Dette er immuniseringssekvensen for nyfødte

, Jakarta - Nyfødte babyer, deres kroppe er stadig meget sårbare over for mange sygdomme. Som forældre er det vigtigt at holde børn sunde, så ingen sygdom angriber. Det skyldes, at immunsystemet i kroppen stadig er svagt.

En af de ting, der kan gøres for at holde børn sunde, er ved at vaccinere. I øjeblikket er alle nyfødte forpligtet til at modtage vaccinationer i rækkefølge. Derfor er det vigtigt at vide dette, så der ikke er fejl.

Læs også: Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

Immuniseringssekvenser, der skal kendes for nyfødte

Vaccination er en af ​​bestræbelserne på at forebygge flere farlige sygdomme, der udgør en risiko for nyfødte ved hjælp af vaccination. Vacciner i sig selv er injektioner, der indeholder svækkede bakterier eller vira for at danne immunitet i kroppen, så sygdom kan forebygges. Dette kan mindske risikoen for smitsomme sygdomme, som er farlige at angribe.

Nyfødte babyer har deres egen immunitet i nogen tid efter fødslen. Men for langvarig immunitet skal immuniseringer modtages af babyen. Vaccination af nyfødte skal udføres, før barnet bliver ramt af farlige sygdomme, så alle risici, der kan opstå, kan undgås.

Derfor skal alle forældre, der har en nyfødt baby, kende rækkefølgen af ​​vaccinationer, der skal udføres. På den måde opretholdes mors og barns helbred uden at risikere forstyrrelser. Følgende er en sekvens af disse immuniseringer:

  1. Hepatitis B

Den første immunisering, der gives til nyfødte, er hepatitis B-vaccinen. Injektioner fra denne vaccine gives bedst inden for 12 timer efter, at barnet er født. Anden og tredje dosis kan gives, når barnet kommer i alderen 1 måned og 6 måneder. Hermed håber man, at moderens barn kan beskyttes mod hepatitis B-virussen, der kan give farlige lidelser i kroppen.

Læs også: Vacciner forårsager autistiske babyer, er du sikker? Disse er fordelene og bivirkningerne

  1. Polio

Polio er også en af ​​de obligatoriske vacciner til nyfødte. Generelt vil denne vaccine blive givet til babyer, som vender hjem fra leveringsstedet. Derefter vil barnet få en ny indsprøjtning i en alder af 2 måneder i anden fase. For den tredje, fjerde og sidste fase vil de blive givet henholdsvis, når de går ind i 4 måneder, 6 måneder og 18 måneder. Derudover vil den første fase af poliovaccination blive gentaget, når moderens barn er 5 år gammel.

Hvis moderen stadig er forvirret med hensyn til immuniseringsplanen for hendes nyfødte, skal lægen på klar til at hjælpe. Det er meget nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone så der ikke er fejl i tidspunktet for vaccinen til gavn for moderens eget barn.

  1. BCG

Mors børn er også forpligtet til at få BCG-vaccinen, før de overhovedet er 3 måneder gamle, optimalt når de er 2 måneder gamle. Når det vil blive udført på spædbørn i alderen 3 måneder eller ældre, vil tuberkulintesten blive udført på forhånd. Immunisering hos nyfødte kan forhindre tuberkulose. Derudover laves denne vaccine kun én gang i livet.

  1. DPT

DPT-immunisering er også obligatorisk for nyfødte for at forhindre difteri, kighoste og stivkrampe. Denne vaccine vil blive udført, når barnet er 2 måneder gammelt, og de fremskredne stadier udføres ved 4 måneder, 6 måneder og 18 måneder. Men efter immuniseringen er givet, kan moderens barn opleve feber og hævelse af huden, der modtog injektionen.

Læs også: 7 fakta om nyfødte

Det er nogle af de vacciner, som nyfødte babyer skal have, så de ikke får farlige sygdomme, der risikerer at forårsage døden. Mødre bør altid sørge for, at deres børn får injektionerne til tiden som den bedste forebyggende foranstaltning. Nogle vacciner, der gives for sent, kan have en dårlig indvirkning på børn.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Vaccinationsskema.
Healthline. Tilgået 2020. Vaccineskema for spædbørn og småbørn.