Kan spirer virkelig øge mandlig fertilitet?

, Jakarta - Når du hører ordet "bønnespirer", hvad tænker du på? Spirer er nemlig en af ​​de grøntsager, der kan forarbejdes til forskellige madmenuer. Start sauteret med muslinger, sauteret med caisim-grøntsager, indtil sauteret med østerssaucekrydderi. Derudover er den også lækker at spise.

Men det er faktisk ikke menuen, vi vil diskutere. Meget mere intim diskussion, nemlig om mandlig fertilitet. Mange mennesker tror, ​​at spirer kan øge mandlig fertilitet, du ved. Så er dette virkelig sandt? For at finde ud af det, læs anmeldelserne i den følgende artikel!

Læs også: Er der farer ved at indtage for meget spirer?

Fordele ved spirer til at beskytte sæd

Spirer er grøntsager, der indeholder masser af vitaminer B, C, B1, B6, K, E og A. Derudover kan denne grøntsag også være en kilde til mad rig på jern, magnesium, fosfor, calcium, kalium og omega fedt. syrer -3. Ikke nok med det, så kan spirer fra disse grøntsager også øge kroppens energi, så den føles sund og fit.

Så hvad har bønnespirer at gøre med mandlig fertilitet?

Spirer har evnen til at øge fertiliteten, hvis de indtages regelmæssigt, kan det forbedre sædkvaliteten hos mænd. Indholdet af E-vitamin, især E-alfa-vitamin, kan være med til at øge chancerne for graviditet. E-vitamin kan være en antioxidant, der beskytter kroppen mod angreb fra frie radikaler. På den måde kan beskyttelse mod sæd udføres og gøre den mere frugtbar.

Læs også : Er det rigtigt, at vandig sæd er svært at befrugte en partner?

Lad være med at rode med frie radikaler, fordi de kan være giftige og dermed forstyrre sæddannelsesprocessen. Nå, mangel på E-vitamin i kroppen kan også påvirke mænds reproduktive sundhed. Udover at forstyrre sædproduktionen kan mangel på E-vitamin også forårsage et fald i produktionen af ​​hormoner og enzymer, der spiller en rolle i sædproduktionen.

Det, der skal understreges, er, at indtagelse af bønnespirer eller fødevarer, der indeholder masser af E-vitamin, ikke vil påvirke den mandlige fertilitet, hvis han har problemer med testiklerne. Testiklerne er i sig selv "spermfabrikker" som skal være ved godt helbred, hvis man ønsker optimal fertilitet. Derudover, selvom mange siger, at bønnespirer kan øge mandlig frugtbarhed, er mange eksperter også uenige. Årsagen er enkel, forholdet mellem bønnespirer og mandlig fertilitet er ikke blevet videnskabeligt bevist.

Alternativ ernæring for at øge mandlig fertilitet

Grundlæggende er der fire ting, der virkelig bestemmer mandlig fertilitet. Vil vide? Indtagelse af en afbalanceret nærende kost, regelmæssig motion, tilstrækkelig hvile og undgåelse af risikofaktorer (rygning eller alkoholforbrug). Hvad angår disse grøntsager, er der ud over E-vitamin mindst tre næringsstoffer, der kan hjælpe med at øge den mandlige fertilitet, nemlig:

1. Folinsyre

Ifølge en undersøgelse er en mand, der mangler folinsyreindtag, tilbøjelig til at få forstyrrelser i produktionen af ​​sund sæd. Hos mænd er det anbefalede daglige indtag af folinsyre 400 mikrogram.

Så hvilke fødevarer indeholder masser af folinsyre? Du kan få folinsyre fra korn, kartofler, jordnødder, sojabønner, grønne bønner, spinat til broccoli.

2. Vitamin C

Ud over E-vitamin er C-vitamin ikke mindre vigtigt for at øge den mandlige fertilitet. C-vitamin er en antioxidant, der kan hjælpe med at forhindre mænd i at blive deforme og gøre dem mere aktive.

Ikke nok med det, antioxidanterne i C-vitamin kan også forbedre sædkvaliteten ved at reducere antallet af frie radikaler, som udløser cellemembranskader. Gode ​​kilder til antioxidanter til kroppen er C-vitamin, E-vitamin og betacaroten.

Læs også: Ikke kun fertilitet, dette er en anden fordel ved spirer

3. Zink og selen

Zinkmangel kan forårsage forringet sædkvalitet. Faktisk kan det forårsage klumpning af sædceller. Virkningen kan gøre mænd infertile. Du kan få zink og selen fra østers, kylling, fisk og æg.

Nå, du ved allerede, hvilken slags mad der kan hjælpe med at øge mandlig fertilitet. Hvordan, interesseret i at prøve det? Sørg for at indtage spirer regelmæssigt hver uge, så sædcellerne forbliver sunde og også opretholder den generelle kropskondition. Indtast disse spirer på den kostmenu, der påføres.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Raw Sprouts: Benefits and Potential Risks.
Lev stærkt. Tilgået november 2021. Bønnespirer er sunde, men du vil måske ikke spise dem rå.
Sundhedsmæssige fordele. Tilgået november 2021. Sundhedsmæssige fordele ved bønnespirer.