Genkend symptomerne på amenoré for at kende behandlingen

, Jakarta – Amenoré er en tilstand, når en kvinde ikke oplever menstruation ordentligt. Dette er normalt hos kvinder, der ikke har oplevet pubertet, graviditet, amning og efter overgangsalderen.

Normalt oplever kvinder en menstruationscyklus, der involverer interaktioner mellem hypothalamus-hypofyse-aksen, æggestokkene og sunde reproduktive organer. Hver kvinde har en anden menstruationscyklus. Den gennemsnitlige menstruationscyklus er dog 28 dage.

Æggestokkene reagerer på hormonelle signaler fra hypofysen placeret i bunden af ​​hjernen, som også styres af hormoner produceret i hypothalamus i hjernen. Lidelser, der påvirker alle komponenter i denne hormonelle cyklus, kan forårsage amenoré.

Årsagen til amenoré hos kvinder misforstås ofte som en udiagnosticeret graviditet. Klinisk anbefales en 13-årig kvinde, som ikke har oplevet tegn på pubertet som brystvækst og ikke har haft sin menstruation, at søge læge. Tilsvarende kvinder, der har oplevet menstruation, men ikke har fået menstruation inden for 90 dage siden sidste menstruation.

Symptomer på amenoré

Det vigtigste symptom på amenoré er fraværet af menstruation. Tilstanden kan forekomme med eller uden sekundær seksuel udvikling (brystudvikling og kønsbehåring). En anden tilstand, man kan mistænke, er, at man ikke får sin menstruation, selvom man har haft menstruation før.

Nogle af de andre tegn og symptomer er:

  1. Brystvortens væskefamilie.
  2. Hårtab.
  3. Hovedpine.
  4. Synsændringer.
  5. Smerter i bækkenet.
  6. Filipens.

Årsager til amenoré

Denne ikke-menstruelle tilstand kan være forårsaget af flere årsager, såsom:

  1. Fødselsdefekt. Reproduktionsorganer, der ikke er fuldt udviklede, herunder forsnævring eller blokering af livmoderhalsen (livmoderhalsen), fravær af en livmoder eller skede og en skede, der er opdelt i to dele (vaginal septum).
  2. Naturlige hormonelle ændringer. Amenoré vil opstå under graviditet, amning og overgangsalderen.
  3. Tag medicin. Medicin kan forårsage amenoré. Disse omfatter svangerskabsforebyggende midler, antipsykotika, antidepressiva, blodtryksmedicin, kemoterapimidler til kræft og nogle allergimedicin.
  4. Lav kropsvægt. Kropsvægt, der er 10 procent lavere end normalvægt, kan forårsage hormonelle ubalancer, som kan stoppe ægløsning. Nogle tilstande såsom bulimi og anoreksi kan forårsage dette.
  5. Stress. Stress kan ændre funktionen af ​​hypothalamus, som er det område, der styrer menstruationscyklussen. Dette er normalt midlertidigt, og menstruationscyklussen vender tilbage, når stressen reduceres.
  6. Hormonubalanceforstyrrelser. Disse omfatter tilstande såsom polycystisk ovariesyndrom, skjoldbruskkirtellidelser, hypofysetumorer eller for tidlig overgangsalder. Årsager til denne tilstand kan omfatte de reproduktive organer eller kirtler, der hjælper med at regulere hormonniveauer. Behandling af amenoré kan behandles af den underliggende årsag selv.

Amenoré behandling

Behandling kan udføres afhængigt af årsagen til amenoréen. Flere behandlingsmetoder anbefales af læger i henhold til årsagen til amenoré, herunder:

  1. Østrogen hormonsubstitutionsterapi eller østrogenerstatningsterapi (ERT), som hjælper med at stabilisere hormoner for at udløse menstruationscyklussen under tilstande med ovarieinsufficiens. ERT vil erstatte østrogen, der ikke produceres af æggestokkene for at regulere menstruationscyklussen normalt. Læger vil også give progestin eller progesteron for at reducere risikoen for livmoderkræft.
  2. Behandling af kvinder, der har polycystisk ovariesyndrom (PCOS), vil fokusere på at reducere androgenhormonniveauer.
  3. Brugen af ​​p-piller af livsstilsfaktorer kan håndteres ved at opretholde en ideel kropsvægt, kontrollere stress og sætte den rigtige og regelmæssige tidsplan.
  4. Amenoré forårsaget af livsstilsfaktorer kan behandles ved at opretholde en ideel kropsvægt, kontrollere stress og etablere en ordentlig og regelmæssig træningsplan.

Infertilitet eller infertilitet er en negativ påvirkning, som kan opleves af kvinder, der oplever amenoré. Derudover forårsager amenoré også osteopeni (nedsat knogletæthed) eller osteoporose. Denne tilstand opstår på grund af lave østrogenniveauer, så det bliver årsagen til langvarig amenoré.

For at symptomerne eller tilstandene ved amenoré kan behandles med det samme, bør du diskutere med din læge kl . Du kan lave diskussioner gennem applikationen at få råd til handling så hurtigt som muligt. Du behøver ikke vente på fritiden, for gennem applikationen du kan diskutere via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Skynd dig Hent Ansøgning for dit helbreds skyld!

Læs også:

  • 5 måder at starte menstruation på
  • 7 tegn på unormal menstruation, du skal passe på
  • Ikke gravid! Dette forårsager uregelmæssig menstruation