Vigtigheden af ​​at faste før operation, her er grunden

Jakarta - Nogen tid før operationen (normalt 12 timer), kræver læger normalt at faste. Ja, faste skal generelt udføres af folk, der skal opereres næste dag. Men hvad er det egentlige formål med, at læger kræver faste før operation? Hvad er fordelene ved at faste før operationen?

Faste før operation anbefales almindeligvis af læger, især ved større operationer, der kræver, at patienten er under generel anæstesi. Denne type anæstesi kan gøre patienten bevidstløs, så de ikke kan mærke og være opmærksomme på noget, der foregår under proceduren. Nå, normalt må en person ikke spise eller drikke noget, før han får denne bedøvelse.

Læs også: Ikke kun mad og motion, faste er også sundt for huden

Det skyldes, at hvis mavesækken bliver fyldt med mad under operationen, kan patienten kaste op under bedøvelse. Dette sker, fordi når patienten er i bedøvelse, stoppes kroppens reflekser midlertidigt. Derefter vil en kombination af lammende anæstesi og intubation (proceduren med at indsætte et hul eller et rør gennem munden eller næsen til luftudveksling) tillade kroppen at inhalere opkastet og maveindholdet i lungerne.

Dette er kendt som pulmonal aspiration. Denne lungeaspiration kan ikke undervurderes, fordi den kan føre til alvorlige komplikationer såsom infektion, lungebetændelse og åndedrætsbesvær. Derudover kan det at spise før operationen også give kvalme og opkastning efter operationen, hvilket kan være meget smertefuldt.

Læs også: Det er reglerne for faste før operationen, som du skal kende

Stadig en kontrovers

Kravet om at faste, før de skal opereres, deles ikke af alle læger. Faktisk er der nogle læger, der faktisk mener, at dette ikke er nødvendigt. For på trods af muligheden for at kaste op og indånde ens eget maveindhold, menes praksis med at faste før operation ikke længere er effektiv af nogle anæstesiologer, som citeret fra Medical Daily.

Opkastning under operationen er også en sjælden bivirkning. Dagens moderne anæstesiteknikker har gjort pulmonal aspiration meget usandsynlig. Desuden går processen med at tømme maven faktisk hurtigere end tidligere antaget, så faste i en længere periode gør ikke en væsentlig forskel for at forhindre lungeaspiration.

Læs også: Disse 6 sportsgrene du kan dyrke mens du faster

Hvad kan stadig indtages før operation?

Tiden og hvad der stadig kan indtages under faste før operationen afhænger normalt af, hvilken procedure der skal gennemgås. Du kan stille yderligere spørgsmål til lægen i ansøgningen , om dette. Men generelt er fastemønsteret før operation 6-8 timer for mad og 2 timer for væske. Ifølge American Society of Anesthesiologists, raske mennesker i alle aldre, der er ved at gennemgå en operation, er det stadig sikkert at indtage:

  • Klare væsker, inklusive vand, te, sort kaffe og frugtjuice uden frugtkød, op til 2 timer før operationen. Du kan dog blive advaret om at undgå visse typer væsker, såsom mælk eller te og kaffe med flødekande, fordi disse drikke indeholder protein og fedt, der kan skade lungerne.
  • Snacks, såsom et stykke brød og te, eller salat og suppe, op til 6 timer før operationen.
  • Tung mad, såsom stegt eller fed og kødfuld mad, op til 8 timer før operationen.

Men for pædiatriske patienter anbefales det normalt stadig ikke at få fast føde midt om natten før operationen. I mellemtiden er klare væsker såsom vand, juice uden frugtkød eller gelatine stadig sikre at indtage op til 4 timer før den kirurgiske procedure udføres.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Kan jeg spise eller drikke før en operation?
Meget godt helbred. Tilgået 2021. Hvorfor kan jeg ikke spise eller drikke før min operation?
Medical Daily. Tilgået 2021. NPO efter midnat: Hvorfor du ikke bør spise eller drikke noget før en operation.