Genkend de tidlige tegn på en gravid hund

Jakarta - Har du nogensinde oplevet, at din hund opfører sig lidt mere doven end normalt eller spiser mindre til aftensmaden? Selvom mange tilstande er karakteriseret ved sådanne symptomer, kan det også være et tegn på, at din hund er drægtig.

Derfor er det vigtigt at bemærke mærkbare ændringer i din hunds udseende, appetit og aktivitetsniveau. For at finde ud af specifikt tegnene på, at din hund er drægtig, skal du overveje følgende diskussion, OK!

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

Dette er et tegn på, at din hund er drægtig

Nogle af følgende tegn kan indikere, at din hund er drægtig:

1. Aktivitetsreduktion

Hvis din hund let bliver træt eller bruger mere tid på at sove, kan det være et tegn på, at hun er gravid. Især for hunde, der normalt er energiske, bør denne tilbagegang tages alvorligt.

I mellemtiden, for hunde, der nyder at sove hele dagen, kan det være sværere at mærke et fald i energi. Hvis ja, så prøv at notere, hvor hurtigt han bliver træt, mens han går.

2. Ændringer i appetit

En gravid hunds appetit kan svinge på forskellige måder, afhængigt af den enkelte hunds tilstand og graviditetsstadium. I begyndelsen eller midten af ​​graviditeten kan hun spise mindre eller nogle gange endda kaste op. Dette svarer til symptomerne på morgenkvalme hos mennesker.

Han kan dog også spise mere end normalt og være utilfreds med sin mad. Disse udsving afhænger af hormonelle ændringer i hundens krop.

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

3. Usædvanlig adfærd

Hvis din hund er drægtig, kan du bemærke visse ændringer i dens adfærd. For eksempel søger han ofte trøst hos sin ejer. En gravid hund kan bruge mere tid ved siden af ​​dig og søge ekstra opmærksomhed.

Det kan dog også ske omvendt. Drægtige hunde kan også være alene og ønsker ikke at blive forstyrret. Han kan virke deprimeret eller endda irritabel, når han får opmærksomhed.

4. Forstørrede eller misfarvede brystvorter

Selvom hunhundens brystvorter normalt er små, kan graviditet få brystvorterne til at stige i størrelse i de tidlige stadier. Areola bliver også lidt rundere end normalt. En hunds brystvorter kan også blive lidt mørkere end normalt, hvilket indikerer øget blodgennemstrømning.

5. Vægtforøgelse og maveforstørrelse

Efterhånden som babyhunden vokser i maven, vil hundens mave blive større. Dette kan være en af ​​de klareste indikatorer for en hunds graviditet, især hvis hunden ikke har anden grund til den pludselige vægtøgning.

Imidlertid forekommer maveforstørrelse relativt i de senere stadier af en hunds graviditet. Så hvis du bemærker disse tegn sammen med andre symptomer, er det tid til at tage ham til dyrlægen.

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Hvornår skal man gå til dyrlægen?

Hvis du tror, ​​din hund er drægtig, så tag ham med til dyrlægen. Det er bedst at tage dem til en prænatal kontrol 2 eller 3 uger efter de parrer sig. Din dyrlæge kan svare på alle spørgsmål, du måtte have, såsom hvilken slags mad en gravid hund skal spise, og hvilke ændringer den vil møde.

Hvis dit kæledyr har brug for en test, vil din dyrlæge give dig besked. Hvis de har parasitter, vil dyrlægen behandle dem. Under besøget kan dyrlægen bruge en ultralyd for at se væksten af ​​hundens foster, normalt omkring 4 ugers drægtighed.

Ultralyd er sikkert at gøre under graviditet. Denne test bruger lydbølger til at skabe et billede af hundens livmoder. Dyrlægen kan bestille blodprøver for at kontrollere hormonniveauer. Hunde har højere niveauer af hormonet relaxin, når de er gravide.

Ud over at bruge ultralyd mærker dyrlæger også nogle gange maven på en gravid hund og forudsiger en hunds graviditet. Denne metode kan kun bruges mellem dag 28 og 35 af graviditeten, og skal udføres af en, der er uddannet. Hvis du rører for groft, kan du skade det voksende foster eller forårsage en spontan abort.

Det er en lille forklaring om tegnene på en gravid hund, og hvornår man skal gå til dyrlægen. Hvis du har yderligere spørgsmål om hundegraviditet, kan du evt Hent Ansøgning at spørge dyrlægen, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Hent af WebMD. Tilgået 2020. Tegn på, at din hund er gravid.
Noah's Ark Veterinærhospital. Tilgået 2020. 6 tegn på graviditet hos hunde.