Disse 5 ting viser tegn på en sund graviditet

Jakarta - Graviditetsøjeblikket er det øjeblik, som par har ventet på efter ægteskabet. Efter graviditeten skal mødre også kende nogle former for tegn på en sund graviditet, så mødre ved, at barnet er i en normal og sund tilstand. Her er tegnene på en sund graviditet, som du skal kende!

Læs også: Vær opmærksom, dette er en abnormitet i graviditeten

  • Kvalme og opkast

Kvalme og opkastning om morgenen kan være et tegn på, at du er gravid. Ikke nok med det, kvalme og opkastning er også tegn på en sund graviditet. Ikke kun sker eller mærkes om morgenen, dette tegn på en sund graviditet kan også forekomme i løbet af dagen eller om natten, som gradvist vil forsvinde, når graviditetsalderen er 12 uger.

Når det opstår tidligt i graviditeten, er kvalme og opkastning forårsaget af hormonelle ændringer. Denne tilstand er dog ikke noget at bekymre sig om, frue! For mange oplever heller ikke disse tegn på graviditet, men fosteret og moderen er i en sund tilstand. Det, man skal passe på, er, når opkastninger og kvalme ikke forsvinder, når man er mere end 12 uger gravid.

Denne tilstand kan forårsage dehydrering hos gravide kvinder, fordi kroppen har svært ved at fordøje mad. Hvis du oplever det, så søg straks en læge på det nærmeste hospital for at få behandling med det samme, frue! Hvis det ikke kontrolleres, vil ikke kun moderen blive påvirket, men også fosteret i livmoderen.

Læs også: Hvornår begynder tegnene på graviditet at vise sig?

  • Humør sving

Eksplosive og hurtigt skiftende følelser hos gravide udløses af hormonelle forandringer, træthed og stress, som så påvirker kemikalier i hjernen. Når de modtager dette svar, vil gravide kvinder straks opleve ændringer humør blive glad, nervøs eller endda deprimeret. Hvis denne ændring i humør forstyrrer daglige aktiviteter og varer mere end to uger, så glem ikke straks at se en læge på det nærmeste sundhedscenter.

Årsagen er, at følelsesmæssige lidelser, der ikke håndteres grundigt hos gravide kvinder, vil påvirke fosterets sundhed og udløse for tidlig fødsel og fødselsdepression. Derfor er det ifølge loven vigtigt at få relateret lægehjælp for at undertrykke de symptomer, der opstår.

  • Brystsmerter

Ændringer i bryststørrelse er et af tegnene på en sund graviditet, som begynder i graviditetens første trimester. Ud over forstørrede bryster vil brysterne føles lidt ømme og følsomme ved berøring. Det skyldes stigningen i hormonerne østrogen og progesteron, som vil forsvinde, når kroppen har tilpasset sig stigningen i disse hormoner. Ikke nok med det, areola-området vil vise sig at være forstørret.

  • Fosterets bevægelse

Fostersparket, som moderen mærker, er et tegn på, at barnet er ved godt helbred. Fosterbevægelser kan faktisk mærkes i graviditetens første trimester. Disse bevægelser vil dog blive stærkere, når du nærmer dig slutningen af ​​graviditetens andet trimester. Fosterets bevægelse er også fosterets reaktion på lyd og berøring. Hvis fosterets bevægelse er faldet, kan moderen straks tjekke med en gynækolog.

  • Vandladning

Øget hyppighed af vandladning er et tegn på en sund graviditet. Dette skyldes stigningen i blodvolumen under graviditeten, så nyrerne skal arbejde ekstra og producere mere urin. Graviditet vil også få blæren til at fylde hurtigere. Som følge heraf vil gravide kvinder opleve en stigning i vandladningshyppigheden.

Læs også: Tips til at have sex i henhold til graviditetens trimester

Det sidste tegn på en sund graviditet er, at gravide kvinder bliver mere følsomme over for visse lugte eller fødevarer. Hvis det ikke passer til næsen eller munden, udløser denne tilstand kvalme, opkastning og nedsat appetit. Årsagen i sig selv er stadig uklar, men det menes, at denne tilstand opstår på grund af hormonelle ændringer hos gravide kvinder.

Reference:

Sundhed. Tilgået i 2020. 3 irriterende symptomer, der faktisk er tegn på en sund graviditet.
Hej Moderskab. Tilgået 2020. Tegn og symptomer på en sund graviditet.
First Cry Parenting. Tilgået 2020. Tegn på en sund og usund baby i livmoderen.