Hvornår kan en Covid-19 patientventilator fremstillet i Indonesien bruges?

Jakarta - Antallet af positive COVID-19 stiger stadig dag for dag. Selvom det ikke er så meget som før den officielle vaccine blev implementeret, har stigningen i transmissionshastigheder bekymret mange mennesker. Ikke sjældent mangler sundhedsfaciliteter tilstrækkeligt udstyr til at hjælpe folk med at komme sig.

For at fortsætte med at tage sig af dem, der har brug for medicinsk assistance relateret til COVID-19, har PT PHC Indonesia endelig sammen med Bandung Institute of Technology (ITB) officielt frigivet et internationalt certificeret respiratorprodukt fremstillet i Indonesien. Dette produkt har en type Continuous Positive Airways Pressure (CPAP) Vent-I Essential 3.5.

Efter sigende anses denne ventilator for at være effektiv nok til at hjælpe med at behandle mennesker med Covid-19, som er i fase 2, nemlig mennesker, der stadig er i stand til at trække vejret selvstændigt, men deres iltmætningsniveau er mindre end 50 procent. Denne ventilator hævdes at kunne øge patientens iltniveau til niveauer over 50 procent på en kontinuerlig basis med et målt tryk (5-15cmH2O).

Ikke ringere end importerede ventilatorer

Faktisk er CPAP Vent-I ventilatoren designet af ITB. Dette produkt blev senere raffineret af PHC Indonesia. Set ud fra kvaliteten er dette produkt naturligvis ikke mindre godt end importerede ventilatorer.

Læs også: Hydrogenterapi hjælper med at håndtere glad hypoxi

Dette skyldes, at Vent-I har opfyldt kvaliteten af ​​internationale standarder, nemlig International Electronic Commission (IEC 60601), de gældende krav til ventilatorer (IEC 80601) og den elektromagnetiske kompatibilitetsstandard (EMC) EN55011 - CISPR 11.

Ikke nok med det, dette produkt har også bestået den kliniske test udført af University of Padjadjaran, det har også bestået produkttesten udført af BPFK i det indonesiske sundhedsministerium. Så er CPAP Vent-I Essential 3.5 designet på en sådan måde, at den er nem at bruge med et højt niveau af effektivitet og præstationsnøjagtighed.

Hvad så med prisen? Nå, hvad angår pris, er Vent-I'en lavet af landets børn bestemt meget mere konkurrencedygtig, fordi den tilbydes til kun 60 millioner Rp. pr. enhed, billigere end importerede produkter, der sælges mellem Rp. 180 millioner – Rp. 230 million.

I overensstemmelse med gældende regler skal produkter, der markedsføres i Indonesien, have en TKDN-standard (domestic content level). Relateret til dette har denne ventilator et element af TKDN, der når 43 procent med en produktionskvote på 37.500 enheder om året, eller et gennemsnit på omkring 3.300 enheder om måneden.

Fordele ved Ventilatorer til COVID-19-patienter

Ifølge WHO er hver sjette coronavirus-patient alvorligt syg og har svært ved at trække vejret. Dette skyldes, at lungerne er det vigtigste angrebsområde for COVID-19-infektion, som kan lamme åndedrætsfunktionen.

Men som rapporteret af USAToday.com Det blev anført, at nyere forskning har vist, at coronapatienter, der er i respirator, har en lav overlevelsesrate.

Læs også : Mave er en enkel måde at redde Corona-patienter på

Hvis du er i ventilator, er der omkring 20 procents chance for, at du overlever. Det siger Michael Dowling, administrerende direktør for Northwell Health. I mellemtiden rapporterede Intensive Care National Audit and Research Center i Storbritannien, at 66 procent af patienterne på ventilatorer døde. En medicinsk undersøgelse fra University of Washington offentliggjort den 30. marts bemærkede, at ni ud af 18 patienter døde.

Hvorfor sker dette? Årsagen er, at inficerede patienter kan udvikle akut respiratory distress syndrome (ARDS), en tilstand med høj dødelighed. Dem med ARDS har væske i alveolerne, de små luftsække i lungerne, der overfører ilt til blodet og fjerner kuldioxid.

En anden udtalelse kom fra Dr. Hassan Khouli, formand for Critical Care Medicine på Cleveland Clinic. Det siges, at disse kritisk syge patienter døde, fordi de led så meget med COVID-19, at de havde brug for ventilatorer for at holde sig i live. Så det er ikke sådan, at ventilatoren skader dem fatalt.

Hvordan fungerer ventilatorer?

Ventilatoren pumper forsigtigt luft gennem åndedrætsslangen ind i patientens lunger og tillader patienten at ånde ud. Det giver patienten ilt og fjerner kuldioxid, som kan beskadige patientens organer, hvis det ikke fjernes. Indstillingerne er skræddersyet til patientens behov.

Patienter er ude af stand til at tale, fordi røret passerer gennem deres stemmebånd. Røret kan føles ubehageligt, og det vil tage lidt tilvænning til at bruge det. Faktisk er der flere anvendelsesmuligheder for ventilatormaskiner til COVID-19-patienter, nemlig:

  • Forbedre iltningen.
  • Opnå nøjagtig ventilation og CO2-eliminering.
  • Lindre åndedrætsbesvær.
  • Slip belastningen af ​​åndedrætsmusklerne.
  • Forhindrer skader på åndedrætssystemet.

Læs også: Pas på den anden bølge af Corona

Så ventilatoren fra Indonesien kan officielt bruges til at behandle COVID-19-patienter. Sørg altid for at anvende 5M sundhedsprotokollen for at beskytte dig selv og andre, indtil vaccinen er jævnt fordelt. Glem ikke Hent Ansøgning for at gøre det nemmere for dig at komme på sygehuset, købe medicin og vitaminer eller ønsker at lave en podepind, både antigen og PCR.

Reference:
USAToday.com. Tilgået i 2021. Sådan fungerer ventilatorer, og hvorfor COVID-19-patienter har brug for dem for at overleve coronavirus.
WebMD. Tilgået i 2021. Ventilatorer: Hjælper eller skader COVID-19-patienter?
Kontanter. Tilgået i 2021. Ventilator fremstillet i Indonesien, ikke ringere end importerede.