Disse er enkle tips til at forhindre Styes

, Jakarta - Stye er en øjensygdom, der får røde knopper til at danne sig på yderkanten af ​​øjenlågene. Det menneskelige øjenlåg har mange små oliekirtler, især omkring øjenvipperne. Død hud, snavs eller olie kan tilstoppe eller blokere de små åbninger i disse oliekirtler. Hvis kirtlen er blokeret, kan styen nemt invadere øjenområdet.

De, der oplever en stye, oplever flere symptomer, nemlig:

  • Smerter og hævelse i øjenområdet.

  • Øget tåreproduktion.

  • En skorpe, der dannes omkring øjenlågene.

  • Smerter med kløe.

Hvis styen ikke gør ondt, kan du have en chalazion. Behandling for chalazions og stye er ens, men chalazions tager længere tid at hele.

Læs også: Ikke fordi jeg kan lide at kigge, Styes er forårsaget af bakterier

Stye forebyggelse

Forebyggelse af stye opstår i øjet kan gøres enkelt. Det vigtigste skridt er at holde øjnene rene. Du kan udføre denne proces gennem disse trin:

  • Gnid ikke dine øjne. Denne handling udløser irritation og overførsel af bakterier fra dine snavsede hænder til dine øjne.

  • Beskyt dine øjne ved altid at vaske dine hænder, før du rører ved dine øjne, eller brug beskyttelsesbriller, når du rengør dit hus for at undgå støv.

  • Hvis du bruger kontaktlinser, skal du sørge for at vaske og sterilisere dem før brug. Sørg for ikke at glemme at vaske dine hænder, før du installerer den.

  • Vær opmærksom på de kosmetik, du bruger, især øjenskygge , eyeliner eller øjenbrynsblyant. Undgå udløbet kosmetik, fjern øjenmakeup før du går i seng, og smid al øjenmakeup ud, du har brugt før og under en stye.

  • Behandl øjeblikkeligt infektion eller betændelse i øjenlågene korrekt.

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

Enkel behandling for Styes

Hvis du begynder at mærke symptomerne på denne øjensygdom, er det en god idé straks at tage følgende enkle måder for at forhindre, at styen bliver værre.

  • Varm komprimering. Dette er den mest effektive måde at behandle en stye på. Varmen hjælper med at bringe pus til overfladen og opløser pus og olie, så stye kan hele naturligt. Du kan bruge en ren klud og placere den over dine øjne i cirka 5 til 10 minutter. Gør det 3 til 4 gange hver dag.

  • Varme teposer. Ud over at bruge en varm klud kan du bruge en varm tepose. Sort te er den bedste type, fordi den vil hjælpe med at reducere hævelse, fordi teen har nogle antibakterielle egenskaber. Kog teposen som når du vil drikke den, vent til teposen er kølig nok og sikker at bruge. Sæt til side i cirka 5 til 10 minutter. Sørg også for, at du bruger en separat tepose til hvert øje.

  • Brug babysæbe. Når du begynder at mærke symptomerne på en stye, er det tilrådeligt at rense dine øjne med babysæbe blandet med varmt vand. Tør forsigtigt øjenlågene af med en vatpind eller en ren klud. Du kan gøre dette hver dag, indtil styen er væk. Rengøring af øjenlågene på denne måde hjælper også med at forhindre, at styen kommer tilbage.

  • Saltopløsning. Som med babysæbe kan du bruge en saltvandsopløsning til at rense øjenområdet. Dette hjælper med at nedbryde bakteriemembranen og forhindre, at stinden kommer tilbage, hvis du holder dig til den hver dag.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Hvis du stadig har spørgsmål om en stye, øjensygdom eller andre helbredsproblemer, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give de bedste løsninger. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .