Sjældent indset, pas på disse 6 hovedfaktorer ved HIV-transmission

Jakarta - Gæt hvor mange mennesker der lever med HIV (Human Immunodeficiency Virus) globalt? Ifølge WHO's optegnelser måtte mindst 37,9 millioner mennesker håndtere hiv i 2018. Eksperter forudser, at antallet vil fortsætte med at stige indtil nu.

HIV i sig selv er en virus, der skader immunsystemet ved at inficere og ødelægge CD4-celler (en type hvide blodlegemer). Jo flere CD4-celler der ødelægges, jo svagere vil immunsystemet være. Som et resultat vil en person være mere modtagelig for forskellige sygdomme.

Men hvad der skal understreges, HIV er anderledes end AIDS. HIV er virussen. I mellemtiden vil HIV-infektion, der ikke behandles med det samme, udvikle sig til en alvorlig tilstand Erhvervet immundefektsyndrom (AIDS).

Kort sagt er AIDS den sidste fase af HIV-infektion. Årsagen er, at på dette stadium er kroppens evne til at bekæmpe forskellige infektioner helt tabt.

Spørgsmålet er, på hvilke måder HIV kan overføres? Find ud af svaret nedenfor.

Læs også: Find ud af 5 ting om HIV AIDS

Ikke kun seksuel aktivitet

Hidtil er seksuelt samkvem altid blevet beskyldt for at være en hyppig forekomst af HIV-overførsel. Selv i nogle tilfælde kan hiv-overførsel også forekomme på grund af oralsex, hvis der er åbne sår i munden på den syge.

Nå, det skal understreges, HIV-overførsel sker ikke kun gennem seksuel kontakt. Her er nogle HIV-transmissioner, du skal være opmærksom på.

1. Gennem Blodtransfusion

Ifølge eksperter hos WHO kan spredningen af ​​HIV også ske gennem udveksling af kropsvæsker fra en smittet person. Nå, en af ​​de kropsvæsker, der er tale om, er blod. Husk, at blod er et medium for overførsel af HIV-virus. Derfor kan denne virus overføres, når en person modtager en bloddonation fra en person med hiv.

2. Graviditet eller modermælk

Personer med hiv, der er gravide eller ammer, skal være ekstra på vagt. Fordi ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlus, kan gravide kvinder sprede hiv-virussen til fosteret gennem blodcirkulationen. Ikke nok med det, HIV-overførsel kan også ske gennem modermælken, som gives til den lille. Derfor rådes kvinder kraftigt til at gennemgå en HIV-test, både før og under graviditeten.

Læs også: jegHer er 4 måder at forebygge hiv/aids på

3. Deling af sprøjter

At dele nåle med mennesker med hiv er en ret almindelig form for hiv-overførsel. For eksempel brug af en sprøjte ved brug af stoffer, psykotrope stoffer og vanedannende stoffer (stoffer).

Ikke nok med det, folk, der injicerer stoffer, steroider eller hormoner, kan også blive smittet med HIV, hvis de bruger sprøjter i flæng. Hvorfor? Dette skyldes, at der stadig er blod knyttet til sprøjten fra den tidligere bruger, der var smittet med hiv.

4. Tatoveringsværktøj

Selvom det nydes af nogle mennesker, viser det sig, at tatoveringskunst også har sine egne farer. Fordi HIV-overførsel også kan ske gennem de nåle, der bruges under tatovering.

Hvis du vil beslutte dig for en tatovering, bør du omhyggeligt vælge et kvalitets tatoveringssted. Ikke nok med det, sørg for, at tatoveringsaktivister bruger sterile tatoveringsværktøjer. Fordi tatoveringer, der bruges i flæng, kan være et medium for spredning af HIV-virus.

Læs også: Leveringstype til gravide kvinder med hiv

5. Organtransplantation

Selvom målet er at redde en persons liv, er organtransplantation meget risikabelt med HIV-overførsel. Dette skyldes, at donormodtagere, der modtager organer fra donorer, der allerede er inficeret med HIV-virus, kan blive smittet med virus gennem udveksling af væsker i disse organer.

6. Arbejde på et hospital

Sundhedsarbejdere er også i risiko for at blive smittet med hiv. Fordi de meget ofte beskæftiger sig med blod fra patienter eller forskellige sprøjter, der kan være et smittemiddel. Risikoen er dog meget lille, fordi det er sikkert, at de bruger personlige værnemidler, såsom handsker og andre.

Nå, du ved allerede, hvad hiv-virussen kan sprede sig gennem. Det, der ifølge eksperter i WHO skal understreges, er, at en person ikke kan blive smittet med hiv gennem daglig fysisk kontakt. For eksempel at kysse, kramme, give hånd eller dele personlige ejendele. Ikke nok med det, HIV kan ikke overføres gennem sved, spyt eller urin.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. HIV/AIDS.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. HIV/AIDS.
WHO. Tilgået 2020. HIV/AIDS - nøglefakta.