Fakta om papegøjer, der har smukke former

, Jakarta - Papegøjen er den mest populære fugl i verden. Denne fugl med en smuk fjerfarve har en yndig og intelligent personlighed. Papegøjer er mere end bare smukke fugle. Der er mange unikke fakta om papegøjer, som er interessante at vide.

Papegøjer har 360 forskellige arter. Desværre er næsten 100 af disse arter truet af udryddelse. Dette skyldes tab af levesteder og hyppig fangst af dyr til kæledyr. De fleste papegøjer lever i tropiske og semi-tropiske områder, såsom Central- og Sydamerika, Caribien, Afrika, Asien, Indien, New Zealand og Australien.

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

Interessante fakta om papegøjer

Interesseret i papegøjer? Her er nogle interessante fakta at vide!

1. Papegøjer spiser med fødderne

Alle fugle har et usædvanligt stærkt greb, men kun papegøjen er i stand til at holde føden op til næbbet, mens den spiser. De kan gribe deres mad med den ene fod, og derefter løfte den op, så de kan bide den. På den måde ligner den måde, papegøjer spiser, meget på, hvordan mennesker spiser. Papegøjens kødfulde fingre ligner meget menneskelige fingre.

2. De fleste papegøjer kan efterligne lyde

Papegøjer imiterer lyde for at tilpasse sig deres omgivelser. Disse sociale fugle kan ikke lide at føle sig udenfor, så de efterligner de lyde, de hører omkring dem, for at kommunikere. Papegøjer har et stemmeorgan kaldet en syrinx, placeret i bunden af ​​luftrøret, der leder luften anderledes og giver dem mulighed for at efterligne lyde.

3. Kan leve i mere end 60 år

Jo større papegøje, jo længere lever de. For eksempel er den afrikanske grå papegøje kendt for at leve mere end 60 år. Araarter lever normalt mellem 25-50 år, mens mellemstore papegøjer normalt lever mellem 15-20 år.

Pælepapegøjer lever generelt længere end vilde, da de har mindre trussel fra rovdyr og sygdomme. Alderen på en papegøje kan være omkring 30 år, mange flere.

Læs også: At holde dyr, her er fordelene for mental sundhed

4. Parliv

Når han- og hunpapegøjer har samlet sig, holder de sig normalt sammen, også uden for ynglesæsonen. Den eneste gang, de går fra hinanden, er, hvis de ikke får børn, eller hvis deres partner dør. Papegøjer i par vil fouragere sammen, tage sig af hinanden og sove ved siden af ​​hinanden. Også romantisk, hva!

5. Har et stærkt næb

Papegøjer er kendt for at have buede næb, hvor den øverste del er større end den nederste. Det er bedst ikke at placere din finger i nærheden af ​​papegøjens næb (medmindre de er bekendt med hinanden), da de kan bide meget hårdt. De største papegøjer har næb så stærkt, at de kan knuse paranødder og endda åbne metalbure.

Læs også: Her er interessante fakta om finken

6. Er altædende

Papegøjer kan lide at spise frø. De spiser også blomster, frugt og insekter. Selvom de fleste papegøjer er altædende, behøver du ikke fodre dit kæledyr med papegøjekød. Fordi de elsker lækre frugter og grøntsager.

Husk, papegøjer er også en af ​​de smarteste fuglearter. Dette faktum gør papegøjen endnu mere interessant at holde. Hvis du allerede har en papegøje og vil vide mere om dens pleje, så diskuter det med din dyrlæge via appen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Chipper Fugle. Fået adgang i 2021. Fakta om papegøjer: 16 sjove fakta, der får alle du kender til at sige "Det vidste jeg aldrig!"
Fugleland. Fået adgang i 2021. lær nogle sjove papegøjefakta