Disse 10 symptomer på øjenkræft, du skal kende

, Jakarta - Selvom øjenkræft ikke er så 'populær' som bryst-, livmoderhals- eller lungekræft, er øjenkræft faktisk ikke mindre skræmmende. du ved. Øjenkræft kan forårsage synstab, glaukom og sprede sig til andre dele af kroppen (metastaserer).

Denne øjenkræft kan angribe tre hoveddele af øjet. Startende fra øjeæblet, kredsløbet (vævet, der omgiver øjeæblet), til øjentilbehør såsom øjenbryn, øjenkirtler eller øjenlåg.

Så hvad er symptomerne på øjenkræft, som syge kan opleve?

Læs også: Udløser eksponering for solens ultraviolette stråler øjenkræft?

Visionær blødning

En person, der har øjenkræft, vil generelt opleve forskellige klager. De klager, der opstår, afhænger dog af, hvilken type øjenkræft han har.

Nå, her er symptomerne på øjenkræft, som generelt opleves af syge ifølge National: Institutes of Health og American Cancer Society :

  1. Synsproblemer, såsom sløret syn eller pludseligt synstab.
  2. At se flyvende genstande flydere ) eller pletter.
  3. Delvis eller fuldstændig tab af synet.
  4. Mørke pletter, der vokser på øjets iris.
  5. Ændring i pupillens størrelse eller form.
  6. Ændringer i farven på øjets iris
  7. Øjnene ser udstående ud.
  8. Mindre defekter i iris eller bindehinde.
  9. Konjunktivitis eller pink øje.
  10. Tilstedeværelse af udfældende blod eller blødning i øjet (den forreste eller synlige del af øjet).

Du bør straks søge læge, hvis du oplever ovenstående symptomer for at få den rette behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Årsager til genetiske mutationer og andre faktorer

Hvad tror du forårsager øjenkræft? Desværre er den eneste kendte årsag til øjenkræft indtil nu genmutation i øjenvæv. Disse mutationer forekommer hovedsageligt i gener, der regulerer cellevækst.

Læs også: 3 måder at forebygge øjenkræft på, du skal vide

Under normale forhold vil celler dele sig regelmæssigt for at erstatte celler, der er blevet beskadiget. Disse gener fungerer således, at celler ikke deler sig vildt og ukontrolleret. Men DNA-ændringer eller abnormiteter i disse gener forårsager, at de gener, der regulerer celledeling, ikke fungerer.

Som et resultat vil øjenceller dele sig ukontrolleret. Derudover er der også flere tilstande forbundet med øjenkræft, nemlig:

  • Lysere øjenfarve, såsom grøn, blå eller grå. Dette skyldes, at lysere øjne har mindre pigment for at beskytte mod skadelige UV-stråler.
  • Hvid hud er mere følsom over for sollys og kan forårsage andre former for kræft, der kan sprede sig til øjnene.
  • Kræftagtige modermærker.
  • Soleksponering.
  • Arvelige tilstande, på grund af DNA-ændringer, der kan forårsage øjenkræft.

Husk, at selvom øjenkræft er mindre almindelig end andre former for kræft, anbefaler eksperter stadig at have en årlig øjenundersøgelse. Især for dem, der har højere risiko for øjenkræft af melanomtypen. For eksempel hos mennesker med dysfagisk nevus-syndrom.

Læs også : Børn sårbare over for øjenkræft

Tøv ikke med at få regelmæssige øjenundersøgelser, selvom du ikke har øjenproblemer. Fordi ofte øjenkræft, såsom den type melanom, der findes under rutineundersøgelser.

Nå, for dem af jer, der oplever øjenproblemer, kan du virkelig tjekke dig selv på det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Melanom i øjet.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Øjenmelanom
American Cancer Society. Tilgået 2020. Tegn og symptomer på øjenkræft