Dyrt, disse er fordelene ved abalone for sundheden

, Jakarta – Har du nogensinde smagt havører eller bedre kendt som abaloneskaller? Denne fisk og skaldyr er virkelig en luksusmad, fordi prisen er ret dyr. En portion abaloneretter har en prisklasse fra 200 tusind til 600 tusind rupiah. I modsætning til andre skaldyr kan abalone kun findes i de dybe havdybder. Derudover er forarbejdningsprocessen ikke let. Det tager omkring en til to måneder, før abalonen er viderebearbejdet. Derfor er abalone udover at være sjælden også ret dyr. Prisen er dog dyr, så det føles det værd hvis du kender fordelene ved abalone for ekstraordinær sundhed.

Lær Abalone rig på næringsstoffer at kende

Før du ved, hvad fordelene ved abalone er, er det en god idé at vide mere om dette havdyr. Abalone tilhører en art af skaldyr (bløddyr) fra familien Haliotidae . Har et videnskabeligt navn haliotis , abalone er en type planteædende dyr, der spiser planter og aktivt fouragerer efter føde i mørke. Ikke kun i Indonesien er abalone også en eksklusiv og dyr ret i forskellige lande. De typer af abalone, der normalt indtages, er røde, grønne og brune alger.

Udover at have en lækker smag, har abalone også en ret komplet næring. Abalone er rig på protein og fibre og indeholder forskellige vitaminer og mineraler, såsom vitamin A, vitamin E, vitamin B12, jod, zink, jern, kalium og magnesium. For ikke at glemme, er der endnu et vigtigt næringsstof, som også ejes af abalone, nemlig omega-3 fedtsyrer.

Fordele ved Abalone for sundheden

I Asien har abalone længe været anerkendt for sine store sundhedsmæssige fordele, især for øjne og hud. Næringsindholdet i abalonekød gør også denne fisk og skaldyr effektiv til at forebygge og helbrede sygdomme. Her er nogle af de sundhedsmæssige fordele ved abalone:

1. Godt for hjertet

Indholdet af omega-3 fedtsyrer i abalone har antiinflammatoriske egenskaber, der kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Abalone er også i stand til at forebygge flere typer sygdomme som gigt og kræft, ved at reducere kræftcellernes aktivitet.

2. Oprethold knoglesundhed

Takket være dets jernindhold er fordelene ved abalone for knoglesundheden ubestridelige. At spise abalone kan forhindre dig i at blive osteoporose eller knogletab.

3. Forebygger sygdom i skjoldbruskkirtlen

Abalone er en god kilde til jod. Dette mineral spiller en vigtig rolle i opretholdelsen af ​​skjoldbruskkirtlens funktion, som regulerer den sunde udvikling af kroppen, især centralnervesystemet. Ved at indtage abalone kan du også undgå sygdomme relateret til skjoldbruskkirtlen såsom hyperthyroidisme eller struma.

4. Holder energien i kroppen

Sundhedsmæssige fordele ved abalone, der er rig på fosfor, kan også hjælpe kroppen med at lagre og bruge energi. Fosfor kan også reducere muskelømhed efter du har trænet. Der er mange andre fordele ved fosfor, herunder at hjælpe nyrerne med at arbejde, holde hjertet ved at slå regelmæssigt og selvfølgelig for at opretholde sunde knogler og tænder.

5. Overvinde sundhedsproblemer

Abalone menes også at hjælpe med at overvinde en række sundhedsproblemer, såsom at kurere astma, sænke kolesterolniveauet i kroppen og hjælpe med at behandle diabetes.

Så det er ikke kun dyrt, du kan også få forskellige fordele ved abalone. Interesseret? Hvis du vil vide mere om ernæringen af ​​en bestemt fødevare, skal du bare spørge din læge gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Det er ikke kun lækkert, disse kaviarfordele er utrolige
  • Årsagen til, at østers ikke kan spises rå
  • De ukendte fordele ved at spise krabbe