser.

Bakterier findes i alle levesteder på jorden, såsom jord, klipper, oceaner og endda sneklædte områder. Nogle bakterier lever endda på andre organismer, herunder planter, dyr og mennesker.

De fleste bakterier lever i jorden eller på døde planter, hvor de spiller en vigtig rolle i næringskredsløbet. Nogle typer bakterier forårsager fødevarefordærvelse og afgrødeskader, men andre er særligt nyttige i produktionen af ​​fermenterede fødevarer, såsom yoghurt og sojasovs.

Hvordan formerer bakterier sig?

Bakterier formerer sig ved binær fission. I denne proces vil bakterierne, som er en enkelt celle, dele sig i to identiske datterceller. Binær fission begynder, når bakterielt DNA deler sig i to ( ansøge ).

Bakteriecellen forlænges derefter og deler sig i to datterceller, hver med identisk DNA til modercellen. Hver dattercelle er en klon af forældrecellen. Når forholdene er gunstige, såsom den rigtige temperatur og næringsstoffer er tilgængelige, så kan nogle bakterier lide Escherichia coli kan dele hvert 20. minut. Det betyder, at én bakterie på kun 7 timer kan producere 2.097.152 bakterier. Efter endnu en time vil antallet af bakterier stige til 16.777.216. Det er derfor, vi hurtigt kan blive syge, når patogene mikrober invaderer vores kroppe.

Overlevelsesmekanisme

Nogle bakterier kan danne endosporer. Det er en inaktiv struktur, der er meget modstandsdygtig over for barske fysiske og kemiske forhold, såsom varme, UV-stråling og desinfektionsmidler. Dette gør det meget vanskeligt at ødelægge dem. Mange endospore-producerende bakterier er f.eks. dårlige patogener Bacillus anthracis er årsagen til miltbrand.

Bakterielle antibiotikafølsomhedstest udføres også for at identificere antibiotika-resistente bakterier og bestemme den optimale terapeutiske mulighed. Antallet af bakterier, der lever i kroppen af ​​et sundt voksent menneske, anslås at overstige det gennemsnitlige celletal med 10 til 1. Ændringer i disse mikrobielle samfund kan være ansvarlige for fordøjelsessygdomme, hudsygdomme, tandkødssygdomme og endda fedme.

Derfor kan bakteriologiske tests udføres for at teste for muligheden for visse sygdomme. Identificer forskellige bakterier, der lever på menneskets hud og hjælper med at danne en beskyttende barriere på ydersiden. Det anslås, at færre end 100 arter af bakterier lever på huden.

Forskning fra University of Colorado viser, hvordan bakteriesamfundenes rolle i den menneskelige fordøjelseskanal, forårsager inflammatorisk tarmsygdom. Bakterier i fordøjelseskanalen kan også spille en rolle ved fedme.

Bakterier, der forårsager seksuelt overførte sygdomme

Bakteriel vaginose (BV) er en unormal vaginal tilstand karakteriseret ved vaginalt udflåd og skyldes en overvækst af atypiske bakterier i skeden Dette er ikke en ægte bakteriel infektion, men snarere en ubalance af bakterier, der normalt er til stede i skeden.

Bakteriel vaginose er ufarlig, men det kan give generende symptomer. De fleste kvinder har ingen symptomer på bakteriel vaginose, men de oplever nogle tegn, såsom:

  1. vaginalt udflåd

  2. Vaginal lugt

  3. Nogle gange er der en følelse af smerte.

Ved diagnosticering af bakteriel vaginose er det vigtigt at udelukke andre alvorlige vaginale infektioner, såsom gonoré eller klamydia.

Behandlingsmuligheder for at lindre bakteriel vaginose, herunder receptpligtige orale antibiotika og vaginal gel. Metronidazol ( Flagyl ) er en mulighed for behandling af bakteriel vaginose. Alvorlige komplikationer af bakteriel vaginose kan forekomme under graviditet, og gentagelser er mulige, selv efter vellykket behandling.

Vil du vide mere om bakterier og bakteriologi samt forebyggelse og behandling af sygdomme forårsaget af dem, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan forældre vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .