Forstyrret leverfunktion, hvad er farerne for helbredet?

, Jakarta - Af kroppens mange organer er leveren et organ, der har forskellige vitale funktioner for kroppen. Den menneskelige lever er den største kirtel i kroppen. En voksens lever vejer cirka 1,4 kg. Nu, fordi det har en vigtig funktion for kroppen, hvad er farerne ved en forstyrret leverfunktion?

Læs også: Vigtigheden af ​​leverfunktionstest

1. Processen med at ødelægge røde blodlegemer er forstyrret

Leveren har en funktion til at ødelægge røde blodlegemer. Men i stedet for at ødelægge alle røde blodlegemer, men gamle røde blodlegemer. Denne proces vil gøre afføringen brun. Men hvis afføringen er bleg eller hvid i farven, eller urinen er mørkere i farven, kan det være et tegn på et leverproblem. For eksempel er hepatitis forårsaget af en virus. Nå, hvis leverfunktionen er forstyrret, er det muligt, at leveren ikke effektivt vil kunne udføre denne ene funktion.

2. Kan ikke rense blodet

Faren for nedsat leverfunktion kan også gøre processen med at rense blodet forstyrret. Grundlæggende er vores kroppe naturligt designet til at kunne lave dialyse naturligt. Men der er tidspunkter, hvor kroppen på grund af medicinske problemer med leveren ikke længere kan udføre denne proces. Derfor kræver det hjælp fra medicinsk udstyr at gøre det.

3. Nedsat proteinproduktion

Dette organ er ansvarligt for at producere proteiner, såsom albumin, som fungerer til at opretholde væske i kroppens kredsløb. Proteiner, der fungerer som blodkoagulationsfaktorer og immunsystemet, produceres også af leveren. Nå, når leverfunktionen er forstyrret, er leveren muligvis ikke længere i stand til at udføre sin rolle i produktionen af ​​ovennævnte proteiner.

Læs også: Leverfunktionen skal vedligeholdes, her er 8 måder

De tre ting ovenfor er nogle eksempler på farerne ved nedsat leverfunktion for kroppen. Nedsat leverfunktion opstår, når leveren er skadet og mister sin funktion. Nedsat leverfunktion kan skyldes mange faktorer. For eksempel virale og parasitære infektioner, alkoholmisbrug, bivirkninger af stoffer og urteprodukter, genetiske faktorer, kræft, lever, til fedme. Husk, over tid kan denne leverskade føre til ardannelse eller skrumpelever. Forsigtig, denne tilstand kan forårsage leversvigt.

Symptomer på leverfunktionsforstyrrelser

Faktisk viser nogle mennesker med nedsat leverfunktion ikke specifikke symptomer. Faktisk er der nye symptomer, når leverfunktionen er gået ind i et alvorligt stadium. Der er dog nogle tegn og symptomer på nedsat leverfunktion, som vi skal være opmærksomme på. Eksempel:

  • Mavesmerter, kvalme, opkastning og diarré

  • Gulsot

  • Blødende

  • Tab af bevidsthed

  • Kløende hud

  • Mørk urin og bleg eller hvidlig afføring

  • Træt, træt og sløv

  • Tab af appetit og vægttab

  • Hævelse omkring øjne, mave og ben

  • Let blå mærker

  • Forvirring.

Læs også: Det handler ikke om følelser, det er vigtigt at opretholde hjertefunktionen

Vil du vide mere om leverdysfunktion? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge en læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!