Ikke søvnig, her er 5 fakta om gaben

, Jakarta - Gabe er en naturlig aktivitet, som alle skal have gjort. Denne aktivitet er identisk med den døsighed, som en person føler. Men i tider med kedsomhed gaber kroppen nogle gange spontant. Derfor kan det betragtes som uhøfligt at gabe, mens man taler med nogen.

Som rapporteret i Huffingtonpost Australien , ved forskerne stadig ikke den præcise årsag til, at nogen gaber. Denne mærkelige vane menes ikke kun at være relateret til biologiske forhold, men også til sociale og psykologiske aspekter af mennesker. Så det at gabe på grund af søvnighed er ikke det eneste, der kan udledes.

Tjek følgende fakta om gaben, som mange mennesker stadig ikke kender:

  • Har mange teorier

Der er mange teorier, der afslører årsagen til, at en person gaber. At gabe af udmattelse er én teori. Flere andre teorier siger også, at det også kan ske, fordi vi mangler ilt. Den nærmeste teoretiske idé er vanen med, at folk trækker vejret kort, siger Michael Decker, ph.d.-professor ved Frances Payne Bolton School of Nursing i Case Western University og talsmand American Academy of Sleep Medicine .

Læs også: Dette er grunden til at være søvnig efter at have spist

Den nederste del af lungen bliver ofte forsømt, når den hviler. Der er faktisk øvelser, der kan bruges til at øge lungekapaciteten, såsom dybe vejrtrækningsøvelser for at holde lungerne sunde, siger Decker. For eksempel når det drejer sig om operationspatienter, som ofte oplever lungefunktionsproblemer som lungebetændelse på grund af at de tager for lang tid om at trække vejret efter bedøvelse eller bedøvelse. Decker siger, at gaben er en slags homøostatisk reaktion på manglende evne til at trække vejret dybt.

En anden teori siger, at gaben er en aktivitet for at afkøle hjernen. Som udtrykt national geografi Når en persons mund er åben, udvides sinusvæggene og trækker sig sammen. Dette pumper luft ind i hjernen og sænker dens temperatur. Derfor, når luften er kold, gaber en person oftere.

  • Gaben kan være smitsom

Selvom det virker mærkeligt, men i virkeligheden kan denne aktivitet overføres til andre mennesker. En undersøgelse viste en video, der viser billeder af folk, der gaber, og 50 procent af seerne gabede også.

Ifølge Robert Provine, en psykolog og neuroforsker University of Maryland , dette er ikke en mærkelig reaktion, for faktisk er det meste af menneskelig adfærd smitsom. For eksempel at grine, dette er en naturlig form for empati. Gaben er et socialt fænomen snarere end et psykologisk eller biologisk fænomen. Det er grunden til, at selvom vi ikke er søvnige, gaber vi stadig.

Læs også: Gaber du et tegn på søvnig eller smart?

  • Gaben smitter mere af nære venner

Ikke alle, der gaber, kan smitte andre mennesker. Ifølge en undersøgelse fra 2012 smitter gaben på grund af sociale fænomener mere til dem, som de er tætte på. Så jo tættere du er på nogen genetisk eller følelsesmæssigt, jo hurtigere fanger eller overfører du dette.

  • Gabe potentielt som et symptom på sygdom

At gabe er ikke et alvorligt problem, men at gabe af biologiske årsager kan indikere, at en person oplever helbredsproblemer. Ting som alvorlige søvnforstyrrelser kan få dig til konstant at gabe. Derudover er det hos nogle mennesker at gabe kontinuerligt en reaktion fra vagusnerven, der indikerer et hjerteproblem. I forskellige tilfælde kan gaben være et symptom på et hjerneproblem.

  • Babyer i livmoderen kan også gabe

Indtil nu kender forskerne stadig ikke årsagen, men forskerne fandt ud af, at babyer i livmoderen også kan gabe. Ved undersøgelse via 4-dimensionel ultralyd kan dette konstateres selvom tilfældet er sjældent. Dette menes at have noget at gøre med hjernens udvikling og bruges som en markør for børns vækst og udvikling.

Læs også: Ofte forsovet, pas på narkolepsi

Det er nogle fakta om gaben, som stadig ikke mange mennesker kender. Pas altid på dit helbred ved at spise sundt og motionere regelmæssigt, hvis du er syg og har brug for lægeråd, så spørg bare direkte gennem ansøgningen . Du kan formidle de helbredsproblemer, du oplever, og bede om en lægemiddelanbefaling fra lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.