Disse er ændringerne hos gravide kvinder i andet trimester

Jakarta - At vente på babyens tilstedeværelse midt i familien er bestemt et dyrebart øjeblik for mødre, når de er gravide. Der er en lidenskabelig lykkefølelse, når man følger udviklingen af ​​den Lille i maven. I første trimester er livmoderens tilstand ret sårbar. Men når man går ind i andet trimester, vil fosteret normalt være stærkere, og dets vækst vil være mere synligt.

I andet trimester skal mødre også være forberedt på forskellige fysiske, psykologiske og hormonelle ændringer, der opstår. Selvom der faktisk er sket hormonelle ændringer siden første trimester. Så hvilke ændringer sker der under graviditeten i andet trimester, hva'? Her er nogle af dem:

1. Fosterets fysiske evne i livmoderen

I andet trimester har fosteret generelt oplevet meget udvikling i livmoderen. Han er normalt allerede følsom over for lys og lyd. I dette andet trimester har din lille endda evnen til at sutte sin egen tommelfinger. Derudover er organer som leveren, bugspytkirtlen og milten begyndt at fungere. Derudover er andre fysiske evner opnået af den lille i andet trimester også i stand til at synke, trække vejret og sutte.

Læs også: Forberedelse til gravide kvinder i tredje trimester

I modsætning til første trimester kategoriseres andet trimester af graviditeten normalt som en sikker alder. Så mødre kan "underholde" den lille ved at bruge musikterapi og læse eventyr, fordi barnet allerede kan høre fra maven. Om natten bevæger den lille sig endda aktivt i livmoderen.

Ud over evner øges også den fysiske tilstand af den Lille i maven. Ved 16 ugers graviditet vejer dit lille barn normalt omkring 80 til 120 gram. Der er dannet et tyndt lag hud og fedt, så det kan holde sig varmt i livmoderen.

2. Mors fysiske forandringer

Mod slutningen af ​​første trimester vil moderens sædvanlige kvalme og opkastning begynde at aftage. Ikke kun det, følelsen af ​​svaghed, som normalt mærkes af moderen, vil gradvist aftage. Så vil moderen også begynde at kunne nyde graviditeten mere "roligt", når hun går ind i dette andet trimester.

Læs også: Stadier af fosterudvikling i andet trimester

Hvis det er fysisk, vil moderen generelt vise ændringer med maven bliver større. Ved 12 ugers graviditet vil livmoderen forstørre og passere gennem bækkenhulen. Så ved 20 uger vil toppen af ​​livmoderen også være på linje med navlen. Selvom hver mor har forskellige fysiske ændringer, vil fysiske ændringer generelt begynde ved 16 ugers svangerskab.

Fordi de ofte holder på væsker, oplever gravide kvinder normalt også hævelse. Disse fysiske ændringer kan ses i fødder, ansigt og hænder. Gravide kvinder får også ofte kramper i benene, mens de sover. For at forudse dette, bør du placere benene ikke hængende eller lidt højere end kroppen, når du sover.

3. Hormonelle ændringer hos mor

Ind i andet trimester vil hormonet progesteron for gravide være højere. Som et resultat vil fordøjelseskanalens muskler blive større. Dette får gravide til oftere at bøvse og give gas, fordi maven føles oppustet. Derudover vil gravide også være tilbøjelige til at opleve halsbrand såsom brændende varme. Alligevel er ting, der sker med gravide kvinder i andet trimester, ret normale og ikke farlige.

Læs også: 7 graviditetsproblemer i første trimester

Det er de forskellige ændringer, som gravide kvinder oplever, når de går ind i andet trimester. Sørg for altid at have regelmæssige graviditetskontroller i dette trimester. For ud over helbredet for gravide kvinder selv, er rutinemæssige graviditetstjek også nyttige for at kende barnets udvikling i livmoderen.

For at du ikke skal vente længe, ​​skal mor Hent Ansøgning at bestille tid hos en læge på hospitalet. Det skal også bemærkes, at selvom graviditet i andet trimester er lige så sårbar som graviditet i første trimester, så skal gravide stadig være på vagt og altid passe på graviditeten, så den lille altid er rask, indtil det er tid til at hilse på verden senere.

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Fosterudvikling: Andet trimester.
Healthline. Tilgået 2020. Andet trimester af graviditeten.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Graviditet uge for uge.