Her er behandlingen for at overvinde næsepolypper hos børn

, Jakarta – Næsepolypper er karakteriseret ved væksten af ​​blødt kød i næsen eller bihuleområdet. Dette voksende kød er formet som en dråbe og er ikke-kræftfremkaldende. Denne tilstand er ofte forbundet med allergi eller astma. Små næsepolypper kræver normalt ikke behandling. Men når de bliver større, kan polypper blokere for næsedræning, hvilket resulterer i opbygning af slim. Når slim opbygges for meget, kan der opstå infektion.

Væksten af ​​polypper kan opleves af alle, inklusive børn. Lancering fra Duke Health er børn med næsepolypper ofte forbundet med sygdommen cystisk fibrose. Næsepolypper er generelt karakteriseret ved tilstoppet næse, nysen, løbende næse, ansigtssmerter og problemer med lugtesansen. Så hvad skal forældre gøre, når deres barn har næsepolypper? Dette er anmeldelsen.

Læs også: 7 ting, der kan forårsage næsepolypper

Hvordan man behandler næsepolypper hos børn

Hvis du har mistanke om, at din lille har næsepolypper, bør du straks kontakte en læge for at være sikker. Inden de besøger hospitalet, kan mødre nu bestille tid hos lægen først til og med . Gennem applikationen skal mødre blot vælge den rigtige læge på hospitalet efter deres behov.

Før behandlingen bestemmes, vil lægen diagnosticere for at bekræfte de næsepolypper, som barnet oplever. Læger stiller diagnosen ved nasal endoskopi. Ifølge WebMD er et endoskop en enhed udstyret med en forstørrelseslinse eller et kamera for at give et detaljeret billede af næsen og bihulerne på en skærm.

I nogle tilfælde bliver lægen nødt til at udføre andre tests ved at tage en lille prøve (biopsi) af polyppen. Her er nogle behandlinger til behandling af næsepolypper:

Narkotika

Der er flere typer medicin, der hjælper med at reducere inflammation og reducere størrelsen af ​​polyppen. Spraysteroider er ofte ordineret til behandling af næsepolypper. Sprøjtning af nasale steroider i næsen kan reducere en løbende næse og fornemmelse af blokering ved krympende polypper. Eksempler på steroider, der kan bruges, er: fluticason, budesonid, eller mometason.

Ud over spraysteroider kan orale eller injicerbare steroider være en mulighed. Sørg for brugen af ​​dette steroid lægemiddel under opsyn af en læge. Fordi langvarig brug kan forårsage alvorlige bivirkninger, herunder væskeophobning, forhøjet blodtryk og øget tryk i øjnene.

Læs også: 4 måder at forebygge næsepolypper du behøver at kende

For at sikre sikkerheden kan du spørge din læge først vedrørende dosering og anvendelsesmåde. Gennem applikationen kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst. Antihistaminer eller antibiotika kan også behandle allergier eller bihulebetændelse forårsaget af betændelse i næsen.

Operation

Hvis dine symptomer ikke forbedres efter at have taget medicin, kan din læge anbefale operation for helt at fjerne polyppen. Operationstypen afhænger af polyppens størrelse. En polypektomi er en ambulant operation udført med en lille sugeanordning eller mikrodebrider for at skære og fjerne blødt væv, herunder slimhinden. Hvis størrelsen af ​​polyppen er større, kan lægen udføre endoskopisk sinuskirurgi.

Denne operation bruger et tyndt, fleksibelt endoskop udstyret med et lille kamera og et lille instrument på enden. Lægen fører endoskopet ind i næseborene for at finde polypper eller andre forhindringer og fjerner dem derefter. Efter operationen gives næsespray og saltvandsvask for at forhindre polypper i at komme tilbage.

Læs også: Er ubehandlede næsepolypper farlige?

Det er de to behandlingsmuligheder til behandling af næsepolypper hos børn. Hvis dit barn er diagnosticeret med en nasal tumor eller har mere komplekse symptomer såsom cystisk fibrose, kan lægen give yderligere behandling.

Reference:
Duke Health. Tilgået 2021. Bihulebetændelse og næsepolypper hos børn.
Healthline. Tilgået i 2021. Næsepolypper.
WebMD. Hentet 2021. Hvad er næsepolypper?.