Pas på, de fleste bliver sent oppe, dette forårsager hudproblemer

Jakarta - Er du vant til ikke at få nok søvn eller være sent oppe? Vidste du, at det aldrig har en god effekt på kroppen at blive sent oppe? I stedet er du tilbøjelig til forskellige helbredsproblemer. Ikke at være i form, når du vågner, bliver let træt, til hukommelsestab og risiko for død kan opstå som følge af mangel på søvn, der bliver en vane.

En nattesøvn er helt nødvendig, for det er når kroppen regenererer celler og væv. Når du bliver sent oppe, sker det ikke, og kroppens celler og væv nedbrydes hurtigere. Som følge heraf er du modtagelig for forskellige sygdomme. Ikke nok med det, så viser det sig, at det at blive sent oppe kan udløse forskellige hudproblemer. Hvad som helst?

  • Få dit ansigt til at se ældre ud

Måske tror du ikke på det, men det er sandt, hvis du er søvnløs eller har en vane med at blive sent oppe for at få et ansigt, der føles ældre, omkring 10 år længere end din nuværende alder. Årsagen er, at personer med søvnløshed og folk, der kan lide at være sent oppe, får fine rynker i ansigtet hurtigere op, fordi kollagen blokerer for dannelsen af ​​rynker i ansigtet.

Læs også: At blive sent oppe kan forstyrre leverfunktionen, hvorfor?

  • Popping bumser

Ikke at få nok søvn vil påvirke din mentale tilstand. Dette udløser selvfølgelig stress og depression. Det kan være, du har uafsluttede problemer, og mangel på søvn, fordi du er for sent ude i problemer, gør stress og depression til stede uden at kende tidspunktet. Stress udløser en stigning i hormonet kortisol, og den mængde, der er for høj, vil være tilbøjelig til at forårsage betændelse, også i huden.

En af de betændelser i huden, der ofte opstår som følge af mangel på søvn, er acne. Så bliv ikke overrasket, hvis der pludselig dukker bumser op i dit ansigt, efter du har vænnet dig til at være sent oppe. Årsagen er, at hormonet kortisol udløser en stigning i olieproduktionen i ansigtet, og overskydende olie er også årsag til generende akne.

Læs også: Hvis du ofte er sent oppe, kan hjernefunktionen falde

  • Forstørrelse af øjenposer

Øjenposer eller pandaøjne er også en negativ påvirkning, der opstår, når du for det meste bliver sent oppe. Dette sker på grund af udvidelsen af ​​blodkar i området under øjnene, hvilket får det til at se ud som om der er øjenposer eller pandaøjne. Jo oftere du bliver sent oppe, jo mere synlige er disse pandaøjne. Dette påvirker naturligvis dit udseende.

  • Huden ser mat ud

Det næste hudproblem, som du helt sikkert oplever, når du ikke får nok søvn, er hud, der bliver mat. Søvnløshed eller ofte at blive sent oppe får immunsystemet til at falde, så risikoen for betændelse øges. Desværre hæmmer denne øgede betændelse arbejdet af kollagen og hyaluronsyre for at holde ansigtshuden lys. Det er det, der får din hud til at se mat og blegere ud.

Læs også: Bliv ofte sent oppe, vær opmærksom på risikoen for Alzheimers

Faktisk bliver søvnløshed en sygdom hos nogle mennesker. Men du bør stadig ikke lade det gå, især efter at have kendskab til virkningen af ​​at blive sent oppe eller søvnløshed, der ikke er løst. Så når du har svært ved at sove, kan du straks bede din læge om en nem måde at håndtere det på. Du kan bruge appen ved at vælge Spørg en læge-funktionen.

Reference:
WebMD. Hentet 2019. Mangel på søvn gør ondt på dit udseende.
Hverdagssundhed. Hentet 2019. Forårsager søvnløshed dine mørke cirkler?
Hverdagssundhed. Besøgt 2019. 6 fantastiske grunde til at sove for hudens sundhed.