Vigtige stadier af babyvækst i det første år

, Jakarta - Fødslen af ​​en baby er et lykkeligt øjeblik for enhver forælder. Barnets far og mor ønsker naturligvis også, at deres barns vækst og udvikling kører optimalt. Derfor er det vigtigt for forældre at være opmærksomme på barnets vækst, især i det første leveår.

Derudover skal du også kende udviklingsstadierne hos babyen, så barnet vokser normalt. Vækst og udvikling af babyer i det første år er det mest afgørende at vide. Her er udviklingsstadierne hos babyer fra fødsel til et år!

Læs også: 4 stadier af motorisk udvikling for børn 0-12 måneder

Stadier af babyudvikling i det første år

Nyfødte babyer kan udvikle sig til aktive småbørn på så lidt som 12 måneder eller et år. Transformation hos spædbørn er relativt kort med synlig kropsvækst og aktivitetsniveau. Babyer vil også vise nye udviklinger hver måned.

Mange forældre spekulerer på, hvordan man kan se, om deres babys udvikling er på rette spor. Men benchmarks for spædbørns vækst og udvikling kan variere i deres eget tempo. En baby kan nå et point hurtigere end et andet, men vil sakke bagud i andre evner.

For eksempel siger nogle babyer deres første ord, når de bliver otte måneder gamle, men hos andre er det svært at tale i mindst et år. Derudover kan babyer gå, når de er ni måneder gamle, selvom andre babyer først kan gå, når de kommer ind i 18 måneder.

Mødre kan også finde ud af generelle benchmarks for baby vækst og udvikling ved at stille og besvare spørgsmål med børnelæger gennem applikationen . Det er nemt, bare bliv Hent i smartphone og mor kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst!

Læs også: Disse 6 typer test er vigtige for babyer

Babyvækst i den første måned

I den første måned af en babys liv er de fleste af den adfærd, der opstår, refleksiv, det vil sige automatiske reaktioner. Efter at nervesystemet er modnet, tænker barnet på, hvad det skal gøre. Nogle af de reflekser, som en en måned gammel baby kan udføre er:

  • Mundreflekser: Det er afgørende for barnets overlevelse, hvilket gør det muligt for ham at finde fødekilder. En baby spiser automatisk, når dens mund eller læber berøres. Denne refleks kan hjælpe barnet med at finde en brystvorte at spise.

  • Holderefleks: Babyer vil tage fat i fingre eller andre genstande, når de placeres i håndfladen. Denne refleks er mest dominerende i de første 2 måneder og vil begynde at forsvinde, når man går ind i 5-6 måneder.

Babyvækst 1 til 3 måneder

I denne alder begynder babyer at forvandle sig til aktive og lydhøre babyer. Mange af de reflekser, der er til stede ved fødslen, går tabt i denne alder. Babyens syn er mere aktivt og interesseret i det omgivende miljø. Babyer foretrækker også at se menneskelige ansigter end andre genstande.

Babyer i denne alder kan følge objekter i bevægelse og genkende mennesker, de møder hver dag. Han kan også genkende velkendte stemmer og smile, når han ser sine forældres ansigter eller andre ansigter, han ofte ser.

Læs også: Ikke længere mystisk Følg babyens udviklingsstadier fra 0-3 måneder

Vækst og udvikling af babyer i alderen 4 til 7 måneder

I denne alder lærer babyer at koordinere deres syn, berøring og høreevne. Derudover motoriske færdigheder, såsom at gribe, rulle, sidde, at kravle. Babyer kan også kontrollere, hvad der vil eller ikke vil blive gjort.

Babyer vil også kommunikere bedre og kan græde mere, når de er sultne, trætte eller vil have noget. I denne alder kan babyer lege med alle, de møder. Alligevel er det muligt, at barnet vil forårsage angst over for fremmede og græde, hvis det tages fra sine forældre.

Vækst og udvikling i alderen 8-12 måneder

Når barnet går ind i denne alder, kan det sidde uden støtte. Han leder også efter måder at rulle over til maven og ind i en siddende stilling. Dette gør den klar til kravlen, som normalt forekommer i en alder af 7-10 måneder. Kravl er vigtigt for integrationen af ​​de to sider af hjernen.

Når barnet er i stand til at kravle, begynder det at lære at stå. Barnet vil tage et par skridt, mens det holder i noget for at rejse sig. Når balancen er opretholdt, kan babyen muligvis gå et par skridt. Generelt sker dette ved 12 måneders alderen, men tidligere eller senere er normalt.

Det er den udvikling, der generelt sker i babyens første år. Selvfølgelig kan enhver baby opleve forskellige tilstande, men det er vigtigt, at forældre altid er opmærksomme på barnets helbred hver dag.

Reference:
emedicinehealth.Få adgang i 2019.Spædbarnsmilepæle
WebMD. Fået adgang til 2019.Baby's First Year: How Infants Develop