Hvordan genkender man tegnene på en syg Betta-fisk?

Betta fisk er et af yndlingskæledyrene, fordi de har attraktive farver, lette at passe og stærk holdbarhed. Selvom det anses for at have god udholdenhed, kan bettafisk blive syge, du ved. Så hvad er de forhold, der indikerer, at en betta fisk er syg?"

Jakarta - Betta fisk kan opleve sundhedsproblemer i form af parasitære, bakterielle eller svampeinfektioner. I denne forbindelse skal du kende tegnene på en syg bettafisk, så håndteringstrinnene ikke er for sene. Hurtig og korrekt håndtering vil minimere risikoen for fysisk skade på betta fisk. Så hvad er tegnene på syge bettafisk, der har brug for opmærksomhed?

Læs også: Kend den rigtige pleje af Golden Dog Pels

Betta Fish er syg, dette er et fysisk tegn

For at betta fisk skal have et godt helbred, skal du minimere stress. Ud over tilgangen skal du være opmærksom på renligheden af ​​miljøet, hvor betta-fiskene lever. Hvis betta-fisken er ved godt helbred, har den meget klare farver, dens finner kan være vidt åbne, den spiser glubsk, og dens svømmebevægelser er aktive og jævne. På den anden side, hvis han er syg, er her nogle tegn, du skal være opmærksom på:

1. Farven falmer

Hvis bettaen tidligere så farvestrålende ud, som nu er en smule falmet, kan denne tilstand være et tegn på, at han er syg. I alvorlige tilfælde kan bettaen miste sin naturlige farve.

2. Pletter på kropsdele

Pletterne vises normalt på hoved- og mundområdet. Denne tilstand er et tegn, hvis betta fisken er udsat for en parasit, som kaldes ich. Hvis levestedet er ledsaget af andre fisk, kan sunde fisk blive smittet.

3. Revet finne

Hvis en sund fisk har sine finner vidt åbne, vil de blottede finner på en syg fisk virke revet og hule. Derudover kan finnerne ikke bevæge sig normalt og har tendens til at være slappe.

4. Nedsat appetit

Som med andre dyr vil fisk opleve et fald i appetit, hvis de ikke har det godt. Vær derfor meget opmærksom på kæledyrsfisk, om dette ene tegn på syg bettafisk forekommer.

5. Slow Motion

Slowmotion aktivitet er et tegn på den næste syge betta fisk. Denne tilstand opstår på grund af nedsat appetit, så kroppen bliver svag. Derudover er afrevne finner også i stand til at hæmme bettafiskens bevægelsesaktivitet.

6. At være på overfladen

Det næste tegn på en syg betta-fisk kan ses på den måde, han trækker vejret på. Hvis han konstant ses på overfladen af ​​akvariet og ser ud til at trække vejret, kan du være sikker på, at fisken ikke har det godt.

7. Ridser kroppen

Det sidste tegn på en syg betta fisk ses fra hans opførsel. Hvis han prøver at gnide sig selv i tanken, kan han føle sig kløende. Nå, denne kløe er en indikation af helbredsproblemer.

Læs også: Kend de negative virkninger af declawing cat negle

Hvad er behandlingstrinene?

Hvis du finder en række af symptomerne ovenfor, rådes du til straks at handle. Her er nogle ting, du bør gøre:

  1. Tjek vandkvaliteten. Dårlig vandkvalitet er den vigtigste årsag til sundhedsproblemer hos fisk. Prøv altid at skifte vandet, og vær opmærksom på renlighed, ja.
  2. Forbedre vandkvaliteten. Glem ikke regelmæssigt at udskifte vandfilteret og nulstille filteret.
  3. Tjek foderkvaliteten. Vær opmærksom på udløbsdatoen. Hvis fisken er gammel, bør du støtte dens sundhed med yderligere vitaminer.

Læs også: Hvorfor kan katte lide at sove på tøj?

Hvis en række håndteringstrin ikke er effektive til at overvinde de symptomer, der opstår, bedes du diskutere sundhedsproblemerne for din betta-fisk med din dyrlæge gennem applikationen , Ja.

Reference:

Betta Fish, Accessed 2021. Betta Fish Diseases – How To Treat A Syg Betta Fish.

Hartz. Tilgået 2021. Pleje af din Betta Fish.

Hjælpsomme kæledyr. Tilgået 2021. 15 almindelige Betta-fiskesygdomme (med billeder): Forebyggelse og behandling.