Er det rigtigt, at det at have ovariecyster gør det svært for kvinder at blive gravide?

, Jakarta - En kvindes helbredstilstande, især reproduktive organer, kan i høj grad påvirke hendes nuværende eller fremtidige graviditet. Der er dog flere ting, der kan påvirke en kvindes fertilitet, hvilket gør det svært at blive gravid. En af dem er ovariecyste. Er det rigtigt, at ovariecyster gør det svært for kvinder at blive gravide?

Ovariecyster er faktisk ikke farlige, hvis de behandles med det samme. Selv i nogle tilfælde kan ovariecyster gå væk af sig selv uden at blive bemærket. Men ovariecyster kan blive farlige, hvis de bliver større, ikke går væk og brister. Dette kan få den syge til at føle sig utilpas og forårsage flere symptomer.

Læs også: Genkend symptomerne på ovariecyster

Desværre viser ovariecyster generelt ingen symptomer, når de er små, så de syge føler sig ofte ikke mistænkelige og bør søge læge. Som et resultat, når du går til lægen og finder ud af, at du har en cyste, er cysten allerede stor og kan forårsage dårlige ting.

Gør det virkelig det svært at blive gravid?

Kvinder, der har cyster, er generelt bange for ikke at kunne blive gravide. Mange siger, at cyster kan gøre det sværere at blive gravid eller forårsage infertilitet. Dette er ikke helt rigtigt. Nogle typer cyster kan ikke påvirke fertiliteten, og du kan stadig blive gravid. Der er dog visse typer cyster, der gør det svært at blive gravid. Så om cysten gør det vanskeligt at blive gravid eller ej, afhænger dette af, hvilken type cyste man oplever.

Nogle typer cyster, der ikke påvirker fertiliteten, så de ikke gør det svært for kvinder at blive gravide, er:

1. Funktionel cyste

Funktionelle cyster er den mest almindelige type cyste, ligesom cyster (små væskefyldte sække), der vokser på folliklen eller på corpus luteum. Denne type cyste udvikler sig normalt under den normale menstruationscyklus. Det er uskadeligt og påvirker ikke fertiliteten. Faktisk kan tilstedeværelsen af ​​en funktionel cyste indikere, at en kvinde er fertil. Generelt går disse funktionelle cyster væk af sig selv og behøver ikke særlig behandling.

Læs også: 10 ting, der kan forårsage ovariecyster

2. Cystadenom

Cystadenom er en type cyste, der vokser på æggestokken (ovarie). Disse cyster opstår fra overfladen af ​​æggestokken. Denne type cyste kan vokse sig ret stor og kræver særlig pleje for at fjerne den. Cystadenomer påvirker dog generelt ikke fertiliteten.

3. Dermoid cyste

Denne cyste er forskellig fra andre typer cyster. Hvad er forskellen? Dermoide cyster indeholder væv, såsom hud og hår, ikke væske. Denne type cyste påvirker heller ikke fertiliteten.

I mellemtiden er flere typer ovariecyster, der kan påvirke fertiliteten:

1. Endometriom

Endometriomer er cyster forårsaget af endometriose. Endometriose er en tilstand, hvor det væv, der beklæder livmoderen (endometriet), vokser uden for livmoderen. Denne type ovariecyster kan påvirke fertiliteten.

2. Ovariecyster på grund af polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

Polycystisk ovariesyndrom er en tilstand karakteriseret ved mange små cyster, der vises på æggestokkene. Derudover er andre tegn på polycystisk ovariesyndrom uregelmæssige menstruationer og øgede niveauer af visse hormoner. Fordi det er forbundet med uregelmæssig menstruation, kan polycystisk ovariesyndrom forårsage fertilitetsproblemer hos nogle kvinder, hvilket gør det sværere at blive gravid.

Læs også: Det er 5 livmoderlidelser, der gør det svært at blive gravid

Det er en lille forklaring om ovariecyster, som tilsyneladende ikke alle typer gør det svært for kvinder. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!