Gør bevægelse vanskelig, kender 5 typer af bevægelsessystemabnormiteter

, Jakarta - Sygdomme, der forårsager bevægelsesforstyrrelser, er ret foruroligende. Hvis dette sker for dem, der stadig er i deres produktive alder, kan bevægelsessystemforstyrrelser hæmme mobiliseringen og gøre den ramte ude af stand til at udføre aktiviteter som normale mennesker.

Bevægelsessystemet er en vigtig del af kroppen, fordi det tjener til at give støtte til kropsform, stabilitet og bevægelse. Knogler, muskler, brusk, sener, ledbånd og andet bindevæv arbejder sammen om at binde væv og organer sammen.

Derudover styrer hjernen også bevægelse gennem de nerver, der innerverer musklerne. Når nerveimpulser fra hjernen når musklerne, sker der bevægelse.

Læs også: Kontormedarbejdere sårbare over for gigt

Nå, her er de typer bevægelsessystemforstyrrelser, du har brug for at kende:

  • Senebetændelse . Denne bevægelsesforstyrrelse er en betændelse i sener, som er de dele af bevægelsessystemet, der fastgør muskler til knogler. Denne lidelse opstår generelt i skuldre, håndled, hæle, knæ og albuer og forårsager normalt symptomer i form af smerter i leddene.

  • Myasthenia gravis (MG). Denne sygdom vil forårsage svækkelse af skeletmuskulaturen som støtte for kropsbevægelser. Årsagen til denne tilstand er nedsat kommunikation af nerveceller med muskler. Denne lidelse hæmmer sammentrækningen af ​​vigtige muskler, hvilket resulterer i en svækkelse af kroppens muskler.

  • Amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Denne degenerative sygdom er en sygdom, der er ret farlig, fordi den påvirker funktionen af ​​hjernen og rygmarven. Som et resultat heraf har mennesker med ALS svært ved at udføre nogle aktiviteter, endda for at tale, synke og bevæge deres organer. Indtil videre er der ikke fundet nogen passende behandling for denne sygdom.

Læs også: Dette er forskellen mellem osteoporose og slidgigt

  • Slidgigt. Denne lidelse forårsager smerte og stivhed i ledområdet. Led kan også opleve hævelse af leddene i hænder, hofter, rygsøjle og knæ er led, der ofte er ramt af slidgigt. Symptomer kan opstå og forsvinde eller opstå kontinuerligt.

  • Ankylose. Denne tilstand får leddene til at være ubevægelige. Ankylose er en lidelse/sygdom i leddene, der gør, at leddene bliver stive eller knoglerne hænger sammen. Ankylose er en kronisk sygdom, som er ret svær at helbrede. Hvis du har ankylose, vil dine ben og arme være svære at bevæge sig i starten, og så vil du slet ikke kunne bevæge dig, da ankylosen bliver værre. Ankylose er forårsaget af betændelse i bindevævet omkring leddene eller en ophobning af urinsyre. Ankylose rammer oftest knæene, men kan påvirke håndled, ankler og nakke.

Ud over de ovenfor nævnte er der stadig mange bevægelsessystemlidelser, der kan angribe som f.eks karpaltunnelsyndrom , rheumatoid arthritis, fibromyalgi, polymyositis, muskelsygdomme og andre.

Hvis du oplever symptomer relateret til abnormiteter i bevægelsessystemet, er det en god idé straks at tale med din læge for at forhindre, at sygdommen forværres. Om nødvendigt kan livskvaliteten for patienter med forstyrrelser i bevægelsessystemet opretholdes gennem medicin, fysioterapi, ergoterapi og kirurgi.

Læs også: Dette er forskellen mellem osteoporose og slidgigt

Det er nogle typer bevægelsessystemforstyrrelser, som du skal kende. Hvis du stadig har spørgsmål om bevægelsesforstyrrelser eller andre helbredsproblemer, kan du spørge din læge for fuldstændig information og andre behandlingsanbefalinger. Du kan bruge funktionen Kontakt læge i applikationen at spørge lægen via Chat og Voice/Video Call. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!